Пари има! Защо за заплати на лекарите няма?

Доктор Цветеслава Гълъбова пред Bulgaria ON AIR
17 май 2018 12:45, Петя Славова
37

Служителите в здравеопазването в България са поставени в унизителни условия. Работи се срещу мизерни заплати за труда, който се полага. Това заяви пред Bulgaria ON AIR директорът на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова.

Още по темата

Преди дни тя написа гневен пост по повод реакцията на премиера Борисов, че медиците протестират под прозорците му. Д-р Гълъбова посочи, че е била провокирана от думите на министър-председателя, че не може всеки да протестира под неговите прозорци. Тя тълкува това като бягане от отговорност.

Междувременно вчера Бойко Борисов разкритикува остро здравния министър Кирил Ананиев и поиска бързо да бъде решен въпросът с парите на медиците от болниците в Ловеч и Враца. Часове преди това ресорният министър обвини лекарите от двете лечебни заведения, че са наблюдавали с години порочните практики в болниците.

"Министърът е отговорен, но той изпълнява определени политики на това правителство. Тези болници не са на лекарите и сестрите. Контролът върху тях трябва да се упражнява от собствениците. Трябва да си признаем, че сме сбъркали в модела. Грешният модел е виновен", посочи д-р Гълъбова и подчерта, че ще ни избягат и медицинските сестри, и докторите.

В студиото на "България сутрин" тя бе категорична, че не е възможно лекарите да спрат да изпълняват задълженията си.

"За да стане човек лекар, това е чувство за мисия, това е призвание. Но след това влизаме в магазина, идват сметките и силният дух не ни стига", каза още д-р Цветеслава Гълъбова

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Не плачи на чужд гро преди 5 години
"ще ги сложат в някое немско село ", А това село е по- подредено и чисто от милата ни Столица.В Германия не е такъв престиж всички да се набутат в Столицата.Това само у нас го има
32
0
 
2
 
! Отговори
Прогнозите са преди 5 години
След 10 години ще ходим на " здравен туризъм"за мерене на едно кръвно налягане в съседните страни
31
1
 
2
 
! Отговори
До Исти преди 5 години
"Здравната каса а нея редовно я източват частните болници- "..Така е.Освен че всички болници са търговски дружества, в частните е " законно" да доплащаш за всяко нещо, а в държавните тия изнудвания се санкционират.И въпреки това доста частни болници са във фалит. Текат поглъщания. Това не се афишира. Медиите са собственност на същата върхушка.
30
0
 
0
 
! Отговори
да преди 5 години
Бягат лекарите от малките населени места, защото в болниците там първо ще взимат по 7-800 лв, второ я видят за месеца 5 пациента я не видят. В големите областни градове и столицата работата е съвсем друга. Ако си мислят, че като отидат в Германия ще работят в Берлин или Мюнхен - жестоко се лъжат, ще ги сложат в някое немско село ако не са доцент и нагоре. И там липсата на кадри е в дълбоката провинция както при нас, за там търсят хора. Където са парите има кой да работи.
29
1
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Браво!!!По голяма истина от това няма.Господ здраве да ти дава.
28
4
 
2
 
! Отговори
Pacient преди 5 години
Nikvi lekari ne ste.Vie ste smuka4i i iznudva4i na pari.Nekadurni no revat vse za pove4e pari.Iznudvate horata, to4ite zdravnata kasa i pak revete hyq mi da qdete.Uj polu4avate zaplata a vzemate i pari ot horata i ru6veti.Vie ste sram za bulgarskata medicina ni6to ne stava ot vas.Za tova zaslujavate da vi biqt kato pedepasi
27
1
 
1
 
! Отговори
д-р преди 5 години
До лекари се търсятШефе, някои от нас тука работят на по 70 хил. лв месечно. А други на 700 лв. За кво ми е ходя в Швеция, като ще взимам по-малко пари там? Да не съм от прoвинциятa?
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България нищо нормално не може да има защото всеки се спасява сам егоизма и алчнотията преобладават. В София заплатите са големи а в провинцията кучета ги яли. Системата за грабеж се създава от политиците а те се правят на ..........
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Текущата заплата на този тип кадри възлиза на 43,50 долара на час, но тъй като за тях е много трудно да работят на пълен работен ден, те настояват за увеличение на възнагражденията с 13,8%." ЗНАЧИ, В ИСЛАНДИЯ АКУШЕРКИТЕ ПОЛУЧАВАТ 43,50 $/час и масово напускат, а в държавата на SICаджийските ДС-МУТРИ КАК Е ПОЛОЖЕНИЕТО?
24
1
 
3
 
! Отговори
? преди 5 години
"Всички акушерки от Националната университетска болница в Исландия са напуснали, съобщи местното издание Тhe Reykjavik grapevine. Колективната оставка на 95 акушерки е в знак на несъгласие с условията на работа и заплащането в лечебното заведение. Акушерките са взели решение да напуснат, след като два месеца са работили без договор с Националната здравна каса на Исландия. Проектодоговорът е изпратен на исланския здравен министър още преди Великден, но до момента все още не е одобрен. Текущата
23
5
 
7
 
! Отговори
бай-Кольо преди 5 години
...a защо не попита управителите на тези закъсали болници?! Да вкараш в собствената си болница друга частна болница,това е или тъпоумие или...облага, и за децата от 1-ви клас това е ясно. Много са мафиите по света и у нас, "Бялата мафия" ...не остава по-назад в съревнованието. Всеки управител на търговско дружество /каквито са и здравните заведения/ са длъжни да платят на работниците си....иначе за чий са ми такива управители,м?! Уверявам Ви че те редовно си получават големите заплати-проверете
22
3
 
7
 
! Отговори
експлоатация преди 5 години
за лекарите има но за мед сестри и санитарки няма
21
16
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Стига сте преиначавали нещата.Нищо от това,което казва тази докторка не е вярно.Масово доктори и сестри работят на две места,дали защото им е много тежка работата?След нощна отиват на дневна,дали защото не са мигнали цяла нощ?И все се изкарват бедни,стига вече демагогия.Не сме толкова лековерни.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо държавата? В едо нормално общество държавата е само регулатор, а не пряк участник в здравеопазването. Но както и да е, да живее развития комунизъм и солидарния корупционен модел, ех колко е сладко да се източват обществени средства.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари има, но те потъват в корупционни схеми - толкова по-въпроса с продъненото ни здравеопазване от соц тип. Кой директор на болница ще се напъва, тя да е в добро финансово състояние, да харчи разумно и ефективно, като може да с няколко обществени поръчки да източи няколко милиона? А НЗОК е просто е гара разпределителна, нито има контрол, нито някакъва стратегия за реформа на сектора, нито план за оздравяване, само разтягане на локуми и тежка корупция. Изливаме милиарди в нищото!
18
3
 
5
 
! Отговори
доктор конова преди 5 години
др Гълъбова внимавайте, с Бойко че ще ви види сметката като на др Тарашоева коежката ви, изгониха я и си постави Попова негово протеже е, сега вилнее в диспансера,така че само да не му влезете в мерника че край!
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SHTOM VI ZAGOVORYAT ZA FIZICESKA RABOTA-VEDNAGA OBIGDATE,ZATOVA STE NA POSLEDNO MYASTO VA EVROPA,A NA PARVO MYASTO STE DA GOVORITE GLUPOSTI I DA ISKATE PARI.
16
2
 
2
 
! Отговори
М СЕСТРА преди 5 години
До Анонимен много си *** дори не зслужаваш коментар
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
LEKARITE DA OTIDAT NA ROZOBER,DA OTIVAT DA BERAT ZELENCUZI V ANGLIA,NORVEGIA.G-DA DOKTORI NIE RABOTIM ZA PARI,A NE SI KLATIM KRAKATA KATO VAS.
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е как няма да фалират държавните болници като всички доктори имат частни кабинети, хем смучат от бобницата, хем от касата, хем от хората....