Морето изхвърли мъртви делфини на плажа в Бургас

Гледката на мъртвите бозайници помрачи настроението на хората
12
Морето изхвърли мъртви делфини на плажа в Бургас
Снимка: Булфото, архив

Мъртви делфини на Северния плаж в Бургас и на Солниците стреснаха днес бургазлии, излезли на разходка по пясъчната ивица, съобщи "24 часа".

Летните температури напълниха плажа и крайбрежните алеи, но гледката на мъртвите бозайници помрачи настроението на хората.

Двата делфина, които морето е изхвърлило на ивицата между Северния плаж и Солниците са от различни видове.

Предстои експерти от РИОСВ Бургас, както и представители на зоополицията да огледат телата за следи от насилие, преди мъртвите делфини да бъдат заровени.Според очевидци в тялото на единия се забелязвала дупка с диаметър около 2-3 см.

Всяко лято по бреговете на Южното Черноморие морето изхвърля телата на десетки мъртви делфини, но досега са правени аутопсии само на два бозайника, които, според експерти, са загинали вследствие на болести.

Съвсем наскоро пък на Северния плаж в Бургас и на поморийския "Пясъчна коса" бяха открити два мъртви овена. Според експерти телата им са престояли във водата повече от седмица. Най-вероятно животните са били изхвърлени от кораб или са паднали от него, предположи шефът на Агенцията по храните в Бургас д-р Георги Митев. Извършеният оглед не откри следи от насилие по добичетата, които били без маркировка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: моребургасплажДелфини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-вероятната причина за смъртта на делфините са военни учения т.к те се ориентират чрез ултразвукови честоти на които излъчват и радарите така че ги объркват и могат да с наранят или пак заради оплитане в рибарски мрежи
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ученията, инициирани от съседна Румъния?!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то делфини не останаха в черното море
6
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
това е ползата от натовските кораби в черно море ни делфини ни рибаи никои не реагира ни зелени ни пембени сега набиват агн
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
побеляха им косите на хората направо
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изследвайте ги тези животни изследвайте и водата,почвата в морето,други проби!Регулярно на всеки месец!За какво ги държите тези лаборатории?За какъв ***?
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя водата , ще е опасна и за хората!!! Трябва да се изследва!!!!!
2
9
 
27
 
! Отговори
радев преди 5 години
от братските военни американски кораби
1
2
 
44
 
! Отговори
бургас преди 5 години
'според експерти, са загинали вследствие на болести.' пълни глупости, почти всеки ден бягам по плажа и преди 1 седмица морето започна да изхвърля страшно много ***, целият бряг е осипан, водата е мръс.на и има някакво особено замърсяване, в залива стоят 3 танкера и съм 100% убеден че са изхвърляли *** и са мили трюмовете в залива от химии затова има умряли делфини а не от болести или от рибари, убеден съм че ако вземат проби от водата ще видят че има повишени нива на замърсяване