Реанимират спешната помощ: Купуват 400 нови линейки

Проектът за реформа е на стойност 163 млн. лева
15 май 2018 08:16, Петя Славова
13
Реанимират спешната помощ: Купуват 400 нови линейки
Снимка: архив, Булфото

Проект за реформа на центровете за спешна помощ на стойност 163 млн. лв. е подало здравното министерство пред Оперативна програма "Региони в растеж". С тези пари трябва да бъдат закупени 400 нови линейки.

"Проектът бе подаден на 12 май и е прехвърлен за оценка към управляващия орган. Ще придвижим максимално бързо процедурата, за да преминем към реализация, защото проектът е изключително важен", обясни в понеделник зам. регионалната министърка Деница Николова, цитирана от "24 часа".

Дейностите предвиждат модернизация на всички 237 обекта от системата за спешна медицинска помощ. Става дума за спешните отделения в 34 болници.

27 центъра за спешна медицинска помощ и 176 филиала. Там ще се обновява сградният фонд, ще се купят модерни медицинска апаратура и технологочино обзавеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 9 Тиквара е любимец на народа , бе. Какви глупости плещиш?
10
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Отново лоша новина за Корнелия.Властта е все по далече.
9
3
 
3
 
! Отговори
гого преди 5 години
абе що за хора пишат тук, като нвма линейки що нямало наличните, били разнебитени.Като има нови, нямало екипи. Май хейтърството ви е диагноза вече, мрънкалници и безделници.
8
2
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
До сигурноИдеята ти не е лоша , 500 хеликоптера не могат да обслужват големите градове но могат да обслужват провинцията, което решава проблема с това че болниците и висококвалифицирания персонал е изцяло в големите градове, а при *** на добра транспортна система се решава това.На пръв поглед изглежда скъпо , но май може да се окаже доста ефективно и да спести доста пари.Определено трябва да провериш това и да наложиш тази идея,никак не е лоша.
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам в различни страни кадрите за екипите и линейките на Бърза помощ. Едва сега Гробарите се сетиха, че парка е трагичен. Време не им остана от крадене и лъжи, а вече са пътници. Екипите са сбироток от странни лелки и чичовци, облечени някак си. А трябва да са специални екипировки, да се разбира, че е екип от БП. Заплащането е трагично и атаките срещу тези екипи не се наказват сурово! Цяла държава е оставена на самотек, Тиквара попиля всичко изградено от преди. Не знам колко време ще ни трябва
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тия дяволи- 500 бр. от болницата в Ловеч, където съсипаха 20 милиона лева ще имат ли?
5
0
 
12
 
! Отговори
krisi преди 5 години
ДА,КЪСНО Е...НАРОДА ИЗБЯГА ОТ "РОЗОВОТО"БЪДЕЩЕ...АМА ВСЕ ОТ НЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ...ДА ОПРАВЯТ И ТОЗИ НОМЕР 112 ДЕТО ВСЕ НЕ РАБОТИ...ЛИЧНО СИ ИЗПАТИХ ОТ НЕГО...ТОГАВА БЕШЕ ИЗКЛЮЧЕН ОТ 21 ЧАСА ДО 2 НОЩТА...И ТОВА КЪДЕ ГО ИМА ПО СВЕТА...?
4
5
 
11
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
Браво, само дето няма ЕКИПИ, които да работят на тези линейки. Ама екипи не ни е изгодно да имаме. Там няма бърза печалба.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
400 линейки ще си стоят в гаражите, защото персонал няма, а няма и да има при тези заплати. Освен идеята е да ги преправят на таксита, а само да ползват програмата.
2
5
 
16
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Ако ще и 500 хеликоптера да купят , здравната система в България е отдавна в умряла кома !!И Крачка напред няма да мръднем с тези управляващи !!
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едни заплати немогат да платят, .....