Радари и камери борят скоростта, а шофьорите се оплакват: Тормоз!

Какво въобще би спряло войната по пътищата и скоростта ли е убиец?
15 май 2018 11:00,
219

Родните пътища се оборудваха с още радари и камери, КАТ издава все повече фишове, и все пак черната статистика не се променя.

Бившият началник на "Пътна полиция" Алекси Стратиев каза пред Bulgaria ON AIR, че няма как една мярка да даде моментален резултат.

"Трябва известен период, в който тези мерки ще се усетят. Сега загиналите са по-малко от миналата година, надявам се тази тенденция да продължи до края на годината, което означава тази година загиналите да са по-малко от миналата", обясни Стратиев.

Още по темата

Христо Радков от Българското обединение на шофьорите пък беше категоричен, че повечето камери и радари на пътищата в страната са увеличили тормоза над водачите. Той каза, че след влизането на последните мерки срещу нарушителите на пътя, като сваляне на номера и отнемане на книжка за различни нарушения, почти няма разлика в броя на загиналите.

"Преди това са 701 загинали, след влизането на тези мерки, за които имаме 15 хиляди свалени номера, 20 хиляди отнети книжки и много голям брой наказетелни постановления, са 698 загиналите", аргументира се Радков.

Той упрекна пътните полицаи, че трябва да подпомагат трафика, а не само да го контролират. Радков беше категоричен, че това ще допринесе много за намаляването на пътния травматизъм.

Алекси Стратиев пък се обяви за повече стационарни камери, които според него са най-ефективни в борбата с превишената скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТ си вършат много добре работата, фактът че ги плюете е показател за това.И нека сложат още камери!
163
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почерпи ги и ги помоли за помощ.Ще видиш колко са отзивчиви тогава.
162
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..."пътните полицаи, трябва да подпомагат трафика, а не само да го контролират..."Genialno!
161
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
169 аз и в България спазвам правилата, стоя си в задрстванията кротко и псувам на ум полицаите на кръстовището ровещи в телефоните си и чоплещи семки.
160
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямият проблем по пътищата на България е КАТ по много причини. Например: КАТ рядко прилага закона при нарушенията на пътя, КАТ предлага винаги такива промени в закона, които водят до още повече нарушения и катастрофи, КАТ със самото си съществуване пречи да се създаде нормално работеща структура за контрол на движението и паркирането и т.н. и т.н.
159
3
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
По света експертите по пътна безопасност добре знаят, че колкото повече максимално разрешената скорост се намалява под безопасната скорост за пътя, толкова повече се увеличават нарушенията и катастрофите на този път. В България експерти няма, а има катаджии и когато някъде заради това, че са сложили ограничение на скоростта доста под безопасното на пътя, стават много катастрофи, "умните" глави решават да намалят още максимално разрешената скорост и естествено катастрофите се увеличават още.
158
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че шофьорите сме за това правилата да се спазват, но в същото време искаме знаците да отговарят на пътя, а не да са хранилки за глоби за катаджиите. Как се спазват правилата също е ясно - когато има работеща държавна структура за контрол на движението, а не КАТ.
157
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ум под фуражка не вирее - това е закон.
156
7
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
някой по-долу каза, че в Гърция в задръстване КАТ започнало да регулира движението. А аз да питам вие като бяхте в чужбина спазвахте ли правилата или пак като тука през просото?
155
7
 
4
 
! Отговори
отврът преди 5 години
Понятието "война по пътищата" е един писък на социализма.Каква война? Това е Българи и ние сме българи.Това е един особено вреден начин на изразяване който единствено цели да насъсква гражданите един срещу друг.Това е мечтата на Курнелията да има шофьори с дебелако поведение които съзнателно карат тържествено за да пречат на хората които си вършат работата и имат нужда да се придвижат. Нагли пешаходци които съзнателно пресичат на червено за да има кой да ги пази.
154
15
 
1
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Докато по групите джигитите се предупреждават един друг къде има камери и полицаи, какви резултати очаквате?
153
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бивши военни станах полицаи и по лошо катаджии.Започнаха да регулират пътища, да слагат знаци да правят разчети, да дават съвети. А както знаем всички, на военен акъл не мможе да се дава. А когато е комбинация и от полицай, става страшен качамак.
152
22
 
5
 
! Отговори
123 преди 5 години
Знаците били абсурдни. Кой казва, че са абсурдни? Има хора на който това им е работата. Огледали са пътя, имат някаква представа за определен участък с концентрация на ПТП и са преценили, че трябва да има съответния знак. Някой обаче си решава, че знака не е правилно сложен и не го спазва. Еми някой може да реши да не спазва някой закон защото не е правилен според него. Законите и знаците са за да ги спазваме, а не да ги обсъждаме дали са правилни.
151
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди шоферите се оплакваха от корупцията. Много им била пречела. Вече няма корупция и трябва да са доволни.
150
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не слагат камери за средна скорост там където има концентрация на птп, като например Кресна?
149
2
 
29
 
! Отговори
гого преди 5 години
и как пък в Германия като няма ограничение на скоростта по магистралите са оцеляли тез хора..
148
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 154, предполагам ти си възпита, скромен гражданин със счупена стара лада, и умения да управляваш половината свят, но си недооценен правилно и за това нямаш работа и хейтиш срещу всички и всичко. Глей себе си артик, не давай определения за хората.А и селянин не е обида.
147
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тормоз си е разбира се! Сега *** ще трябва да плаща глоби защото кара като ***!
146
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как ще се пребори кат с тези които карат супер бавно в средата на пътя.
145
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоростто не е убиец, ами простотията.