Семейство живее в наводнена къща, откъде е водата?

Специалисти не могат да открият причината за теча
Обновена: 7 май 2018 19:50 | 7 май 2018 17:25, Красимир Ангелов
14

Вече над месец семейство Чоневи от Кочериново живее в наводнена къща. През март домът им внезапно започва да се пълни с вода, следват спешни ремонти, но проблемът остава и до днес. Сега семейството денонощно се грижи за изпомпването на водата от къщата им.

След като Иван Чонев видял прииждащата вода в дома си, извикал спешно екипи на Кюстендилска вода. ВиК специалистите изкопали яма пред дома му, за да установят откъде идва водата. Но източник така и не открили.

За да установят дали водата е питейна, водните експерти я спират в целия град за 20 часа. Течът обаче продължава. В търсене на решение на проблема от Община Кочериново се обръщат към хидролози. Тяхното заключение обаче е, че водата не е подпочвена, а питейна и няма как наводнението да е предизвикано от подземни води.

Общинската администрация подозира, че водата тече от стар водопровод, но подземен кадастър няма и никой не знае къде се намират старите тръби. Пострадалото семейство е категорично, че ще търси правата си в съда, защото щетите в дома им от аварията вече са огромни.

На какво са подложени те вижте във следващото видео

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
Ех, тази къща с водата да ми беше в Сахара...... :)
11
4
 
3
 
! Отговори
Батко преди 5 години
Ти за суджука само недей да говориш.
10
3
 
5
 
! Отговори
Arabin преди 5 години
Moje da e Petrol!!
9
2
 
24
 
! Отговори
Герберастия сър! преди 5 години
Кадастър на водите няма, а кадастър за суджуци има а?
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще му падне къщата на тоя човек. Ако източника е един да отбие водата преди да е рухнала сградата . С едит бубкат да копаят срещу течението. Няма друг начин
7
7
 
16
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Ahahahahaaaaa.... Bolgarska budalska rabota....20 sati -cel den... cel grad bez voda . Tolku ste prosti be..... ako ima hlor vodata e od vodovod....
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те ако бяха специалисти, щяха да имат техника и да разберат от къде идва водата...
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Кочериново нямали подземен кадастър. В София има тук там от няколко години Та в Кочериново да има.?????ЩОМ е питеина е лесно, кран и водомер. И статията не е за нас.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си направи помпена станция!ВИК ДГД!
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека си има собствен извор,ВИК ДГД,хахаааа!А той като е копал основите,не е ли забелязъл водата,влагата?Няма страшно,може да направи дренаж,а водата да я впрегне в тръби и да продава евтино на населението в селото,за да си избие парите за ремонта!
2
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже какви проблеми се обсъждат в Бг медиите.Не е за вярване как за десетина години Оправление на Еднокнижника от Банкя народа се втръби до степен ***.
1
4
 
15
 
! Отговори
Ихо преди 5 години
Тогава причината ще да е подпочвена вода.