Президентът от Facebook: Трудът е мерило за справедливост!

"Благодаря на онези, които с почтеност градят и пазят България"
1 май 2018 12:15,
122
Президентът от Facebook: Трудът е мерило за справедливост!
Снимка: архив, Булфото

"Днес светът отбелязва Международния ден на труда и работническата солидарност. Един от празниците, които сплотяват отвъд националните граници и културите", заяви президентът Румен Радев във Fcebook по повод днешния 1 май.

"Уважението към труда е мерило за обществената справедливост. У нас в много региони и в много професии трудът е недооценен. Затова бих желал да поздравя хората, които отстояват правото на достойни условия на труд и справедливо заплащане", добавя държавният глава.

"Общество, в което пътят към успеха не минава през труда и съзиданието, а през корупцията и клиентелизма, е обречено на постоянна криза и неудовлетворeност. От нас зависи да ги преодолеем. Затова искам да благодаря на всички онези: бедни и заможни хора на умствения и физическия труд, които с почтеност и усърдие градят и пазят България, подчерта още Радев. Честит Първи май, скъпи сънародници!", заключава Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от нас, който камък върху камък не е сложил през живота си! Само е вземал от другите и обществото. Свалял колежките и пляскал белота по време на дежурствата. Пенсионирал се със 120 хиляди лева кеш! И се взема насериозно. Кой е?
92
5
 
3
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА преди 5 години
ПЕШО " РАДЕВ Е МЕРИЛО ЗА ТЪПОТА." РАДЕВ , ГОСПОДИНЕ , ГОВОРИ , А НЕ ЧЕТЕ ОТ ЛИСТЧЕ КАТО ПЛЕВНЕЛИЕВ . РАДЕВ ЗНАЕ 3 ЧУЖДИ ЕЗИКА , РАДЕВ УМНО МЪЛЧИ И УМНО ГОВОРИ , РАДЕВ ДОСТОЙНО НИ ПРЕДСТАВЯ ПРЕД СВЕТА , ДЪРЖИ СЕ КАТО РАВЕН С РАВНИ ГОРДЕЯ СЕ С НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ
91
3
 
3
 
! Отговори
ГНЯВ преди 5 години
Много ви е беден речника и малко ума , жалки критикари Злобеете , че РАДЕВ НЕ ПРАВИ ГАФОВЕ и се чудите с какво да го укорите , затова сте избрали "зелените чорапи " и " *** "и все едно и също , което ме навежда на мисълта , че един човек чати по много пъти.
90
3
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Радев е мерило за тъпота.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Илия ИлиевНе виждаш ли, че самата идея да се трудиш цял живот е порочна? Икономическата система в наше време е сбъркана и е превърнала Човека в роб. За да може той някак си да съществува му се налага цял живот да работи. А тези, които богатеят от труда му даже не знаят как да си изхарчат парите, толкова са много. Справедливост да виждаш тук?Не, това е просто лошо сценарий, измислен да ни държи в подчинение.Тъй че не го хвали много тоя труд, това е средство за контрол върху теб!!!
88
0
 
0
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
До АЙДЕ ИЛИЬО...Това е хубаво да си цениш труда! И правилно си забелязъл ,че и трудът е стока!И е стока защото трудът прави стоките!Де да бяха всички като теб-да търсят цената на труда си!Но разликата при хората с манталитет на дребен мошеник е голяма!Те въобще не го виждат тоя труд.Макар ,че и за да откраднеш ,пак ще трябва да се поизпотиш малко.ЕЕЕ ако те хванат ,тогава бая ще се поизпотят.Но те знаят ,че и тези които ще ги съдят са от тяхното котило!
87
2
 
3
 
! Отговори
АЙДЕ ИЛИЬО... преди 5 години
"ТРУДА", Е ТАКЪВ----КАКЪВТО Е НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА!!!!АЗ СЕ ТРУДЯ ЗА ПАРИ ...И СЪМ ТАМ ----- КЪДЕТО МЕ УВАЖАВАТ И МИ ПЛАЩАТ!!!ТАМ КЪДЕТО НЕ МИ ПЛАЩАТ---МЕНЕ МЕ НЕМА , В ЦЕЛАТА "СОЦ-СХЕМА"!!!/..а ти се напиняй и се прави на "ПАТРИОТ"../
86
1
 
2
 
! Отговори
Прав си 87... преди 5 години
АМИ...И "уважението"---ГО НЯМА В ЗАГЛАВИЕТО НА СТАТИЯТА !!!Точно за това ---"ТРУДА"---НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ "ЕДИНИЦА МЯРКА"!/Губи се смисъла на изречението ...или се..... ДРЪНКАТ СОЦ-ГЛУПОСТИ!/
85
1
 
1
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
Трудът е основния губещ от несправидливата система на организация!Трудът има много измерения.Дали е физическиили умствен няма значение!Но едно е ясно ,когато трудът не е най-високо място в едно общество-то обществото умира!Та България на какъв път е!?!?Към гробищата , ако не виждате !Така ,че вече е късно.Трудът в България няма да се върни пак на най-високото място в манталитета ни!Вижте коментарите тук!ха ха ха
84
1
 
2
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
До ПЪЛНИ БЕЗМИСЛИЦИох ох ох Така ако се мислеше , то светът щеше да е свършил вече за тях!Трудът е средството , и то основно да съществуваме!Друг е въпросът ,че в България има хора които съществуват без труда! И това е вина на тези които се трудят!За това думата труд е неразбираема за хората ,които в съзнанието сиса мошеници и крадци!Другите да работят , а ние ще крадем от техния труд!Това е сега българската ействителност и от къщата ти да откраднат ,невиновен е крадецът . АХ ХАХА
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво не му е точното "уважението към труда е мерило за обществена справедливост"?Какво: неуважение към труда ли трябва да има? Това ли ще бъде справедливо?Ами няма уважение към труда в България. Не и достатъчно. А това е обществено несправедливо. Несправедливо е жена да умира в болницата, понеже нямало пари за импланта й, а за охрана на гей парадите да има пари. Тя е работила и е плащала данъци. Не е справедливо, защото няма уважение към труда й.
82
3
 
5
 
! Отговори
Генерал-жалко е… преди 5 години
Генералите трябва да служат на народа като го пазят и защитават, а не да го управляват. Генералът е свикнал да се подчинява на командите на висшестоящите. Кои ще му бъдат началниците си отговорете сами, може би даже не всички са в България.
81
5
 
10
 
! Отговори
АМИ ...ДА! преди 5 години
Г-н , ПРЕЗИДЕНТА Е ПРАВ--СТОИ СИ ....И ГОВОРИ ГЛУПОСТИ!!!
80
4
 
10
 
! Отговори
процедурно питане преди 5 години
Румене ти какво си построил със собствен труд за България?Мани ги тия заучени лозунги рециклирани от соца!!!
79
3
 
3
 
! Отговори
АМИ ПРОСТО , Е.. преди 5 години
АЗ--СЪМ, "БЪЛГАРИЯ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩОМ СЕ ГРИЖА ЗА СЕБЕ СИ, ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВОТО СИ ----ЗНАЧИ СЕ ГРИЖА И ЗА БЪЛГАРИЯ!!!КЪДЕ Е ТУКА , ГЕРОЙСТВОТО, ПОЧТЕННОСТТА И ....."ИЗКЛЮЧИТЕЛНОТО"...???!!ПАЗИ БОЖЕ , ДА СЕ ОСТАВЯ НА ГРИЖИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА , ПАРТИИТЕ , И ЧАНТАДЖИЙТЕ НА БЪЛГАРИЯ!!ЗНАЧИ --ВЕЧЕ ЩЕ СЪМ УМРЕЛ...!!!!
78
3
 
2
 
! Отговори
СТИГА ГЛУПОСТИ преди 5 години
АМАН ОТ "КОНСТАТАЦИИ"...!!!А , НЕКОЙ , ДАВА ЛИ "РЕШЕНИЯ"--НА ПРОБЛЕМИТЕ МИ ...??!!ХАЙДЕ , КАЖЕТЕ КОЙ Е ТОЗИ , ---КОЙТО МОЖЕ ДА ДАДЕ "РЕШЕНИЯ"....??!!ЗНАЧИ ---ПАК , САМ ЩЕ СИ РЕШАВАМ ПРОБЛЕМИТЕ!!!!!!!!
77
4
 
6
 
! Отговори
ПЪЛНИ БЕЗМИСЛИЦИ преди 5 години
"ТРУДА" НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ МЕРИЛО ---ЗА НИЩО , ПРОСТО , ЗАЩОТО НЯМА "ЕДИНИЦА МЯРКА"-- ЗА ТРУД!ОЩЕ НИКОЙ НЕ Я Е ИЗМИСЛИЛ ТАЗИ "ЕДИНИЦА МЯРКА--ЗА ТРУД"!!!!!!ОТ ТАМ---ПРОИЗЛИЗА И КОНФЛИКТА НА "РАБОТЕЩИТЕ" ...С "РАБОТОДАТЕЛЯ"!!!!ТАКА , ЧЕ Г-н, ПРЕЗИДЕНТ , ГОВОРИТЕ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И БЕЗМИСЛИЦИ ВСЪЩНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!/..."ТРУДА"---НЕ Е КОНСТАНТНА ВЕЛИЧИНА, НИТО МОЖЕ ДА БЪДЕ "МЯРКА"...!!!../
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна и всеки да констатира, че няма справедливост! На всички вече е ясна диагнозата! Е, кой ще бъде онзи овластен, който ще предложи РЕШЕНИЯ?Трябва да побързат овластените с решенията, защото ако дойдат отдолу, ще бъде страшно: и високите огради, и водните оръдия, и чуждата войска, няма да са спасение!
75
10
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
*** е вреден за българите!! Не прави нищо освен да се конфронтира с правителството и да създава конфликти. Вместо да загърби политическите указания и кремльовските заповеди и да работи за България, той прави всичко възможно за забавяне на прогресивните И насоки!!
74
0
 
10
 
! Отговори
Да! преди 5 години
Мерило е, г-н Президент! Показва интересни зависимости:Работил си 40 години, бил си полезен, но накрая получаваш пенсия, с която можеш да си платиш сметките и само някои от задължителните за възрастта ти лекарства. За нищо друго не ти остава и лев.Някои в Бг работят, плащат данъци, но заплатата в най-добрия случай им позволява да отгледат по едно дете.На някои от тях и за едно дете парите не стигат.Но държавата налива по 3,5 милиарда даром на онези, които не работят и раждат като на конвейр