Учениците във Варна – масово с фалшиви карти за автобус

Подправените документи се продават на двойно по-ниска цена
12 май 2018 11:13,
20
Учениците във Варна – масово с фалшиви карти за автобус
Снимка: БНТ

Голяма част от варненските ученици пътува в градския транспорт с фалшиви карти. Само за няколко седмици контрольорите са засекли 45 от подправените документи.

Всички те са предадени в Икономическа полиция, която разследва случая.

Фалшивите карти за градски транспорт са на ученици от 8-и до 10-и клас от различни варненски гимназии, съобщи БНТ. Някои от тях са с еднакви поредни номера. Продавани са за 10 лева, цена двойно по-ниска от реалната.

"Имали сме случаи на някоя фалшива карта, но такова масово явление както досега, от началото на седмицата го забелязахме, не е имало", каза изпълнителният директор на  на "Градски транспорт" ЕАД-Варна инж. Злати Златев.

Той обясни, че фирмата ще намери начин да сложи воден знак на документите.

Самите ученици са наясно със схемата за фалшиви карти. Някои от тях са против нея, а други уточняват, че всеки може да си направи такива вкъщи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Николов преди 5 години
Учениците учещи в елитните гимназии и живеещи в ,,Кайсиева градина" и ,,Владиславово". Напълно нормално явление за манталитета в тези квартали.
15
0
 
1
 
! Отговори
Дккд преди 5 години
Че как няма да си правят.. Тук в Чехия за горе долу същите пари си взимаш карта и ползваш всеки един автобус и транвай ако искаш цял ден можеш да се возиш:д
14
4
 
3
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
До 13, ей, тарикат, моли се на Господ да не стане злополука и да останеш инвалид за цял живот. Щото застрахователят ще ти плати от трите най-дългото. И вече с количка ще ходиш на пробация за използване на фалшив ценен документ.
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата лъже хората,защо не и обратното???? Като ни надуват сметките, така ще е !!! Каквото повикало, такова се обадило !!!!
12
9
 
22
 
! Отговори
:):) преди 5 години
ами фалшиви щото такува са цените за картите, картата е само за една линия, разгеле да не се набута градски теанспорт варна ако ученика реши да иде след или преди училище на тренировка или на урок или просто до морето. Що в София картата на учениците е за всички линии, те какви са богоизбрани столичани , а децата на Варна не са ли деца на България и те....е те нали са от провинцията ще плащат....той Баце види само у шопско..
11
6
 
0
 
! Отговори
Втора бариера митнич преди 5 години
Как нея срам да плаши децата за едно билетче. Ние АКО така гледаме фактурите никой да не мине на митницата.
10
3
 
6
 
! Отговори
пълно в Германия преди 5 години
Такива наши студенти в Германия колкото искаш но не с фалшиви с просто записали пак като студент за да ползват облагите
9
3
 
10
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Това е било проект по изобразително изкуство.:)))Каквото обществото такива и децата.Когато купих притера у дома един от първите въпроси на сина ми беше:Може ли да печата пари.
8
2
 
7
 
! Отговори
мит-рка преди 5 години
Браво на мамините.
7
1
 
10
 
! Отговори
варненската митница преди 5 години
Тия ще ни заместят. Сега нека се учат
6
2
 
12
 
! Отговори
мак преди 5 години
Знаят да мамят едва ли не от детска възраст, как да очакваме, че ще станат почтени, като пораснат. И не ги оправдава, че една група хора пътува без билети, а контрольорите не я закачат.
5
4
 
12
 
! Отговори
Green Street преди 5 години
В *** е така. Масово далавери и тарикатлък. Затва няма пари за нищо в тая дупка. И като добавиш и неработещата икономика.
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Варна си остава най-креативния град :))) Малките им сече пипетоо хахаха
3
9
 
11
 
! Отговори
8-10 преди 5 години
След 7 клас учениците трябва да работят в частни капиталистически фирми. Със спечелените пари да си купят карта за градския транспорт. АКО УЧЕНИЦИТЕ НЕ ИМ СЕ НРАВИ ДА РАБОТЯТ 8 ЧАСА НОЩНА СМЯНА И 6 ЧАСА ДНЕВНО УЧИЛИЩЕ МОЖЕ ДА ЕМИГРИРАТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ. ТАМ УЧЕНИЦИТЕ ПЪТУВАТ БЕЗПЛАТНО.След навършване на 18 год. могат да гласуват и да променят условията и политическия режим.
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Варненци са тарикати.
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами какво да очакваш, баща му слага скиммери на банкомати а той само с карта това е началото.