Море, плаж... на 1 юни откриват сезона в Слънчев бряг

Спасителите застъпват, ще обхождат северния плаж до края на май
17 май 2018 11:50, Анисия Иванова
14
Море, плаж... на 1 юни откриват сезона в Слънчев бряг
Архив: Булфото

Обходни двойки спасители започнаха работа на северния плаж в курорта "Слънчев бряг". Дежурствата им ще продължат до 31 май, а от следващия ден, когато е официалното отриване на плажния сезон на ивицата, ще застъпят допълнителен брой служители, които ще обезпечават водноспасителната дейност, съобщи управителят на ивицата Кирил Спасов.

Мобилните двойки са в нормален работен график от 8.00 - 18.00 часа. Такова ще е работното време на всички спасители на северния плаж до края на летния сезон. Те ще следят за реда и за нарушители, които влизат в морето при червен флаг. Спасителите са облечени с жълти тениски и червени спортни панталони, за да бъдат лесно разпознавани от плажуващите.

Северният плаж е изцяло готов и изряден и вече посреща първи туристи. Поставени са вишките за спасителите, обозначителните знаци и информационни табели, медицинският пункт, оборудван с необходимите медикаменти и апаратура. Свободната зона за безплатно плажуване е повече от 50 на сто, заяви Спасов, цитиран от БТА.

От 1 юни на северния плаж ще има разнообразни водни забавления и спортове.

Обектите на концесионната територия, одобрени по схема, са с нова визия и унифициран дизайн. Разчистени са всички незаконни преместваеми обекти, които не отговаряха на одобрената от Министерството на туризма схема за разполагането им. Незаконните обекти бяха заварени от предходната фирма концесионер.

 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
От 7 преди 10 месеца
До Плайа де Палма за мен е най-доброто място, но в последните години хотелите доста вдигнаха цените, което на мен не ми пречи, но за масовия българин си е проблем. Другото неудобство в последните години е полетът от България - беше един път седмично по обяд, а сега от няколко години е вечер, което е доста по-неудобно.
Вие си стойте по Бетономорието, така и за мен е по-добре.
11
0
 
1
 
! Отговори
От 7 преди 10 месеца
Смешници. 7 пъти съм ходил е Майорка, от които 4 пъти в Палма, което за мен е най-доброто място, което намерих. Плажът е широк, чистят го всяка сутрин с машини. Няма го това чадър до чадър (платен), както е в България. Купуваш си за по десетина евро един 1 или 2 чадъра от някое от магазинчетата (има всякакви размери) и шапка на тояга, като си тръгнеш просто го хвърляш. Водата е кристално чиста. Няма да ти продънват ушите с чалга от капанчетата на пясъка, както е в България. Пиеш си сангрията и
10
2
 
1
 
! Отговори
Тревор преди 10 месеца
До Анонимен 7

Ходил си в чужбина, ма през google earth
9
2
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 10 месеца
Ходил си ти в Испания ама на куково лято. Аз като човек който съм ходил там ще ти кажа, че нешето Черноморие е затроено рехаво в сравнение с Испанското. Най-добрия курорт в Европа Палма Де Майорка е презастроен с хотели ама испанците се гордеят с него само бай Ганьо без да е виждал си представя колко е хубаво в чужбината и колко е лоша родината му. Лоша е защото по-големия процент населяващи я са бай Ганьовци като теб.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 1

ХОДИ СИ ТИ В ВМИРИСАНАТА ГЪРЦИЯ НА КАМЪНАТА ПРИ МУРГАВЕЛИТЕ

БЪЛГАРИЯ Е СУПЕР БОГАТА НА ПЛАЖОВЕ
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой ли още ходи на Бетономорието?! Аз не познавам такива.
От 20 години ходя само извън България, предимно в Испания и Италия, но не само там. Разликата с Бетономорието е от земята до небето.
6
1
 
8
 
! Отговори
Ани преди 10 месеца
Аз предпочитам неохраняемите, където не ми проглушават ушите със свирките си.
Трябва да се ограничи присъствието на "спасителите" само до определени плажове.
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво ! Там сме на откриването. България има най-яките места за парти. Не ги слушайте разни дядкии тука. Те освен панела друго не са виждали :) Гърция е скучно и смотано. Ходят смотани хора, които се мислят за баровци. Алооо баровците НЕ ходят на Кавала :))) Там е за бедни.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За пръв път чувам Слънчев бряг да има СЕВЕРEН плаж? Там има само една плажна ивица. Нещо сте объркали курортите :D. Като пишете нещо поне проверявайте информацията.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Миналата годна беше страшно, но тази ще е още по-зле !
Bluetooth говорителите вече не са по 300-400 лева, а се намират за по 50-100. Подгответе се, да чувате различна чалга, класическа музика, рок, хаус, дет метъл и каквото слушат хорта :D
С една дума - какафония !
2
6
 
19
 
! Отговори
Гинчо преди 10 месеца
Айде на чалга селския слънчак :)
1
4
 
23
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Нормалните българи спряха да почиват на Мутроморието, а Слънчев бряг стана едно от най-лошите места за почивка на море.