Радари и камери борят скоростта, а шофьорите се оплакват: Тормоз!

Какво въобще би спряло войната по пътищата и скоростта ли е убиец?
15 май 2018 11:00,
219

Родните пътища се оборудваха с още радари и камери, КАТ издава все повече фишове, и все пак черната статистика не се променя.

Бившият началник на "Пътна полиция" Алекси Стратиев каза пред Bulgaria ON AIR, че няма как една мярка да даде моментален резултат.

"Трябва известен период, в който тези мерки ще се усетят. Сега загиналите са по-малко от миналата година, надявам се тази тенденция да продължи до края на годината, което означава тази година загиналите да са по-малко от миналата", обясни Стратиев.

Още по темата

Христо Радков от Българското обединение на шофьорите пък беше категоричен, че повечето камери и радари на пътищата в страната са увеличили тормоза над водачите. Той каза, че след влизането на последните мерки срещу нарушителите на пътя, като сваляне на номера и отнемане на книжка за различни нарушения, почти няма разлика в броя на загиналите.

"Преди това са 701 загинали, след влизането на тези мерки, за които имаме 15 хиляди свалени номера, 20 хиляди отнети книжки и много голям брой наказетелни постановления, са 698 загиналите", аргументира се Радков.

Той упрекна пътните полицаи, че трябва да подпомагат трафика, а не само да го контролират. Радков беше категоричен, че това ще допринесе много за намаляването на пътния травматизъм.

Алекси Стратиев пък се обяви за повече стационарни камери, които според него са най-ефективни в борбата с превишената скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камерите защо са на безсмислени ограничения 30 км.? Сигурно не за пари, а да спасят живот?
3
4
 
20
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Много добре се знае как по света са намалили драстично броя на нарушенията и това не са огромните наказания, както ни лъже КАТ в стремежа си да си увеличи възможността за рекет над шофьорите.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава, която позволява на куките да градят стратегии и да ги прилагат е ЧАО!
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми те камерите напоследък ги ги купиха или предстои да ги купуват. Трябва известно време да се види дали има ефект. И 1 човешки живот да спасят - заслужавало си е.