След срива: Системите на митниците работят нормално

Обработката по ГКПП-та пак се извършва автоматично
15 май 2018 15:37,
5
След срива: Системите на митниците работят нормално
Снимка: архив "Булфото"

Системите на Агенция "Митници" вече работят в обичаен режим. Нормалната работа бе възстановена след като токов удар през нощта предизвика срив на всички компютърни митнически системи.

Още по темата

Проблемът предизвика сериозни задръствания от камиони по граничните пунктове. Те се обработваха по аварийната процедура от 1 часа тази нощ и това доведе до километрични опашки.

Обработката на товарни превозни средства вече се извършва автоматизирано на всички ГКПП-та, съобщиха от митницата в Русе.

По рано от пресцентъра на Агенция "Митница" обясниха, че последните години не е имало подобен срив. Преди време се срина компютърната система на гранична полиция, уточниха от пресцентъра на митниците.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
IT преди 5 години
Ами..не знам какво да кажа!!"Токов удар"-21 век,страна от евр.съюз,великите митници!?!?На леля Пенка от бакалията преди 2г.и инсталирах on-line UPS,и двете и каси са зад бекъпа(20 мин.след краш държат)Обаче хващам бас,че е пълно в администрацията с "експерти"от всякакъв калибър(IT,по сигурността и т.н.)с по 10 дипломи всеки!Седят в офисите,цъкат във фейса и си барат..ушите!!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И обърнете внимание токовия удар станал през ноща, когато се предполага че системата не токова натоварена и новото и подкарване не би трябвало да отнеме повече от половин час, да не говорим че трябва да имат някава защита и резервно захранване :) иначе на фона на тая случка е доста комично нашия еврокомисар да отговаря за ресор дигитализация
2
1
 
7
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
След като преминаха камионите на правилните хора , системата на митниците заработи пак
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Корнелия Нинова и БСП