Море, плаж... на 1 юни откриват сезона в Слънчев бряг

Спасителите застъпват, ще обхождат северния плаж до края на май
17 май 2018 11:50, Анисия Иванова
14
Море, плаж... на 1 юни откриват сезона в Слънчев бряг
Архив: Булфото

Обходни двойки спасители започнаха работа на северния плаж в курорта "Слънчев бряг". Дежурствата им ще продължат до 31 май, а от следващия ден, когато е официалното отриване на плажния сезон на ивицата, ще застъпят допълнителен брой служители, които ще обезпечават водноспасителната дейност, съобщи управителят на ивицата Кирил Спасов.

Мобилните двойки са в нормален работен график от 8.00 - 18.00 часа. Такова ще е работното време на всички спасители на северния плаж до края на летния сезон. Те ще следят за реда и за нарушители, които влизат в морето при червен флаг. Спасителите са облечени с жълти тениски и червени спортни панталони, за да бъдат лесно разпознавани от плажуващите.

Северният плаж е изцяло готов и изряден и вече посреща първи туристи. Поставени са вишките за спасителите, обозначителните знаци и информационни табели, медицинският пункт, оборудван с необходимите медикаменти и апаратура. Свободната зона за безплатно плажуване е повече от 50 на сто, заяви Спасов, цитиран от БТА.

От 1 юни на северния плаж ще има разнообразни водни забавления и спортове.

Обектите на концесионната територия, одобрени по схема, са с нова визия и унифициран дизайн. Разчистени са всички незаконни преместваеми обекти, които не отговаряха на одобрената от Министерството на туризма схема за разполагането им. Незаконните обекти бяха заварени от предходната фирма концесионер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
От 7 преди 5 години
До Плайа де Палма за мен е най-доброто място, но в последните години хотелите доста вдигнаха цените, което на мен не ми пречи, но за масовия българин си е проблем. Другото неудобство в последните години е полетът от България - беше един път седмично по обяд, а сега от няколко години е вечер, което е доста по-неудобно. Вие си стойте по Бетономорието, така и за мен е по-добре.
10
0
 
3
 
! Отговори
От 7 преди 5 години
Смешници. 7 пъти съм ходил е Майорка, от които 4 пъти в Палма, което за мен е най-доброто място, което намерих. Плажът е широк, чистят го всяка сутрин с машини. Няма го това чадър до чадър (платен), както е в България. Купуваш си за по десетина евро един 1 или 2 чадъра от някое от магазинчетата (има всякакви размери) и шапка на тояга, като си тръгнеш просто го хвърляш. Водата е кристално чиста. Няма да ти продънват ушите с чалга от капанчетата на пясъка, както е в България. Пиеш си сангрията и
9
2
 
3
 
! Отговори
Тревор преди 5 години
До Анонимен 7Ходил си в чужбина, *** през google earth
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1ХОДИ СИ ТИ В *** ГЪРЦИЯ НА КАМЪНАТА ПРИ МУРГАВЕЛИТЕБЪЛГАРИЯ Е СУПЕР БОГАТА НА ПЛАЖОВЕ
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ли още ходи на Бетономорието?! Аз не познавам такива. От 20 години ходя само извън България, предимно в Испания и Италия, но не само там. Разликата с Бетономорието е от земята до небето.
6
1
 
10
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Аз предпочитам неохраняемите, където не ми проглушават ушите със свирките си.Трябва да се ограничи присъствието на "спасителите" само до определени плажове.
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво ! Там сме на откриването. България има най-яките места за парти. Не ги слушайте разни дядкии тука. Те освен панела друго не са виждали :) Гърция е скучно и смотано. Ходят смотани хора, които се мислят за баровци. Алооо баровците НЕ ходят на Кавала :))) Там е за бедни.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пръв път чувам Слънчев бряг да има СЕВЕРEН плаж? Там има само една плажна ивица. Нещо сте объркали курортите :D. Като пишете нещо поне проверявайте информацията.
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата годна беше страшно, но тази ще е още по-зле !Bluetooth говорителите вече не са по 300-400 лева, а се намират за по 50-100. Подгответе се, да чувате различна чалга, класическа музика, рок, хаус, дет метъл и каквото слушат хорта :DС една дума - какафония !
2
6
 
21
 
! Отговори
Гинчо преди 5 години
Айде на чалга селския слънчак :)
1
4
 
25
 
! Отговори
1 преди 5 години
Нормалните българи спряха да почиват на Мутроморието, а Слънчев бряг стана едно от най-лошите места за почивка на море.