Срещу строежите в Синеморец! Еколози на протест

Хората настояват за преразглеждане на общия устройствен план
Обновена: 1 май 2018 17:05 | 1 май 2018 16:28, Екип на Bulgaria On Air
29

Природозащитници излязоха на протест срещу застрояването край Синеморец. Хората се обявиха против новия Общ устройствен план на Община Царево, който предстои да бъде приет. Според него се предвижда близо 20% урбанизация на парка, предаде Bulgaria ON AIR.

Протестът започна на река Велека, но протестиращите не планират блокада на пътя.

"Притеснението е, че по план Синеморец ще се застрои общо 54%. Притеснени сме за местностите "Поляните" и плаж "Бутамята". Против сме общинските земи да бъдат застроявани", обясни Владимир Наумов.

Хората не са против приемането на Общия устройствен план на Царево, но настояват да бъде преразгледан, предаде Стиляна Георгиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Костас преди 5 години
Платените протестъри на Тома Белев къде са? Или в за тази акция не са им стигнали парите?
27
0
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 5 години
Склонен съм да повярвам, че това наистина са природозащитници, а не "зелените", които рекетират местния бизнес! Най-малкото не видях лицата на Тома Белев и Борислав Сандов, които протестират само на жълтите павета!
26
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
И отново зелените шушумиги на дирижирана акция.
25
0
 
1
 
! Отговори
Виктория преди 5 години
Хайде пак еколозите намесени. Абе в тая държава минава ли ден или събитие, в което да не са се набутали тия еколози. То нито бизнес може да се върши вече, нито природата да се опазва от тях. Дано някой ги арестува и ги подържи малко в ареста, че да им дойде акъла.
24
0
 
0
 
! Отговори
Todor R преди 5 години
Зелените ще яхнат протестите, за да си направят малко реклама, не че ги е грижа за природата, както са показали многократно.
23
0
 
0
 
! Отговори
Адио маре преди 5 години
До МутраганьоЗа съжаление, не си ти първия с таз гениална идея (разбирам сарказма). При дедо Мони КобургоРски имаше една министЕрка на културата и туризма (културизма). Казваше се Нина Чилова. Та ней принадлежи идеята/фразата, цялото Черноморие да стане един мегакурорт. Тая кака, вече никой не я помни, но идеята й се претвори в реалност. За съжаление! Не, мерси, да си пълнят мухласалите курорти с чуждоземци/пияници/побойници/**тутки. Да си наемат чуждоземен персонал.Аз съм на море у комшиите
22
1
 
1
 
! Отговори
Три уши преди 5 години
Ако нещо се прави законно, смислено и ОК, не виждам за какво трябва да се протестира първосигнално?!
21
1
 
5
 
! Отговори
www преди 5 години
ПИТАЙТЕ БОЙКО КОЙТО САМО СИ ПОКАЗВА МУСКУЛИТЕ...
20
0
 
0
 
! Отговори
Стоянов преди 5 години
До Ковочев напиши нещо умно.
19
0
 
13
 
! Отговори
Ако бяхме нормални преди 5 години
Държавата щеше да забрани такива проекти в целия регион около морето и резерватите и щеше да издаде много точни инструкции какво и как може да се променя, и хората щяха да разбират, че това е за тяхно добро ако имаха представа какво е добре за тях и какво не, но хората не знаят.А пералнята на пари продължава както продължават строежитена бардаци за които после няма копувачи или има копувачи за 20% останалото може и да не се купува от никой щото парите така или иначе вече са изпрани през строител
18
0
 
2
 
! Отговори
Ковачев преди 5 години
До панелкатаТъпанар, първо научи български и после дрънкай тук тъпизмите си.
17
0
 
10
 
! Отговори
Света Мафия преди 5 години
Упоритостта на мафията да превърне българското черноморие в презастроена никому ненужна дупка е потресаваща, за какъв х.u.й продължават да обеждават инвститори да наливат пари в постройки които никой нормален клиент не иска да купи защото качеството на строителството е под нулата, гъстотата на места е като в манхатън пък икономиката ве като в Бан Гладеш, инфраструктура няма или е от времето на Георги Димитров и авера му Т.Ж. що не си купят нещо готово от шедьоврите на родните архитекти? Мафия!!!
16
0
 
6
 
! Отговори
Пазете преди 5 години
колите, ей! Преглеждайте хубаво като влизате, че днешно време 70 000 евро под път и над път се намират.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата- Политиците, депутатите управляват масите. Чрез силовите институции и журнаЛИСТИТЕ.ПРАНЕТО НА ПАРИ Е ЧРЕЗ СТРОЙТЕЛСТВО.
14
3
 
5
 
! Отговори
панелката преди 5 години
До 30 прав си. Там става всичко при здрав ЗЕМЕДЕЛЕЦ.Но Има една сериозна подробност. НЯМА ИНСТРУМЕНТИ В ДЪРЖАВАТА ДА СТИМУЛИРА ЧАСТНАТА ЗЕМЕДЕЛСКА ДЕЙНОСТ.ПРАВИ СЕ СТРУВА СЕ ВСИЧКО ДА СЕ УКРОПНЯВА.ТОВА Е ОТ ЗАВИСТА НА ЧЕРВЕНИТЕ ДА ПРЕЧИ КОЙТО РАБОТИ.ТЕ НЕ ОБИЧАТ РАБОТЛИВИТЕ.ТЕ ОБИЧАТ ДА РАБОТИШ В КОЛЕКТИВ.
13
1
 
9
 
! Отговори
ангел преди 5 години
Браво , подкрепям !
12
1
 
25
 
! Отговори
Мутраганьо преди 5 години
Искам от Резово до Дуранкулак хотел до хотел да построя, а на плажа шезлонг до шезлонг чак до шамандурата. Пияни англичанки да осират всичко с дебелите си зад.ни.ци! Да дъне чалга денонощно! Да газя с БМВ-то наред! Благодаря господа управляващи за това в какво превърнахте прекрасното ни море. Амин!
11
12
 
5
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
Еее еколозите слабо викате.по силно гунди въшливи ако искате да ви дадат по един апартамент там
10
11
 
5
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
Еее еколозите слабо викате.по силно гунди въшливи ако искате да ви дадат по един апартамент там
9
2
 
17
 
! Отговори
Илиян Илиев преди 5 години
Колеги, моля ви, как не се научихте. Наричайте ги екоактивисти, екозащитници, но не и еколози. Съвсем друго означава думата. Принизявате професията.