Бетон vs. къмпингари. Кой причинява повече злини на Черноморието?

Ще може ли да се почива свободно на плажа...
16 май 2018 13:15, Петя Славова
64

Лятото все по-уверено се задава, а за мнозина то вече е започнало. Напрежението между държавата и желаещите да къмпингуват на плажа не стихва. Предвижда ли се закон, който ще забрани почивките сред природата?

"Няма все още текстове в закона, които да забраняват на когото и да е да се придвижва свободно из България. Не може всички да обичаме бетоните и басейните на 5 метра от плажа. Дори къмпингите вече не представляват спокойно място", отбеляза музикантът и защитник на къмпингуването Васил Гюров.

Още по темата

В студиото на "България сутрин" журналистът Владислав Прелезов изтъкна, че има доста къмпингуващи, които не се съобразяват с останалата част от почиващите.

"Държавата трябва да регулира тези неща. Трябва да има ред. Ако всички отидем свободно на плажа и си поставим палатките, какво ще стане? Когато отидеш да къмпингуваш трябва да почистиш след себе си", поясни той.

За Гюров проблемът с чистенето е както отговорност на почиващите, така и на държавата.

"Има проблем с културата на държавата. Ако един паркинг не се чисти – той ще се зарине с боклуци. Общината трябва да се грижи за чистенето на публичните места. Има бюджет за това. Държавата не си върши работата и настройва хората срещу нас", категоричен бе артистът пред Bulgaria ON AIR.

В края на разговора гостите постигнаха консенсус, а Прелезов обобщи темата с това, че спорът не е дали да има палатки, а къде да бъдат те и как да бъдат регулирани.

"Самите хора трябва да бъдат закона. Всички искат да имат права, но никой не иска да спазва правилата. Законът трябва да предвиди свободни плажове, които също да бъдат регулирани", допълни журналистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, много лесен този Гюров. Общината трябвало да чисти след тях. Хотелите са си хотели. незнам какво врещят срещу тях. Като не им се ходи в бетон на морето да си стоят у бетона на Софето. Дивите плажове нямат нужда от тяхното о.с.ир.а.н.е. Да си плащат щом искат къмпинг.
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в бостанистана къмпинги няма и затова ходя в гърция. там има истински условия, wi-fi, рецепция, специално пригодени места на сянка за палатки, кемпери, собствен плаж, поддържани бани дори с ток за ел. самобръсначки, че и басейн. и струва 20 евро на кола на вечер, т.е. 20 лв. на нашия стандарт. кога ще стане и тук? защото 4 приватизирани соц бараки не правят къмпинг, няма дори къде да се паркира, а на плажа те чакат мутри с кървасяли лакоми очи. не, мерси на го***оморието.
15
3
 
16
 
! Отговори
варна преди 5 години
'...Морето е на тея , които живеят там и се хранят там...'Ами аз живея и се храня там, и въпреки всичко ходя на палатки. По ред причини - цяла седмица съм сред бетон и НЕ ЖЕЛАЯ през почивните дни около мен пак да има бетон. *** може да се радват на циментови недоразумения, понеже не са виждали повече от двуетажна къща и за тях това да е връх на цивилизацията. Отделно, когато реша да ходя на риба или на пикник със семейството, в мутренски ол-инклузив ли да ги водя? И не цапам, а чистя!
14
14
 
10
 
! Отговори
Тия преди 5 години
същества, любителите на дивото къмпингуване са големи тарикати. Снабдили се еднократно с оборудване, и после години наред дай да разпъват където им падне, включително и в чужди имоти, щото е без пари. Същите тия реват, че ромите застроявали незаконно. В случая по нищо не се различават от тях. Но само тук им минава тоя номер. Що не отидат да си разпънат чергите извън регламентираните и платени места в Гърция или Хърватска? Щото глобата е по-голяма от цената на трошките им!
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДобре се посмях.Като не искате 1500-те лева на "софиянците" що ги строите тези хотели? За 1500-те лева на румънците или на германските пенсионери ли?
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък не ходя на къмпинг, но от 5 години не стъпвам на лай.номорието. Някак си комбинацията от бетон и селяния не ме привлича, а Гърция ми е на същото разстояние и ми е значително по-спокойно там.И не, драги хотелиери, българинът не си пада по "евтинкото", а по добрата оферта (не задължително най-евтината), ама се иска акъл да го разберете това.
11
15
 
9
 
! Отговори
За без пари. преди 5 години
Няма значение, важното е да е без пари. Да си разпънеш палатката на начий имот за без пари. Да напалиш огън с дърва от близката горичка за без пари. Да оак...ш всичко наоколо за без пари. А ако може и да се напиеш и наядеш при някоя съседна ( вече пияна ) компания за без пари и направо си е супер.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЩом си е "тяхно" морето - да си го бетонират и да си корортуват сами! Техен си е бетона, "тяхно" си е морето!Пък за "тъпите софиянци" - морета в чужбина, колкото щеш!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека да има и бетон и места за палатки
8
1
 
27
 
! Отговори
3M преди 5 години
От 10 години вече не ходя набългарското черноморие, точно защото искам да съм с палатка! Няма и да ходя, за мен няма условия там. Има достатъчно добри условия около нас и аз се възползвам. А колкото до бетона - на който му харесва да влиза в бетона! Това е.
7
2
 
24
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Палатките и къмпингарите стига да спазват ред и чистота не пречат и не увреждат.Против съм монолитното застрояване, това отнема достъпа към морето а хората, ужасно е...
6
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Морето е на тея , които живеят там и се хранят там. Те определят играта. Шепа софиянчета , дето искали палатки , не са в играта. Вземат 1500 лв в София и надуват гайдата, как на морето не трябвало да има нищо. Да ама може би в другия живот :)))
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите мутри унищожиха България.
4
6
 
24
 
! Отговори
реалист преди 5 години
На палатка е върха !! Миналата година от 3 звезден хотел отидох на палатка , и останах 100 пъти по щастлив !!И да не се лъжем ,че хотелите са много по вредни от палатките !
3
5
 
24
 
! Отговори
Голата истина преди 5 години
Така поставен въпроса е ноусенс.За морето няма значение дали е бетон или къмпинг.Въпроса е социален.За кого е морето?За хората с пари или за всички.Ние сме шизофренна страна.Точно тия с палатките викаха и цирикаха да докарат десните "демократични" сили на власт.Основния девиз на десните е Да го духат бедните!Плаже е само за богатите а бедните само обслужващ персонал.Така е в много страни най-вече в Турция и Египет където ксяка жаба си знае гьола.Едни на шезлонга а масата рине фекалите на първите
2
3
 
23
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
"Самите хора трябва да бъдат закона. Всички искат да имат права, но никой не иска да спазва правилата. Законът трябва да предвиди свободни плажове, които също да бъдат регулирани", допълни журналистът.Добре го е казал човека... всичко останало е едно настройване на едните срещу другите, нещо като граждани и селляни, което не е правилно!!!
1
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроса е кой причинява повече Печалба ! Ние с думи на палаткаджии и зелени , не се храним.