Къмпингуващите – проблемът на Черноморието?

Общинари готвят глоби, но липсва ясен рекламент
16 май 2018 09:40, Петя Славова
51

И това лято къмпингуващите ще бъдат проблем за българското Черноморие. Това обяви в Слънчев бряг министърът на туризма Николина Ангелкова. Работната група към ресорното ведомство не успя да постигне съгласие къде и как може да се почива с палатка или каравана.
Още по темата

И това лято морските общини ще имат право да налагат глоби за палатки и каравани на пясъка, тъй като законът за Черноморското крайбрежие го забранява. В същото време обаче у нас липсва регламент за дивото къмпингуване.

В Поморие мислят за изграждането на модерен къмпинг на мястото на стари бунгала. Оплакнат се обаче от тромави процедури, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според собственици на къмпинги интересът към този вид почивка е голям, но местата са малко.

Междувременно туристите, които предпочитат хотелите, се надяват на чисто море. Днес от екоинспекцията в Бургас провериха устието на река Хаджийска, която се влива в морето. Всяко лято туристите в Слънчев бряг се оплакват от лоши миризми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Чистотата на реките се проверява през сезона, когато има хора, а не, когато е празно и няма какво да се излива.И да ви имам проблемът с незаконното къмпингуване.Пълно е с хотели, на които тръбите се изливат в морето и в реките.Всичко при вас е популизъм! Око да види, ръка да пипне. Докато истинските проблеми остават удобно незабелязани!
47
2
 
4
 
! Отговори
Цирк преди 5 години
Държавата цирк
46
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глоба за тези клошари и бездомници, които замърсяват нашето море. Да отиват в хотелите при Бай Мутри Хотелиеро.
45
0
 
7
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименСамо че тия дето харчим пари навън сме инвестирали спестяванията си на пазари също извън Бг точно защото знаем че пенсии няма да видим от държавата, както и сегашните пенсионери не виждат. Ако искаш хубава пенсия трябва сам да се погрижиш за нея.
44
1
 
4
 
! Отговори
българейшани преди 5 години
Така ни наричаха в близкото минало персонала защото не им носехме валута.Сега и Добре дошли да ни викат всичко избята навън заедно с персонала.Всичко беше дефицитно и снабдяването трудно.....
43
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече пръскате пари нанвън, толкова по-малко работа и пари има вътре. Колкото пп-малко работа има вътре, толкова повече заминават на Запад да живеят. Когато остареете, което ще е скоро ...Няма да има кой да работи за пенсията ви. Всичко е просто :)) Другото са фантазии за мутри, схеми , мръсотия и тн. Бумеранга един ден се връща.
42
6
 
9
 
! Отговори
истината преди 5 години
Стига сме живеели на стара слава и ходим на това мръсно черно море! Има и бяло море!
41
1
 
6
 
! Отговори
поминакът преди 5 години
До АнонименНощувката на морето е крайно необходима след запой и изтощително слънце!!Няма местен жител на морето, който да не е построил къща на 3 ката с много стаи
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо триете коментари, мижитурки такива?
39
1
 
5
 
! Отговори
минало-заминало преди 5 години
До черноморски "раМина онова време когато, Господ ходеше по морето и носеше радост и печалби.Кой днес ще ходи там на солената вода да сменя валута и прави бройки мацки?Днес изборът е голям. Има и други курорти във съседство и даже по-добри!Няма алчни келнери, спасители и местни наемодатели - рибари. Няма ги туристите дошли от любопитство и заминали разочаровани....
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 36И ако си дам парите в България, какво? Даже к'во? Както каза вчера премиерът, за здравеопазване е дал 5 000 000 000 и няма пари за заплати на хората! Ако си оставя парите на тебе, ще си купиш яхта, а за България няма да има и един кварк полза.
37
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти за България нямаш пари в Църция го чакали :)) хахахха Тука има такива хотели , че Гърците в Кавала могат само да сънуват. Отделно българския туризъм няма нужда от такива охльови като вас...Има нужда от валута в хиляди , ползване на самолети , храна и пиене. Сектори, които движат икономика. Вие сте дребни играчи с багажник пълен с храна и пиене.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хазяйка до 29Ти преди време не ми ли отказа квартира, защото "чакаше чужденци". В Гърция съм чужденец и не ми отказват.
35
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25Ние го местим, че си даваш парите в гърция. То на твоя гръб идва после, Като изтичат пари от държавата :) Пък това че всичкия бизнес в БГ е на некво мистично същество наречено "мутра" даже няма да го коментирам. Това само пълен левакк може да го каже .
34
2
 
14
 
! Отговори
Men преди 5 години
До АнонименНа арапя явно няма проблем с всичките хотели изливащи отпадни води в залива. Реките може да се видят спокойно през лятото, обаче 15-те палатки замъсявали...мдааа
33
1
 
13
 
! Отговори
черноморски "ра преди 5 години
Хотели, бетони, кичозен интериор и екстериор... Стая с изглед към морето=стая с изглед към фасадата на отсрещния хотел. Стая и сизглед към брега=стая с изглед към вонящите контейнери и рампите за доставки... Ол инклузив с евтини манджи и алкохол с неясен произход, неквалифициран персонал, къпане в басейн, щото в морето плуват акита и интелигентни форми на живот. Германски старци, шавливи рускини и друсани англичанчета..СтРойте си и си стойте на Черноморието!На море - у комшиите ;)
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От репортажа ясно се вижда, че всички палатки, тенти и др. са опънати върху дюни с растения, като някои от тях може би са защитени. Огънят е пален върху дюната. Не съм против "дивото им къмпингуване", но не по този начин. Идете лятото на Арапя да видите каква е мръсотия и прахоляк. Опънати изпрани *** покрай пътя. Това не е къмпинг.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При квартирите стаите са по 40 лв. Апартамента за 4-*** 60-70 лв.
30
1
 
4
 
! Отговори
Хазяйка до 29 преди 5 години
Квартири има и не скъпи. Но не ги рекламират в букинг. В Черноморец двойна стая със собствен санитарен възел върви от 20 до 30 лв. Същите цени са в Крайморие, Китен и т.н.аз предлагам дори единична стая 12 кв.м. + коридор и баня към нея за 18-20 лв, като за по-дълъг период наемът е по-нисък.
29
2
 
15
 
! Отговори
от Черноморец преди 5 години
Идващите за две нощувки от петък-неделя са много мръсни. Идват с пълни багажници, тенджери, котлони и за два дни оставят невероятна ***. С багер да ринеш след тях. В същото време къмпингуващите за по-дълъг период поддържат района чист, чистят *** и след другите туристи и би било добре да ги има.