Морето изхвърли мъртви делфини на плажа в Бургас

Гледката на мъртвите бозайници помрачи настроението на хората
12
Морето изхвърли мъртви делфини на плажа в Бургас
Снимка: Булфото, архив

Мъртви делфини на Северния плаж в Бургас и на Солниците стреснаха днес бургазлии, излезли на разходка по пясъчната ивица, съобщи "24 часа".

Летните температури напълниха плажа и крайбрежните алеи, но гледката на мъртвите бозайници помрачи настроението на хората.

Двата делфина, които морето е изхвърлило на ивицата между Северния плаж и Солниците са от различни видове.

Предстои експерти от РИОСВ Бургас, както и представители на зоополицията да огледат телата за следи от насилие, преди мъртвите делфини да бъдат заровени.Според очевидци в тялото на единия се забелязвала дупка с диаметър около 2-3 см.

Всяко лято по бреговете на Южното Черноморие морето изхвърля телата на десетки мъртви делфини, но досега са правени аутопсии само на два бозайника, които, според експерти, са загинали вследствие на болести.

Съвсем наскоро пък на Северния плаж в Бургас и на поморийския "Пясъчна коса" бяха открити два мъртви овена. Според експерти телата им са престояли във водата повече от седмица. Най-вероятно животните са били изхвърлени от кораб или са паднали от него, предположи шефът на Агенцията по храните в Бургас д-р Георги Митев. Извършеният оглед не откри следи от насилие по добичетата, които били без маркировка.


 


12
Още по темата: мореБургасплажделфини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
най-вероятната причина за смъртта на делфините са военни учения т.к те се ориентират чрез ултразвукови честоти на които излъчват и радарите така че ги объркват и могат да с наранят или пак заради оплитане в рибарски мрежи
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А ученията, инициирани от съседна Румъния?!
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
то делфини не останаха в черното море
7
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
това е ползата от натовските кораби в черно море ни делфини ни риба
и никои не реагира ни зелени ни пембени сега набиват агн
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
побеляха им косите на хората направо
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мутрите на Тиквата пак са се забавлявали.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изследвайте ги тези животни изследвайте и водата,почвата в морето,други проби!Регулярно на всеки месец!За какво ги държите тези лаборатории?За какъв ***?
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тя водата , ще е опасна и за хората!!! Трябва да се изследва!!!!!
2
9
 
27
 
! Отговори
радев преди 8 месеца
от братските военни американски кораби
1
2
 
44
 
! Отговори
бургас преди 8 месеца
'според експерти, са загинали вследствие на болести.' пълни глупости, почти всеки ден бягам по плажа и преди 1 седмица морето започна да изхвърля страшно много боклуци, целият бряг е осипан, водата е мръс.на и има някакво особено замърсяване, в залива стоят 3 танкера и съм 100% убеден че са изхвърляли боклуци и са мили трюмовете в залива от химии затова има умряли делфини а не от болести или от рибари, убеден съм че ако вземат проби от водата ще видят че има повишени нива на замърсяване