Не се майте – подайте! Краен срок за данъчните декларации

До момента са подадени около 486 000, половината - онлайн
Обновена: 30 апр 2018 07:23 | 30 апр 2018 07:20, Александър Попов
10
Не се майте – подайте! Краен срок за данъчните декларации
Снимка: архив

На 30 април, понеделник, изтича срокът за подаване на данъчни декларации за облагане на доходите, дотогава трябва да се преведе и декларираният данък за довнасяне.

Онлайн подаването на декларация е най-лесният и бърз начин. Това става чрез персонален код (ПИК), който човек може да получи от всеки офис на НАП. За целта може да се използва също и електронен подпис.

Освен онлайн или на място, човек им възможност да подаде декларацията си и по пощата с обратна разписка.

До момента са подадени около 486 000, 50% от тях - онлайн. Всички фирми са подали декларациите си по интернет. Тази възможност съществуваше с години с електронен подпис и се ползваше от ограничен брой хора.

От НАП напомнят също, че от тази година дължимите данъци и осигурителни вноски могат да се превеждат без такси с банкова карта. Това става по два начина - чрез е-услуга, достъпна чрез Портала за електронни услуги на НАП, както и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Агенцията.

Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета.

Приходите от физически лица са милиард и 3 милиона лева, а за 2018 година е планирано НАП да събере малко над 20 милиарда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: НАПданъчна декларация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
внасяйте за да има какво да се краде
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво? Сиктер
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари за море ще им трябват да покрадат на тия главорези ,никой да не плаща нищо че всички открадват тия суджуци,КТБари и кви ли не боклуциииии.
5
0
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 5 години
Пари че ми сакат тия, алоууу! Я не съм станЯл такъв тлъст и космат що съм давАл пари бееее! Я пари само 'зимам, и то само под масата.
4
0
 
4
 
! Отговори
?£ преди 5 години
Измислили са двойно данъчно облагане за доходи от Великобритания. За тези пари нито са ми сипали, нито са ми постлали и ме облагат с данък. Това е кражба от лични пари чрез ползване на власт.
3
0
 
3
 
! Отговори
?£ преди 5 години
Измислили са двойно данъчно облагане за доходи от Великобритания. За тези пари нито са ми сипали, нито са ми подбрали и ме облагат с данък. Това е кражба от лични пари чрез ползване на власт.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
malko vi kradat deputatite... a . sega i deklaracii....
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви данъци на Бойко няма да плащам.