Откриваме четвърти граничен пункт с Македония

В края на 2020 г. се очаква да бъде готов пътят към ГКПП "Клепало"
4 май 2018 21:02, Анисия Иванова
13
Откриваме четвърти граничен пункт с Македония
Снимка: архив Reuters

В края на 2020 г. се очаква да бъде готов пътят към ГКПП "Клепало" между България и Република Македония, обяви по време на парламентарния контрол днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

От македонска страна участъкът е готов, но се нуждае от рехабилитация, за което има поети ангажименти, допълни министърът и изрази надежда евентуално в края на 2020 г. или началото на 2021 г. да бъде открит нов - четвърти, граничен пункт с Македония.

Транспортната връзка до пункта е около 30 километра, като пътят не е ремонтиран основно от 30 години. Възложено е изработването на технологичен проект за превантивен ремонт на първите 16 километра от пътя и по прогнозна оценка ремонтът ще струва около 10 млн. лева.

Ремонтът на участъка ще започне тази година и се очаква да приключи в рамките на 2018 г. За оставащата част от трасето се предвижда частична реконструкция и ново строителство, защото има участък без трасе с асфалтова настилка, каза министърът и уточни, че е нужен нов технически проект, като пътната агенция ще го включи в програмата за проектиране за 2019 г.

След изготвянето на проекта ще стане ясно каква ще е стойността на строителството на тази отсечка, уточнява БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
4
 
! Отговори
demograph преди 5 години
Главната цел е да се откраднат едни 7-8 милиона. Превантивният ремонт на такъв участък значи кърпене на дупки с боядисан със сажди пясък. Това на струва повече от 300 000лв. Плюс ремонт на бараката митница, плюс 2-300 метра настилка върху камънак, плюс ДДС - 1-2 милиона реален разход.
11
3
 
10
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
сякаш дължината на границата ни с Македония е 500 км...всичко това се прави за да се открият нови работни места за митничари и да се създадат нови канали за контрабанда и корупция...
10
1
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
България-единствената държава,която открива ГПП със себе си...
9
0
 
9
 
! Отговори
Жител на "МАЛЕШ преди 5 години
В Р.Македония ГКПП "КЛЕПАЛО" беше изграден още през далечната 1988г. Промените в България след 1989г. спряха изграждането на пътя до там и обречоха тамошните села на изчезване. Аз лично имам наследствена къща в с.Раздол и съм щастлив , че с доизграждането на новия път ще мога да си ходя по-често.
8
0
 
5
 
! Отговори
Жител на "МАЛЕШ преди 5 години
ГКПП "КЛЕПАЛО" - последно селище от към Р.Македония - гр.Берово . Част от населението- изселници от Малешевските села Клепало, Добри лаки, Раздол , Махалата , Цапарево , Гореме . Затварянето на границата през 1945г. ги остава в пределите на СФРЮ. От към България - отбива се през с.Микрево , община Струмяни . Последно селище с.Раздол и с.Клепало. Прекрасна планина , засега незасегната от строителство както е в Пирин. Изключително важен пункт. Гърция-Сърбия по-малко минимум 150км.
7
1
 
4
 
! Отговори
наблюдател до 6 преди 5 години
От двете страни на тази измислена граница пунктовете носят името Кольово. заради селото което е разделено на две. И за да няма грешки пунктовете ще се казват Дал Кольо и Взел Кольо.
6
0
 
20
 
! Отговори
300 преди 5 години
Не разбрах кои са най-близките населени места от двете страни на границата, за да се ориентирам къде ще се намира новото КПП
5
4
 
9
 
! Отговори
Откриват ги, защото преди 5 години
Тия пунктове са по-благи и от солунската митница!
4
4
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Променихте ми представите за география! Няма такава държава Македония, откъде я измислихте!? Има официално държава БЮРМ!
3
2
 
16
 
! Отговори
Ким преди 5 години
Отвирете и 1 пункт със северна България и без това икономически е като друга държава (северна България = Северна Корея).
2
14
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Ето на това му се вика тотална простотия. Основния поток е през Сърбия, Турция и Гърция... Ама ние отваряме още един безсмислен кпп пункт с... Македония!?
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да откриват КПП-та,трябваше до сега да сте я премахнали тази граница.За две-три села и един град държавна българска пара само трошите.а и ония оттатък са същите.