700 хил. квадрата дупки в градовете ще бъдат закърпени

В София ремонтират над 250 хиляди кв. м настилка
4 май 2018 07:34, Елка Василева
17
700 хил. квадрата дупки в градовете ще бъдат закърпени
Снимка: архив, Булфото

Близо 700 хиляди квадратни метра улични дупки ще бъдат асфалтирани в големите градове на страната през тази година, пише „Монитор“.

Само в София предстои ремонт на 54 000 квадратни метра настилка на ул. „Граф Игнатиев“ и на над 200 000 квадрата на други улици.

В Русе ще бъде положена нова настилка на 140 улици с площ от 319 552 квадрата.

В Пловдив пък от 1 май в ход е реконструкцията на булевардите „Руски” и „Шести септември“, а във Варна - на бул. „Приморски“.

С пълна сила капитални ремонти на улици се правят още и в други големи градове като Велико Търново, Шумен и Кюстендил.

Междувременно стана ясно, че при забавяне на ремонта на столичната улица„Граф Игнатиев“ фирмата изпълнител ще отнася по 240 хил. лв. глоба за всеки просрочен ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ремонтулицидупки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Какво е положението с бул.Дондуков , доволни ли са софиянци , само питам ??
13
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Преди поне 20 год направиха шосето за Калотина . В едната си част е четирилентово , а после преминава в двулентово .В момента е в перфектно състояние , без нито една дупка , ако се загледате - няма даже пукнатини ! ЗАЩО !!!!!! ЗНАЧИ МОЖЕЛО !!!!! Българска фирма ли го строи или марсианци и други извънземни !!!???
12
1
 
0
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
В Русе за сметка на гражданите се тегли кредит за 10 мил. лева за да се откраднат от Герб и компания и да се направи един долнопробен ремонт които когато следващия кмет поеме ще се чуди как да го оправя. Всички знаем какво ще стане. След 2 години ще сме с голям заем (които ще се плаща с по високи данъци),с още по разбити улици и ще трябва първо да изплатим заема преди да има възможност да се мисли за ремонт на Герберското постижение(също като кръговото което е на 1 година и вече пропада и е леш)
11
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 5 години
Ало общинарите и Фандъкова , докога само ще кърпите бул.България !?!?!? Гледам сутринта пресни кръпки посока Бояна ! От 30 години -само кръпки !!!!!! Не ви ли срам , бе , нещастници такива , най- скапаната и гнусна столица в Европа !!!
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русе кмета е взел 10000000 лева заем и ПРЕАСФАЛТИРА 140 УЛИЦИ,а фандъка се хвали че вече били опраени 7 улици и имало готовност за още 8 муахахахахахахахахахахахахахахахахахаха!От първите ДЕСЕТ ГРАДА В БЪЛГАРИЯ София е с НАЙ-ЛОША ИНФРАСТРУКТУРА!ПОЗОР.
9
0
 
4
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Ба си какво краденеи рушвети предстои от тези "обществени поръчки"
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
те от 20 години се пълнят дупки и все си е същото а некой квартали на 100 лица та са като луната или офроуд терен
7
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 5 години
За съжаление няколко месеца след ремонт правен от ГЕРБ, състоянието на пътя е по-лошо в сравнение с преди ремонта, т.е. по-добре е път с дупки, отколкото път с ремонт правен от ГЕРБ.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
700 хиляди квадрата по 100 лева = 70,000,000 лева. Откатът е минимум 40%, Бойко ще лапне още 280,000,000. Честито!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Картофелия от тази разруха по пътищата в София стана милионерка. Краденето от тази дейност направи много от гербаджиите милионери, а Сикаджията милиярдер. Некачественото строителство е в основата, парите са откраднати още от самото начало. Със случката Иванчева, Картофка е видимо много притеснена, парите са били за нея. Засега я покриват, но докога?
4
5
 
10
 
! Отговори
Коняр МакГредър преди 5 години
Герберасткия чиновник прибира лъвския пай при всяка обществена поръчка. После нещастният подизпълнител трябва да направи с прдня боя. Дори да е съвестен /а той пак е гербераст, ама по-нисък "левъл"/ няма как с 30% финансиране да свърши 100% работа.Основна мярка при грабителския капитализъм е печалбата. Максимум печалба се постига с минимум време, труд, материали.Е, от три минимума, освен един гигантски минимум какво да излезе?
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още няколко Бентлита ще се появят в България. Също като дупките след следващия дъжд.
2
1
 
3
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 5 години
Ne remot a osnovno preassvaltirane triabva ,samo togava ima efekt.Kogato sakarpite edna dupka,vodata vlisa ot strani I rasbiva asvalta.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ето как се ограбва една държава - ремонт на ремонта на ремонта и така до безкрай