Рекламират Варна като целогодишна дестинация

Морската ни столица има вече свой сайт
2 май 2018 16:23, Анисия Иванова
6
Рекламират Варна като целогодишна дестинация
Архив: Булфото

В рамките на следващите три години предстои изпълнението на интегриран план за подобряване онлайн позиционирането на Варна като целогодишна туристическа и бизнес дестинация, съобщи днес Мирела Донкова, един от координаторите на проекта "Интерактивни градове: Ефективно управление на градовете чрез дигитални инструменти, социални медии и съдържание, генерирано от потребителите".

В рамките на проекта се запознахме с много добри практики, които са приложими и у нас, посочи Донкова. По думите й една от основните цели в европейските градове е да бъдат приобщени гражданите, които да определят приоритетите на управлението и да предлагат различни инициативи, които биха допринесли и за развитието на туризма.

Много от проектите се реализират чрез дигиталните пътища и социалните мрежи, като има възможност да бъдат разработвани и мобилни приложения за телефони, допълни Донкова, цитирана БТА.

Варна вече има свой сайт, който става все по-популярен сред потребителите, допълни Иван Димитров, маркетинг- и туристически експерт. Според него би било добре, ако бъде създадена платформа за цяла България, в която да има място за всяка община.

Димитров допълни, че за Варна проблем остава транспортната осигуреност, тъй като през зимата броят на полетите е минимален.

Освен това липсват т.нар. зелени зони в курортните комплекси, в които хотели и ресторанти работят целогодишно. За да се случи това, бизнесът трябва да развива своя дигитален маркетинг, да се бори и да привлича гости, обобщи Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Какъв ви е проблема със зеленината.Направете я дигитална бе мушмулииии.Между другото проблема на Варна не е липсата на зеленина.Проблема е че няма кой да я поддържа.Зелените площи извън булевардите обрастват с двуметрови бурени.Могат да въдят тигри там
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Простооват си като мамулаа. Преди 10 години същите като тебе обесняваха, как щели да работят заведенията на плажа ЗИМАТА . А сега вечв работят зимата и са пълни :)) Нали трябва да има реклама и от там инвестиции в - Балнеологии, Минерални басейни , Морски заведения и др. Дай нищо да не правим, защото си сополл .
3
3
 
6
 
! Отговори
варна преди 5 години
Абе вие добре ли сте?? От Варна съм и няма абсолютно нищо през зимата... какъв целогодишен туризъм- Аквахаус? лол по плажа работят 3 заведения, духа леден вятър и няма хора по улиците- вземи тоз туризъм.
2
1
 
1
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 5 години
Аз ша почна да си рекламирам егрека като клон на Сорбоната.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей явно доста млади хора са влезли вечв в общината . Почнали са да мислят :)) Не каро пенсиитее там 25 години : Еми кво да направим ....то смотана държава.Смотани сте вие, че не развивате нищо и не ползвате модерните технологии.