Къмпингуващите – проблемът на Черноморието?

Общинари готвят глоби, но липсва ясен рекламент
16 май 2018 09:40, Петя Славова
51

И това лято къмпингуващите ще бъдат проблем за българското Черноморие. Това обяви в Слънчев бряг министърът на туризма Николина Ангелкова. Работната група към ресорното ведомство не успя да постигне съгласие къде и как може да се почива с палатка или каравана.
Още по темата

И това лято морските общини ще имат право да налагат глоби за палатки и каравани на пясъка, тъй като законът за Черноморското крайбрежие го забранява. В същото време обаче у нас липсва регламент за дивото къмпингуване.

В Поморие мислят за изграждането на модерен къмпинг на мястото на стари бунгала. Оплакнат се обаче от тромави процедури, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според собственици на къмпинги интересът към този вид почивка е голям, но местата са малко.

Междувременно туристите, които предпочитат хотелите, се надяват на чисто море. Днес от екоинспекцията в Бургас провериха устието на река Хаджийска, която се влива в морето. Всяко лято туристите в Слънчев бряг се оплакват от лоши миризми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така така какви палатки какви пет лева? Всички да ходят в хотелите на мутрите и по платените им плажове и чадъри от какво ще живеят дебеловратите а?Каква е тази свободния?А междудругото да вземат и да търкат и билетчета от лотарията да печели и олигархията я .Тоя въобще знят ли на кого е държавата а?!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Не само това.. гледай и бурите на Юпитер и черните дупки в съседните галактики ! УжасТ!
6
6
 
22
 
! Отговори
Men преди 5 години
До АнонименАбсолютно, друго си е няколко хиляди туловища на алинклузив да плюскат, акат, мажат дирекно на плажа.
5
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дивото къмпингуване ли ви е проблема бе драги? Що не погледнете къде се заустват канализациите на голените курорти? Що не погледнете колко обекта крият данъци по черноморието? Що не погледнете че само в Слънчев Бряг на сезон се издрусва толкова дрога че и София не може да ги стигне? Май гледате само където ви посочат да гледате!
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде в ЕС местата за къмпингуване са ограничени и указани. Нека някой да пробва да разпъне палатка в Гърция дето му скимне или не дай си боже - да запали огън. Ще го скъсат от глоби.
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради оня папуняк далавери симеонов и акциите му тишина, както и незаконните му арести, dj-ят който бе задържан осъди България. Заради тиквата, който ги гърмеше с гранатомет и цецко физкултурника с неговите октоподи, калмари и други морски храни, България е осъдена да изплати обезщетения близо половин милион Евро. Плащате си от джоба бе некадърници. Шистака да си продава апартаментите, оня каналджия козият рог, а тиквата всичко.
2
0
 
19
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
естествено...как да се постигне съгласие между крадливи некадърници?!?
1
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е тези авантаджии да започнат да ги наказват.След тях остават само огнища, ***, мизерия и какво ли не.