Без Гошо! Паркът за танцуващи мечки в Белица осиротя

30-годишният мечок бе един от първите му обитатели
9
Без Гошо! Паркът за танцуващи мечки в Белица осиротя
Снимка: Парк за танцуващи мечки

Паркът за танцуващи мечки край Белица остана без един от първите си и най-атрактивни обитатели - мечока Гошо.

30-годишният мечок бе един от първите пет обитатели на парка, един от символите на мечето селище. Спасен от собственика си, от 2001 г. той намери своя дом в парка.

"Беше огромен мечок, който всяваше страх. Още миналата есен преглед на рентген показа износване на задните стави - артроза", съобщи за БТА Васил Мадолев, ръководител на екип в Парка за танцуващи мечки край Белица.

"Тази пролет, след като се събуди, не можа да излезе от бърлогата. Отново направихме преглед на скенер и се оказа, че ставите са напълно износени. Открихме и в доста напреднала фаза спондилоза, т.е. ошипяване от средата на гръбнака до края. Прогнозите не бяха никак добри и след като проведохме десетдневно лечение с обезболяващи медикаменти, пристъпихме към приспиване на мечока. Той бе на 30 години и това е пределната възраст за мечки, израснали в плен.

Преди два месеца подобен случай имаше и в Германия, и там колегите приложиха същата процедура", допълни Мадолев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Убийци преди 5 години
как да не се ошипи мечката, не е свободна както е била, далече от всичко, което познава!!!
7
1
 
1
 
! Отговори
Зоофил преди 5 години
До 5Ти не заеш какво говориш!Ако се поинтересуваш какви мечки са това , ще разбереш , че е невъзможно да бъдат просто пуснати в гората.Там живеят максимално свободно и за тях се грижат добре!Няма как да има мечета - това е парк за реабилитация към максимално естествени условия на вече опитомените мечки , а не развъдник.Дори в зоопарк не се допуска поява на малки без това да е предварително разрешено и планирано.Образовай се малко преди да хейтиш!
6
0
 
1
 
! Отговори
интересно преди 5 години
Как из цяла Европа се събраха мечки в България със специален интерес "Танцово изкуство"? Какво ги обедини? Дали не бяха онези, чието име нямаме право да споменаваме?
5
4
 
6
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Всичко с парка за танцуващи мечки е далавера. Вече над 20 години, там няма родено нито едно мече, при 25 мечки . Мечките ги скопяват. Няма никаква свобода, животните са зад стоманена ограда. В района са изградени хотели и ресторанти за зяпачите. Нито една мечка от там, не е върната в природата.
4
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гошикк,де си ?
3
3
 
12
 
! Отговори
бай Митю преди 5 години
Ако не беше "в плен" Гошо щеше да умре преди десетина години. Всички диви животни живеят на свобода по-малко от тези,за които се грижи човека.
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех Гошо, ако не беше в плен, нямаше и да те скенират и щеше да си караш кефа.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дошло му времето на животното, но пък наскоро имаше новина за три малчугана :)