Радари и камери борят скоростта, а шофьорите се оплакват: Тормоз!

Какво въобще би спряло войната по пътищата и скоростта ли е убиец?
15 май 2018 11:00, Боряна Павлова
219

17408 гледания   |  Още видео

Родните пътища се оборудваха с още радари и камери, КАТ издава все повече фишове, и все пак черната статистика не се променя.

Бившият началник на "Пътна полиция" Алекси Стратиев каза пред Bulgaria ON AIR, че няма как една мярка да даде моментален резултат.

"Трябва известен период, в който тези мерки ще се усетят. Сега загиналите са по-малко от миналата година, надявам се тази тенденция да продължи до края на годината, което означава тази година загиналите да са по-малко от миналата", обясни Стратиев.

Още по темата

Христо Радков от Българското обединение на шофьорите пък беше категоричен, че повечето камери и радари на пътищата в страната са увеличили тормоза над водачите. Той каза, че след влизането на последните мерки срещу нарушителите на пътя, като сваляне на номера и отнемане на книжка за различни нарушения, почти няма разлика в броя на загиналите.

"Преди това са 701 загинали, след влизането на тези мерки, за които имаме 15 хиляди свалени номера, 20 хиляди отнети книжки и много голям брой наказетелни постановления, са 698 загиналите", аргументира се Радков.

Той упрекна пътните полицаи, че трябва да подпомагат трафика, а не само да го контролират. Радков беше категоричен, че това ще допринесе много за намаляването на пътния травматизъм.

Алекси Стратиев пък се обяви за повече стационарни камери, които според него са най-ефективни в борбата с превишената скорост.


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А кога ще видим пътища с нормална скоротстна проходимост, добра настилка, светлоотразителни колчета в банкета, котешки очи на маркировката ( то маркировка още няма на много места), боядсисани и маркирани със светлоотразители бетонни подпорни стени? Толкова много има да се работи по пътната безопастност,че не е истина просто. Кога ще се премахнат безумните ограничения 60км , 50 км и темподобни на безумни места, където можеш спокойно да караш с 90-100км/ч??
207
1
 
1
 
! Отговори
Васил преди 7 месеца
Масово сте с ниска култура на шофиране, нямате грам преценка и усет за ситуацията, но си настъпвате яко. Колкото по-висока е скоростта-толкова по-малък шанс имаш за реакция и от там логично..за оцеляване.

П.С. Тъпи съграждани научете се на смирение.."кой съм аз" и какво карам, няма да ви спаси
206
1
 
4
 
! Отговори
Изключително... преди 7 месеца
...ми е приятно да карам по околовръстното от Младост 4 посока Люлин и на километър от стационарната камера да ме засича банкомат за скорост, веднага след това ограничение за скорост 60 километра поради НЕДЪЩЕСТВУВАЩ ремонт, после стационарна камера за скорост до 80 км/ч и после патрулка за 50 км/ч. И всичко тва след 12 часа работен ден! Благодаря на МВР, че огладнях йтолкова че да добие желанието на обикновените работещи да остават в България.
205
0
 
2
 
! Отговори
Кат преди 7 месеца
Глоби са необходими,но умерено,а не като у нас безцелни капани с камери,да се пълни бюджета и има за КАТ. Камери и радари да се поставят само на места с висока концентрация на тежки ПТП.
204
1
 
6
 
! Отговори
Заблуда преди 8 месеца
Абе хора не се заблуждавайте че нещо ще се промени. Такива статии излизат през месец два и нищо. Запада го е измислил, има начин всичко да се оправи но в нашето блато нищо няма да се промени. Няма интерес, народа да го отнесе много важно.
Стига с идей, стига с писане ... няма оправия в този цирк държава.
203
0
 
7
 
! Отговори
Todik преди 8 месеца
Първо аз съм за заличаването на КАТ вярно е че много народ гине по пътищата но с неадекватни решения няма как да се преустанови тая черна статистика куките и техните началници са толкова кухи че няма повече накъде науката е НАПРЕДЪК господа куки Бан е правила проучване народопсигологията на Българите резултат може да има само ако ограничите възможностите на автомобилите да летят т.е.товарните ги ограничават софтуерно до 90 км.това може и с автомобил и по принцип войската трябва да защити народа
202
2
 
6
 
! Отговори
Тормоз+рекет 110%!!! преди 8 месеца
Война е!Война по пътищата ни!Логично е войната да обхване всички участници в нея включително и рекетьорите на държавна хранилка.Спомням си за забита кирка в стационарна камера.Това трябва да стане традиция,а защо не и бити,прегазени и ebaни ушевци също...ВОЙНА Е!!!
201
3
 
6
 
! Отговори
Кон преди 8 месеца
Знаците за ограничение на скоростта в огромната си част са необосновано ниски. На места са абсурдни - през 20 м 90-70-50. Три знака, вместо един - разхищение на държавни средства. Често се случва да сложат знак 40 в населено място, 50 им се виждат много. Въобще като сложат знак 40 на път, той се превръща в бавен път с макс. скорост 40, нищо че може да има и други знаци, например 70. Отново разхищение на средства, за строеж на бръз път. Милиционерите от ГЕРБ дадоха незаконни права на КАТ.
200
4
 
0
 
! Отговори
Руска Мистерия преди 8 месеца
До 205 прав си
Така беше
Та какви мерки да се вземат против войната по пътищата
Да ви кажа честно имам идей как да накараме родните шофьори да си седнат на задниците и да започнат да шофират както си му е редът!
Въпроса ми е защо ние не вземем пример от Гърция?
Те са си направили светофари на самите магистрали
и легнали полицай на тях|
Защо ние не вземем същата идея и да сложим камери на светофарите по магистралите?
Да видиш как ще се спрат веднага след фиша на стойност поне 250-500лв!
199
0
 
13
 
! Отговори
... преди 8 месеца
Миналата седмица бях в Пловдив и след бурята не работиха половината светофари. На теи места преди светофарите имаше патрулки, които само снимаха. Никой не излезе на дъжда, за да започне да регулира кръстовището. Нали това им е работата, като има затруднения да помагат, а не да мошлят семки. Чаках почти 15 минути за ляв завой.
198
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вече всеки трябва да се е убедил, нашенецът не търпи и не иска никакви промени! Няма значение в какъв сектор на живота. Където да се посегне за реформа, веднага истерично се скача! Въпреки това се реве, защо нищо не се променя! Обществото безнадеждно е обраснало плътно с корупция от най-ниските си слоеве!
197
2
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 8 месеца
След като това се случи, премахнат се глупавите ограничения (30 км.ч) при изход на отдавна забравен полски път и най-вече, като се ограничат малоумниците, които си мислят, че са безсмъртни, е тогава, вече няма да има толкова жертви.
196
2
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 8 месеца
Аз се сеща за поне 200 пъти, в които е писана новина за водач с отнето свидетелсвто, който е направил произшествие и т.н.
Отнемането на книжката не ги спира, не решение и няма да бъде, защото най-много 1% от тях спират да карат.
Трябват пътища, ама пътища, а не като с теснолинейката, визирам магистрали, за да не се налага да се пътува по 6-7 часа от край до край, че понякога и повече и определено нямам предвид само Тракия и Хемус, а и от север на юг. След това правилна маркировка и пътни знаци !
195
0
 
12
 
! Отговори
Iceblast88 преди 8 месеца
След като органа които трябва да следи за спазване на закона го тъпче всеки ден най нагло и показно, как точно очакват гражданите да го спазват? Или законите важат само за данъкоплатеца пък държавния служител е по отделен параграф? Хайде първо те да погледнат себе си да прочетат целия закон и да започнат да го спазват и тогава вече да започнат да следят другите!Докато те спира някакъв партизанин изскочил от храсталаците с раздърпана униформа, мязащ на хипопотам и ти изгрухти за 20 лева ще е така
194
0
 
14
 
! Отговори
Iceblast88 преди 8 месеца
Колите на КАТ са масово без редовни документи и прегледи, нямат свинетки, нямат изправни пожарогасители, карат без светлини, спират където и както им падне, крият се по храсталаците въпреки, че по закон трябва да са на видимо място и с пуснати сигнални светлини (което се игнорира защото тогава няма да има нарушения=няма приходи в хазната) Да се започне от тези мерки и после ще мислим други!
193
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Не оправдавам никой само ще дам един от стотиците примери които може да се дадат.
Работното ти време е до 17:00 ,ама както се случва у нас шефа казва ,че трябва да останеш,градината работи до 18:00 ,ама ти казват ,че трябва да си вземеш детето до 17-17:15 най късно иначе детето го отнася.Проблема с превишена скорост при по-голямата част от хората идва от факта ,че за 24 часа трябва да свършиш ангажименти за 30 часа.Когато правата и законите важат извън колите,ще започнат да важат и в тях.
192
0
 
12
 
! Отговори
Iceblast88 преди 8 месеца
3. Докато целта на КАТ е да пълни бюджета, то няма да има промяна. Затова сега КАТ само стимулира нарушенията с цел повече приходи в хазната. Ако искаха да бяха оправили нещата до сега.
4. Масови проверки на качеството на горивата (всички знаем, че е леш което води до по бавно ускорение при изпреварване и задимяване след МПС-то при рязко подаване на газ)
5. Катаджия с рушвет = конфискация на имуществото на целия екип+родата им
6. КАТ да започнат и те да спазват закона!!! НАЙ ВАЖНОТО!!!!
191
0
 
12
 
! Отговори
Iceblast88 преди 8 месеца
Няколко неща са нужни:
1. Пълна проверка на пътищата и премахване на дупките, липсващата маркировка, некоректно поставени знаци (като на изход на фабрика не съществуваща от 50 години -знак 40км/ч) да се провери съответствие между знаци и маркировка и да се очистят където е нужно храсти и дървета, за да има видимост.
2. КАТ да започнат да вършат реална работа - при ПТП не да киснат до блъснатите коли, а да отиват и да регулират движението и да отбиват веднага към алтернативни маршрути.
190
0
 
6
 
! Отговори
Арести за виновните преди 8 месеца
Не е ясно наглия престъпник АЛекси Стратиев докога ще седи на свобода..Увредени с милиони граждани тежко нелечимо вкл с холограмни отпадъци от НЕЗАКОННО

продавани в полицейски рекет холограмни оръжия лепени принудително на предни стъкла
189
0
 
4
 
! Отговори
убиват милиони преди 8 месеца
Експерти да огледат поразени с новите тежко терористични лазерни камери водачи и пешеходци и да наредят арести срещу виновните от КАТ веднага..Службите з а борба с терора да арестуват екипите на КАТ снабдени с оръжия з а масово поразяване вкл лазерни.