Жандармерия ще варди черешите в Кюстендилско

Органите на реда ще използват и уреди за нощно виждане
34
Жандармерия ще варди черешите в Кюстендилско
Снимка: Булфото

Жандармерията ще се заеме с охраната на голяма част от черешовите масиви в Кюстендилско по време на сезона на сладките плодове.

Освен това превозването на череши, повече от 10-12 кг, няма да може да се извършва без документи, посочи пред журналисти кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, след състояла се първа работна среща между представители на полицията и общината.

Работният ден в черешовите масиви ще бъде от 7.00 до 20.00 часа, а работният ден на пунктовете за изкупуване на череши ще бъде от 9.00 до 22.00 часа.

В тъмната част от денонощието няма да е позволено присъствието на хора в масивите. Берачите също ще се движат само по установени маршрути със собствениците на масивите.

Продукция, която е повече от 10-12 кг, без доказан произход, ще бъде разтоварвана на място, след което ще бъде конфискувана, каза още Паунов.

Организирана е и охраната, като и този път ще се разчита на сили на жандармерията, отново ще се ползват и уреди за нощно виждане при охраната на черешовата продукция, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 1"в коя държава жандармерия пази череши не вярвам да има друга такава" в държавата в която всеки *** с каруца може да ходи където си поиска, да прави каквото си поиска и накрая да не му търсят сметка за това.
24
0
 
1
 
! Отговори
Хуан Карлос преди 5 години
Аз имам роднини в Чили и не разчитам на българска продукция. А Милиционерите са буфосинхронисти. Генерират само вицове, но на нас данъкоплатците не ни е смешно........
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност пазят, защото понякога това са мутренски насаждения, а онези, ако набарт крадците, често ги намират самоубили. Ама тъй, като са от етносите, това предизвиква т.нар. етническо напрежение.Пак за да се избегне цялата тая гиролтия, жамдармата ходи да плаши крадците.
22
1
 
3
 
! Отговори
до ивчо преди 5 години
друже бориш се с вятърни мелници, безмислено е, не ги четеш и си хепи. С такива статии само се имитира ангажираност към проблеми...
21
2
 
3
 
! Отговори
Брашнян чувал преди 5 години
Килограм череши, минимум 30 лв. - бързо и лесно, ама трябва и благословия, и ако може и охраната и масивите, да са ви безплатни...КомунизЪма за някои хора, никога не е свършвал - каква еманация на ТКЗ-арския дух по Минизстерства?!
20
1
 
5
 
! Отговори
Червена мъгла преди 5 години
Вие знаете ли, че като застраховате колата си, в застраховката ви е включена таксаЗемеделски бедствия - примерно при събитие: Жандармерията сгази овощните градини на конкуренцията, защото им подгони работниците от собствен терен...:)Те, от Министерство на Земеделието, знаят, питайте тях - застрахователите, нямаха думата...:)
19
0
 
4
 
! Отговори
Комсомола преди 5 години
Жандрмерията лекува проблеми с Простата и Бъбречни инфекции, поради разгулен живот в Столицата - оставете ги на мира с тези череши, те са био пионери.
18
0
 
6
 
! Отговори
Запорожец преди 5 години
Какво да правят селяните, които не ги пази Жандармерия?!Трябва ли да продават и да се преквалифицират или е достатъчно само да станат набожни и да си потърсят духовни пастири?!Как се окрупнява земеделска собственост?!Как се експроприра земеделска собственост, която няма благословията на Министерство на Земеделието и не се охранява от Жандармерията?,
17
0
 
4
 
! Отговори
Запорожец преди 5 години
Аз виждам време за протести, тъй като Жандармерията е само в София и е ограничен брой, а Министерство на Земеделието командва парада, където е и най-голямото усвояване на Евросредства, за които излезнаха доста доклади и Бойко Борисов трябваше да тегли доста милиарди заеми за да съфинансира, вече отказано Еврофинансиране...Кой разпределя Жандармерията по Провинцията - кой на кого е най-мил:1 Мирослав Найденов.2. Бойко Борисов.3. Томислав Дончев.4. Цветан Цветанов
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само с черешите да беше на рамо да ги носиш, какво да кажем за гроздето, доматите и т.н. да не изброявам . Гербавите избиратели берат всичко което може да се отнесе и жандармерията вместо уреди за нощно виждане да използва повече палките и, ако трябва пищовите само тогава ще има ефект.
15
0
 
8
 
! Отговори
Ромео преди 5 години
Начи ако отида с десете ч.авета може да носим 120кила.И жината с балдъзата с нейните ще ги фанем 300кила законни
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен ще е по-добре, ако жандармерията пази затворниците, а не черешите. Смях, абсолютен смях с решенията на управляващите.
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забравиха малкият детайл да споменат от кого ги пазят! От електората! До там я докарахме в тази пародия на държава! До такава степен да изтърват края, че полиция да пази реколтите от подивялата пасмина която те сами си развъждат за избори! Много жалко и в същото време абсурдно, като всичко в България
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не пишат от кого ги пазят! По времето на соца никой не ги пазеше и цената им пак беше нормална. Тогава и виоле.товите бачкаха.
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо ги пазят? Не е политкоректно да бъде обявено официално ли? А когато неназованите достигнат критична маса и станат повече и от жандармерия, и от армия, и от полиция, какво ще правим, НАТО ли ще викаме?
10
0
 
11
 
! Отговори
Виц преди 5 години
Жандармериста: Ей *** колко кила череши са това?***: Ми 10-12 кг. както си е по закон, бе бате.Жандармериста: Ми хубаво, а ми ако са повече?***:Ех, бе бате ами ако са повече ще дойдем да ти ги върнем ако останат.
9
2
 
12
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Имам две череши ранна и късна.....ранната узря има поне 20-30 кила на нея....всмисъл съм на САМОЗАДОВОЛЯВАНЕ....
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай *** ще ходи вече с кантара да краде череши. 10 -12 кг. череши няма да бъда търсени от закона.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е суровина от национално значение,за това ще има жестока охрана
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 10 до 12 кг череши няма да им се търси документ. 10-12 кг е безплатно взимането на череши от градините.