Радари и камери борят скоростта, а шофьорите се оплакват: Тормоз!

Какво въобще би спряло войната по пътищата и скоростта ли е убиец?
15 май 2018 11:00,
219

Родните пътища се оборудваха с още радари и камери, КАТ издава все повече фишове, и все пак черната статистика не се променя.

Бившият началник на "Пътна полиция" Алекси Стратиев каза пред Bulgaria ON AIR, че няма как една мярка да даде моментален резултат.

"Трябва известен период, в който тези мерки ще се усетят. Сега загиналите са по-малко от миналата година, надявам се тази тенденция да продължи до края на годината, което означава тази година загиналите да са по-малко от миналата", обясни Стратиев.

Още по темата

Христо Радков от Българското обединение на шофьорите пък беше категоричен, че повечето камери и радари на пътищата в страната са увеличили тормоза над водачите. Той каза, че след влизането на последните мерки срещу нарушителите на пътя, като сваляне на номера и отнемане на книжка за различни нарушения, почти няма разлика в броя на загиналите.

"Преди това са 701 загинали, след влизането на тези мерки, за които имаме 15 хиляди свалени номера, 20 хиляди отнети книжки и много голям брой наказетелни постановления, са 698 загиналите", аргументира се Радков.

Той упрекна пътните полицаи, че трябва да подпомагат трафика, а не само да го контролират. Радков беше категоричен, че това ще допринесе много за намаляването на пътния травматизъм.

Алекси Стратиев пък се обяви за повече стационарни камери, които според него са най-ефективни в борбата с превишената скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
6
 
! Отговори
Арести за виновните преди 5 години
Не е ясно наглия престъпник АЛекси Стратиев докога ще седи на свобода..Увредени с милиони граждани тежко нелечимо вкл с холограмни отпадъци от НЕЗАКОННО продавани в полицейски рекет холограмни оръжия лепени принудително на предни стъкла
183
0
 
4
 
! Отговори
убиват милиони преди 5 години
Експерти да огледат поразени с новите тежко терористични лазерни камери водачи и пешеходци и да наредят арести срещу виновните от КАТ веднага..Службите з а борба с терора да арестуват екипите на КАТ снабдени с оръжия з а масово поразяване вкл лазерни.
182
0
 
4
 
! Отговори
Ликвидация на КАТ преди 5 години
Увреждат с камери милиони дневно тежко нелечимо.Сега вече и с лазерни оръжия..Спец службите да арестуват наглите престъпници принуждаващи МВР и КАТ да нарушава жестоко престъпно ЗАКона вкл ЗДП и КОнституцията.Всички актове и фишове издавани от нагло престъпаната организация КАТ СА НЕЗАКОННИ>
181
0
 
5
 
! Отговори
арести за бандитите преди 5 години
Терористите от КАТ принудиха милиони водачи да увреждат тежко земята и въздушния океан с включени исключително вредни скенери монтирани вместо доказано безвредни фарове.НАглите престъпници ограбващи десетки милиарди годишно от Българския народ чрез бюджета ползват КАТ за жесток терор. Водачите се облъчват от насрещно движещи се с включени радиоактивни скенери вкл против мъгла денем и нощем
180
1
 
1
 
! Отговори
правят експерименти преди 5 години
Масовите убиици ползват зомби съоръжения вградени в лични карти и талони на автомобили за зомбиране с цел нарушаване на закона и снимане от тежко вредни камери/НЕЗАКОННИ съгласно действащия ОСновен закон чл32,чл 28 и чл29След подадени сигнали са проведени внимателни тестове които доказаха ползването на нова дигитално терористична зомби техника ..Зомбираните водачи са снимани искат им разорителни глоби .боледуват вече няколко години.
179
0
 
0
 
! Отговори
цакат с камери преди 5 години
Досега имахме засечени хиляди водачи обсебени обемно след преминаване през град.Ползват камери и обемно проникващи скенери маскирани като НЕЗАКОННИ ПЪТНИ ЗНАци з а пешеходни пътеки..Снабдени със фотоволтаични терористични съоръжения обемно проникващо облъчват 24 часа зони до 1000метра от съоръженията..Обсебените водачи с активирани холограми на предни стъкла в унес превишават скороста до 100км над допустимата за тесния път.
178
1
 
1
 
! Отговори
СТрашно преди 5 години
Много е страшно..Ползват все по жестоко вредни анти човешки съоръжения вкл холограмни з а обемно обсебване на водачите.Днес при проверки и тестове на пътищата засякохме автомобили с обемно обсебени водачи да карат с превишена скорост от планината към близък град..вероятно терористи чрез МВР са инсталирали ПСИ активатори и нови тежко вредни камери.След пси активиране водачите испадат в унес /през хологрмани скенери на предни стъкла и зомби съоръжения в лични документи.и талон на автомобила.
177
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рисковите изпреварвания в повечето случай са заради необосновано БАВНО каране на някои и това изнервя останалите и предприемат рискови маневри
176
3
 
10
 
! Отговори
Генерал Пеев преди 5 години
Няма мерки в България,които да дадат резултат и да спрат своеволията и катастрофите по пътищата!Давам пример:Прохода на Републиката(Хаин Боаз) постоянни рискови изпреварвания от Румънци,Турци,Тираджии и много самонадеяни Българи!Но някъде има Патрулка или радар-Започва пресветване с фаровете между въпросните "Убийци" и покрай патрулката се преминава с 40км.Това е постоянно мое наблюдение от Ст.Загора до В.Търново всяка седмица!Така е и по всички пътища!СТРАШНО Е!А полицаите в патрулката с радара
175
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кога целта на тези камери ще бъде само глобяване, а не намаляване на скоростта, като за целта се обозначи с знак, както е по цял свят. Защо интегрираме само лошата част на Европа, а не цялата система, така, както правят те???
174
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно нещо когато не работи и не дава резултат да се инвестират пари е напълно излишно освен ако някой няма интерес и печалба от това. Ако човек сам не се грижи за себе си,кой друг да го направи?
173
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицаите на пътя не глобяват, те само констатират нарушенията. Друг определя глобата, в последствие.
172
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ 2016 г. до сега полицайте са на пътя с нередовни документи /нямало търг/ и са били нередовни..а са наложили глоби за милиони на граждани и водачи без редовни /според тях /документи.. ТОВА Е ФОРМАТА НА ТЕРОРА НАЛОЖЕН НА НАРОДА...ТЕ СА НЕРЕДОВНИ ЗАЩО НЕ СЕ ГЛОБЯТ А НИЕ ДА ПЛАЩАМЕ...ДА СЕ СМЕНИ ЦЯЛАТА СИСТЕМА.
171
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В един датски град направили експеримент..ПРЕМАХНАЛИ ВСИЧКИ ОГРАНИЧЕНИЯ И ПЪТНИ ЗНАЦИ...НА КРАЯ СЕ ОКАЗАЛО ЧЕ НЯМА НАРУШЕНИЯ И КАТАСТРОФИ..ИДЕЯТА НА СЕГАШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НЕ ДА ОБЛЕКЧАТ ДВИЖЕНИЕТО И УЧАСТНИЦИТЕ В НЕГО А ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ НЕГО..КАТО ФИРМИТЕ ОРГАНИЗАТОРИ СЛАГАТ ПОВЕЧЕ ОТ НЕОБХОДИМОТО ЗНАЦИ/ПАРИ/ ..НАЛАГАТ СЕ НЕНУЖНИ САНКЦИИ /ЗА ПАРИ/..НА ПЪТЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОБРАБОТИ ОТ ЧОВЕК ТОЛКОВА ИНФОРМАЦИЯ....ВСЕ СМЕ ПОД НАПРЕЖЕНИЕ,,ВСЕКИ КАТАДЖИЯ ИМА ПЛАН..ЗА ПАРИ...ЕГА ТИ РЕКЕТЬОРСКОТО УПРАВЛЕНИЕ
170
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези шматки които карат като с 60км/ч при ограничение 90 по пътищата без да се съобразяват с другите ,са също толкова опасни колкото и тези каращи с превишена.
169
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
180- ми не карай с 200+ бе, брато. Кой ви дава книжки на вас бе?
168
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз си искам да карам с 200 ,а те ме тормозят.
167
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По цял свят камерите се слагат така че да се виждат от километри (в Холандия например са боядисани в оранжево) и има знаци указващи че има камера, като целта е шофьора ДА НАМАЛИ В ОПАСНИЯ УЧАСТЪК!!!Само в Бантустана камерите и полицаите се крият по храсти и долове, за да може шофьора ДА БЪДЕ ГЛОБЕН!Това естествено с нищо не намалява опасноста от катастрофа, защото шофьора НЕ ЗНАЕ че няъде има камера и трябва да намали...Изумен съм как в Бантустана можете да правите всичко на обратно...
166
13
 
8
 
! Отговори
пена преди 5 години
Мрънкането на джигитите само показва, че се върши работа :-)
165
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е друго си е като ушевия корифей си сложи камерката на извънградско ограничение 40 в средата на нищото, щото някой решил че там ще има зебра... и не, не се шегувам грам