Катаджийска "оферта" от днес: За фиш от 10 лева – кола на трупчета!

Взеха книжката на шофьор, возещ хора от старчески дом, вижте!
30 апр 2018 15:00,
162

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Катаджии взеха книжката на 56-годишен шофьор, превозващ възрастни хора към старческия дом в Калотина.

Бойко Петров беше проверен по време на акцията на Пътна полиция за незаплатени и невръчени задължения към КАТ.

Той тръгнал с Фиат-а си около 5:30 часа от Калотина. Закарал до София две баби и един дядо от дома, които трябвало да ходят на ТЕЛК.

След като бяха спряни от Пътна полиция на връщане към дома, жените се оплакваха пред репортери, че чакат над половин час, а памперсите им трябва да бъдат сменени.

Оказа се обаче, че Петров има неплатен фиш от 7 юли миналата година. Тогава той карал без включени фарове. Глобили го с 10 лв, но мъжът не ги платил, затова при проверката днес пътните полицаи взеха шофьорската му книжка и спряха колата от движение, докато Петров не плати.

Заради деликатната ситуация с чакащите възрастни хора пътните полицаи се смилиха над шофьора и го закараха до банка в град Сливница. Там той ще плати, а свидетелството му ще бъде върнато, пише "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво общо има автомобила със неплатените глоби.
145
4
 
2
 
! Отговори
Рътлидж преди 5 години
Нека се събират всички глоби! Всеки да спазва правилата!
144
0
 
3
 
! Отговори
Гн Миташки преди 5 години
Много *** народ нямам думи....
143
7
 
1
 
! Отговори
И преди 5 години
Никой не ви кара, насила да карате коли със светнати фарове. На който не му харесва има Бдж
142
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Немога да разбера, 10 лв. нямате за крушка, коли тръгнали да карате.
141
2
 
3
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 5 години
Досега наистина не знаех кой е приел тези промени в закона за движението по пътищата и благодаря на тези които ми помогнаха да разбера.Отсега нататък БСП властта ще има да я гледа през много дълъг изключително тънък и отвратително крив макарон,поне в града в който живея!Знам си аз,че червен кон и умен БСП-ар няма,но с развитието на технологиите е възможно кон да се боядиса червен-с боя за коса.Но за умният БСП-ар дори съвременните технологии са безсилни за да поумнее!
140
0
 
2
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
Най накрая се докопах до истината,че законът задължаващ ни да караме с включени фарове през деня е бил приет през 2006-та година и тогава министър председател е бил Сергей Станишев,а вътрешен министър Румен Петков.И така и разбрах ПРОТИВ кого трябва да гласувам докато съм жив!И понеже всички граждани имащи автомобили или шофиращи служебни такива са потърпевши от ТОЗИ закон ги призовавам да направят същото! ДА ГЛАСУВАМЕ ПРОТИВ БСП ДОКАТО СМЕ ЖИВИ!
139
0
 
3
 
! Отговори
Миташки преди 5 години
Те полицаите не спазват закона карат без колани и светлини говорят постояно по тилефоните спят по време на работа .........
138
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До възмутен Нали си спомняте кои беше на власт през 2006 г. когато приеха този закон фаровете да светят и през дена през всички сезони. Преди това беше с фарове през деня от м. ноември до м. април. а още преди това само вечерно време .
137
2
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
Който знае моля ви нека напише кога и от кого е променен така закона та и до днес търпим това безумие слънцето да грее като на екватора ,а ние фарове да пускаме?Ама твърдо съм решил да агитирам всички които са водачи да гласуват против тази проклета партия която това безумие подкрепи!Докато съм жив ще гласувам против нея!
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 144 и аз.Това си беше чист лобистки закон на хора които управляваха тогава и на един министър на който патраулките светеха със сините лампи нон стоп за да са спокойни бабите.
135
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Триста милиона лева годишно.Толкова са загубите от каране с фарове.И тъй като закона е приет през 2006 година загубите до момента са 3,6 милиарда.И всяка година ще се увеличават.За цялата история на страната ни едва ли има по голямо безумие.Аз ще гласувам за тази партия която отмени този закон.
134
6
 
10
 
! Отговори
факт преди 5 години
При ясен слънчев ден слънцето осветява земната повърхност с 500 вата/кв. метър.Двата фара на колата са ми 110 вата.Оттук нататък само бих искал да разбера кой е дал идеята да се кара през лятото с включени къси светлини.Но търси,търсих и така и не намерих кой е направил това.А загубите от това са колкото от фалита на КТБ!И пак ги плащаме всички ние !
133
2
 
10
 
! Отговори
факт преди 5 години
Нашите храбри катаджии са написали акт нали виждате на кого.А когато ония с джиповете и еднаквите номера минат покарай тях с 200 230 км/ч се правят че не ги виждат.Или когато видят някой пиян до козирката като Ставийски и стакъв джип като неговият му казват"хайде шампионе карай си колата".Иначе обикновеният човек като този го сгазват нали?
132
2
 
6
 
! Отговори
Народен преди 5 години
Катаджиите да не са минали към финансовото министерство? Или в новия закон за катаджиите пише - половината от глобата в техния джоб.
131
3
 
10
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Разбира се, че всеки трябва да си плаща данъците! Но да подхождаш така йезуитски към хората е и.д.иот.ско. Ама какво ли се чудя, като гледам какви и.ди.оти ни управляват. Много ли е трудно като не е платил, да му теглят още една тройна глоба и да му предложат на вноски, че може да няма толкова. Тогава вече този ще си знае, че няма мърдане. Ама ей така да те спрат докато си работиш и да ти вземат книжката си е направо гав.ра.
130
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки път като ви спрат имате право да заснемете на видео всичко . вадите телефона и снимате , заради своята сигурност Като види че е сниман катаджията не смее да върши глупости Няма забрана за снимане на обществено място Той се е съгласил да го снимат още като постъпва в полицията - чл 3 т4 - тяхната работа е публична
129
1
 
15
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Това не е справяне със проблемните шофьори, а чиста проба щавене на народа.
128
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е-БИСИ МАЙКАТА УМ-РЯЛО АМЕРИКАНСКО Г()ВЕДО
127
18
 
6
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Карате с rъзaси, паркирате навсякъде и не си плашате глобите които и без това са минимални, но nиcкaтe като зарезани cвинe всеки път щом се опитат да ви набият малко ум в кpaтyнитe!