Протестиращи лекари блокираха пътя София – Варна

Недоволството им е заради неясното бъдеще на болницата в Ловеч
Обновена: 7 май 2018 19:14 | 7 май 2018 19:00, Красимир Ангелов
57

Близо 300 протестиращи медици от МБАЛ "Д-р Параскев Стоянов" в Ловеч, таксиметрови шофьори и местни жители блокираха в 17.00 ч. движението по главния път София-Варна в района на пътния възел "Абланица".

Недоволството им е продиктувано от неясното бъдеще на лечебното заведение, което е със запорирани сметки, просрочени стари задължения от около 6 млн. лв., с недостиг на лекарства и консумативи.

Едва на 4 май медиците са получили януарските си заплати, съобщава БТА.

Протестиращите заявиха, че настояват държавата да предприеме адекватни мерки за спасяването на болницата от закриване. Заради тежкото финансово състояние напускат лекари и се затварят отделения.

Движението по главния път София-Варна се пропуска на всеки 10 минути, за да не се образуват големи колони от автомобили. В района има засилено полицейско присъствие, като до този момент няма инциденти и напрежение.

В посока София се е образувала близо трикилометрова колона от коли, по данни на пътните полицаи. Блокадата ще продължи до 18.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
2
 
! Отговори
съд преди 5 години
Съд за всеки ,който блокира пътища!!!!
49
3
 
4
 
! Отговори
до бойко преди 5 години
Бойко, изпрати полиция да ги натупа да видят как се блокира път без разрешение.КАЖИНИМ НА ТИЯ ЛЕКАРИ, ЧЕ ИМА МНОГО ОПЛАКВАНИЯ ОТ ПАЦИЕНТИ-БЕЛИ БЪЛГАРИ И ЗАРАДИ ТОВА ПАРИ НЯМА ДА ИМА.ДИРЕКТНО ИМ КАЖИ, ЧЕ ТЕХНИТЕ ЗАПЛАТИ СА ДАДЕНИ НА ЛЕКАРИТЕ В ТОКУДА И СИТИ КЛИНИК. *** И ИМ ГО КАЖИ. КАЖИ ИМ ДА СИ ТЪРСЯТ РАБОТА В ЗАП. ЕВРОПА! хайде размърдай се!!!
48
2
 
3
 
! Отговори
Антисоциалист преди 5 години
Господа, никой няма право да блокира движението по пътищата заради протест.Лишаването на гражданите от свобода да се движат е престъпление и извършителите трябва да бъдат съдени и осъдени."Всекиму своето!"- За всяко нарушение на закона - съд и наказание!Щом лекарите от тази болница са престъпно лишени от заплати, то е редно да съдят работодателите си за това престъпление, но спирането на движението по пътищата е също престъплене и то също не бива да остане безнаказано.
47
0
 
1
 
! Отговори
работа преди 5 години
ходили на работа, работе ли, спасявали животи.Я, стига бе! Работете само СУПЕР СПЕШНИТЕ СЛУЧЕЙ ЩОТО АКО УМРЕ НЯКОЙ И ПОСЛЕ ЩЕ ВИ СЪДЯТ. КАКВО ПРАВИМ С ОСТАНАЛИТЕ 90% болни?
46
2
 
1
 
! Отговори
биг бос преди 5 години
АЗ СЪМ БИГ БОС НА ТОКУДА. ГОВОРИХ С БИГ БОС В СИТИ КЛИНИК. ЗАПОВЯДАЙТЕ ДА БАЧКАТЕ ПО 12 ЧАСОВИ СМЕНИ В НАШИТЕ БОЛНИЦИ. ЩЕ ВИ СЛЕДИМ С КАМЕРИ. ЩЕ ВИ ИЗПИТВАМЕ. ЩЕ РЕГИСТРИРАМЕ FEEDBACK НА ВСЕКИ ВАШ ПАЦИЕНТ.100% положителен feedback означава 10К месечна заплата.ХАЙДЕ, ЕЛАТЕ СИ ВЗЕМТЕ ПАРИТЕ!!! А-а-а, не искате 10000.00 лв на месец? Така ли? БОЙКО БОРИСОВ И ГРИШАТА СА ВИ ВИНОВНИ? Мафията Ви е виновна?
45
2
 
2
 
! Отговори
ЦВЕТАН преди 5 години
Току що говорих с мин. председателя Бойко Борисов.ПАРИТЕ СИ ГИ ТЪРСЕТЕ ОТ БОЛНИТЕ, КОИТО НЕ ИЗЛЕКУВАХТЕ.ПАРИТЕ СИ ГИ ТЪРСЕТЕ ОТ ПАЦИЕНТИТЕ,КОИТО ДИАГНОСТИЦИРАХТЕ ПОГРЕШНО.ПАРИТЕ СА ПРИ ПАЦИЕНТИТЕ НА БОЛНИЦАТА В ЛОВЕЧ, НА КОИТО НЕ ОБЪРНАХТЕ НИКАКВО ВНИМАНИЕ.КОЛКО БОЛНИ ХОРА ИЗЛЯЗОХА ОТ ВАШАТА БОЛНИЦА СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИ,ПОНЕЖЕ НИТО ЕДИН ДОКТОР НЕ ИМ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ.НАЛИ ТЪРСИТЕ БОЙКО. ЕТО МНЕНИЕТО МУ:"АЗ НЯМА ДА ВИ ПРЕЧА НА КАРИЕРНОТО РАЗВИТИЕ В ТОКУДА И СИТИ КЛИНИК. ПУСНЕТЕ СИ МОЛБИ ЗА РА
44
1
 
2
 
! Отговори
бойко преди 5 години
До "По писането ти личи"Даскале, кажи нещо за своя член! Цял живот ще говориш за членовете на другите ли бе цъ'рву'л?ХОРАТА В ЛОВЕЧ СА НЕДОВОЛНИ И БОЛНИ ЗАРАДИ ПЪЛНИТЕ ЧЛЕНОВЕ В ТАЗИ ПСЕВДО БОЛНИЦА.Никакви пари и "пълни членове" за доктори в тази болница. ЛЕКАРИТЕ В ТАЗИ БОЛНИЦА ЛЕКУВАТ БАКТЕРИАЛНА-ГЪБИЧНА ИНФЕКЦИЯ С АНТИБИОТИК. ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ ВСЯКА СЕДМИЦА ИЗПРАЩАМЕ ПО ЕДИН ЧИНОВНИК В БОЛНИЦАТА.ТОЙ КАЗВА ТОЧНО ТРИ ИЛИ ЧЕТИРИ СИМПТОМА И ВМЕСТО ДА ГО ЛЕКУВАТ(лаб. изследвания, хапчета спрямо л
43
4
 
2
 
! Отговори
Само, преди 5 години
като прочетеш неграмотно написаните коментари и ти става ясно,защо болницата в Ловеч е в това положение?!?!?!Какъвто е градът,такива са му и жителите,такава е и болницата!?!?!?В Ловеч живеят 79.9% от ония 80,за които преди време говори Иво Христов?!?!?!
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали Цецо Цър//вула каза преди врeме, видими резултати. Виждаме ги, държавата рухва и протести навсякъде и за всичко. Причината, лъжите и кражбите на гробарите, начело с главния гробар Сикаджията. Няма сфера незасегната от кражбите и далаверите на тези престъпници - българоубийци. Краят им е близо, въпроса е, какво ще ни оставят като наследство.
41
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бойко БорисовПо писането ти личи,че не си българин.Добре,че имаме пълен член,който не знаете как да го поставяте.
40
3
 
2
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Хайде сега да Ви видя какви бизнесмени сте? Няма да лекувате хора и ще търсите заплати? Нямаш пари, ходи в София, така ли? Хайде сега и аз така както Вие се отнасяте към една голяма част от Вашите пациенти.НЯМА ПАРИ, КЪМ СОФИЯ. ПУСКАЙ МОЛБА ЗА РАБОТА В ТОКУДА, СИТИ КЛИНИК!!!ВСЯКА СЕДМИЦА ИЗПРАЩАМ ТАЕН ПАЦИЕНТ В БОЛНИЦАТА В ЛОВЕЧ. ВСЯКА СЕДМИЦА ПОЛУЧАВАТЕ ЛОШ FEEDBACK.Всичко го има ЧЕРНО НА БЯЛО. РЕГИСТРИРАНИ ПАЦИЕНТИ, НА КОИТО БОЛНИЦАТЕ/ЛЕКАРИТЕ НЕ СА ДИАГНОСТИЦИРАЛИ УСПЕШНО. НЯМА ЗАПЛАТ
39
3
 
2
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Никакъв Гриша Ганчев няма. Всеки час получаваме оплаквания от пациенти ктм които болницата в Ловеч е подходила некомпетенто и непрофесионално.Моля, не се страхувайте да се регистрирате и да разкажете своята история. СЛЕД КАТО ЗАМЕНИМ БИЗНЕСМЕНИТЕ-ДОКТОРИ В ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА ИЗПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИ.Моля дайте своя feedback за болницата. Ще се приемат оплаквания само на пациенти, регистрирани в болницата през последните 3 год.Тел: 02 490 13 13 e-mail: pr***gerb.bg
38
4
 
0
 
! Отговори
абсо преди 5 години
До РеалистТи да не си лекар-регулировчик? Изразяваш се неправилно. Не се казва "на който не му харесва да се лекува". Има ли хора, които искат да са болни? Лечението се предписва от лекар. Ако лекар не може да излекува пациент е редно пациента да даде feedback за болницата и некомпетентно лечение, за да може държавните пари да бъдат пренасочени към болници с РЕЗУЛТАТИ(положителен feedback на пациентите).НЕЩАТА СА ЕЛЕМЕНТАРНИ. Намесихте дори Гриша Ганчев.
37
2
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Тук има някакъв ***, който спами с неграмотните си коментари, на който препоръчвам да завърши медицина и да действа. Всеки има право да се лекува където си ще. На който не му харесват ловешките специалисти да ходи в Плевен, София, Каспичан, клиника Майо в Минесота и т.н. Но за всички останали държавата има социален ангажимент да осигури държавно здравеопазване на прилично ниво и с прилични условия равномерно в страната, а не всичко да е в София. Нищо лично.
36
1
 
3
 
! Отговори
РОССИЯ преди 5 години
плювахте че русия хората протестираха а в бг не протестират а стачкват да спасят работните си места и местната болница в русия такива протести не имало
35
4
 
10
 
! Отговори
ББОТМЪСТИТЕЛНА МУТРА преди 5 години
НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО КАКВО СТАВА И ТО ТОЧНО В ЛОВЕЧ. МУТРАТА БОКО ПРИТИСКА ДЖУДЖИ /ГРИША ГАНЧЕВ/ ДА ПЛАТИ МАСРАФА НА БОЛНИЦАТА. ЗАЩОТО ЗА МАФИОТА БОРИСОВ, ВСИЧКО Е ЛИЧНО. КОГАТО ВКАРА И СИНА МУ В АРЕСТА ЗА ИЗМИСЛЕНАТА АФЕРА СЪС ЗАХАРТА, КАКВАТО НЯМАШЕ, ВЗЕ НА ГАНЧЕВ ВЕЦ-ОВЕТЕ В МАКЕДОНИЯ И ВСИЧКО ПРИКЛЮЧИ. ВЕЧЕ НЯМАШЕ ОБВИНЕНИЯ, ВСЕ ЕДНО НИЩО!НЕ ЗНАМ КАКВА Е СЪДБАТА НА "ЛИТЕКС МОТОРС"И ЗАЩО ТОЧНО ГО ФАЛИРАХА. МУТРАТА ЩЕ ГО РЕКЕТИРА И ЗА БОЛНИЦАТА.ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА.БОКО Е ЗЛОПАМЕТНА,ОТМЪСТИТЕЛНА МУТРА
34
4
 
5
 
! Отговори
абсо преди 5 години
Бойко, държавните пари не са твои. Щом тези лекари имат нисък резултат ДАЙ ИМ ШАНС В ЧАСТНИЯ БИЗНЕС. Да си отворят частен кабинет, да си плащат наема за кабинет и лиценз за медицински услуги и да печелят МИЛИОНИ.БОЙКО БОРИСОВ, НЕ ОТНЕМАЙ ВЪЗМОЖНОСТТА НА ЛЕКАРИТЕ В ТАЗИ БОЛНИЦА ДА СЕ РЕАЛИЗИРАТ В ЧУЖБИНА ИЛИ В БОЛНИЦА ТОКУД.Работа има много за доктори.САМИ СИ ГО НАПРАВИХТЕ. САМИ СТЕ СИ ВИНОВНИ. КРАЙ НА СОЦИАЛКИТЕ. КРАЙ НА ЗАПЛАТИТЕ В ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ. СЪБИРАЙТЕ СЕ И ПРАВЕТЕ ЧАСТНА БОЛНИ
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка крадци!
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откраднатите пари от бществени поръчки, ще стигнат да се платят всички задължения на болниците и всечки абитуриент да му се плати обучението в Харвард.
31
10
 
2
 
! Отговори
scott преди 5 години
минавай с валяка през паплачта.