Застаряваме бързо, усетно... Бебетата – по-малко, отколкото през войната!

Едва 50 хил. новородени проплакали у нас през изминалата година
Обновена: 17 май 2018 15:35 | 17 май 2018 12:15, Петя Славова
440

Едва 50 хил. бебета са проплакали у нас през изминалата година. Данните са на Фондация "Искам бебе", като новородените през 2017 г. в България са по-малко, отколкото през Втората световна война. На този фон хората с репродуктивни проблеми в страната са 145 хил. Естественият прираст във всички области за 2017 г. е отрицателен.

"Това е страховито! България всяка година намалява с 40-50 хил. души", отчете Андрей Арнаудов от НПО "ДНК" в студиото на "България сутрин".

Още по темата

"През 2017 г. направихме проучване чрез участници в първото национално кръщене - близо 1000 семейства. Те вече нямат толкова очаквания към държавата. Майките имат много по-големи очаквания към това, което работодателите ще направят за тях", обясни Арнаудов.

Председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов бе категоричен, че липсва държавна политика по отношение на демографската катастрофа. Според него за последните 10 години единственото нещо за отбелязване е създаването на държавния фонд ин витро, но по думите му финансирането е недостатъчно.

"Нито се увеличиха финансиранията, нито се увеличи бройката на опитите", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

"Хората искат да имат деца, но по една или друга причина го отлагат далеч във времето и в най-добрия случай остават с едно дете. След 10 години ще бъдем с 1 милион по-малко", алармира той и добави, че децата в нашето общество не са ценност.

Според Костадинов след 7 години по-голямата част от 18-годишните у нас няма да имат българския език за майчин.

Андрей Арнаудов е на мнение, че популяризирането на темата е най-лесният начин да се справим с проблема. Той акцентира върху огромния по думите му ресурс, с който разполагаме в лицето на емигриралите ни сънародници.

"Емигрантите са напуснали България, защото огромна част от тях просто нямат работа. На хората, които управляват държавата не им пука и не смятат, че това е проблем", коментира Костадин Костадинов.

"Демографията не е интересна за политиците, защото не печели избори", заключи Андрей Арнаудов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
1
 
6
 
! Отговори
Българчета под 50 % преди 5 години
Борисов постигна АНТИРЕКОРД - най-ниска раждаемост от Освобождението насам и ВЕЧЕ новородените българчета са МАЛЦИНСТВО - ПО-МАЛКО от 50 %! Мнозинството новородени са с майчин език, различен от българския - ромчета, мюсюлманчета. Браво Борисов! Браво Герб! В началото на промените след 1989 г. американска дипломатка заявила на нашенските дИмУкрати - "Вие българите, не ни трябвате повече от 4 млн." Борисов успешно изпълнява каквото му наредят (негови думи), затова го крепят с измама на власт.
312
0
 
5
 
! Отговори
Най-бързо изчезващи преди 5 години
Лично Борисов и Герб направиха българите най-бързо изчезващата нация В СВЕТА! Още в първия мандат замразиха доходите, майчинските и др. плащания. С държавен рекет и безумни изисквания фалираха над 150 000 фирми и раждаемостта при Герб падна с 30 %,а емиграцията се увеличи десетки пъти заради мизерията, липсата на работа, на сигурност и перспектива и заради престъпната незаинтересованост на управляващите. Борисов каза на оплакваща се от ниски доходи майка с 2 деца: Като ги е раждАла, да е мислИла
311
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече не е толкова просто, не може просто като 2 жабчета да се оплодят, сега трябва едното жабче за да участва в някакви безкрайни любовни игри и предложи брак коленичейки в подчинение, да вдигне огромна сватба /с което си залага главата на гилотината/ и да допринесе с кола, апартамент и 7 цифрена заплата и да се съгласи че във всеки един момент другото жабче което не работи и не допринася нищо освен родов канал ще му вземе всичко и ще го остави на улицата защото такива са законите и съдилищата.
310
3
 
2
 
! Отговори
реалноста преди 5 години
То ние от 1944 на сам намаляваме Тошко по развъди роми от 100 хиляди на 1 милион ама сега и те бягат ....
309
5
 
1
 
! Отговори
демократ атлантик преди 5 години
абсолютно никакъв проблем няма да стане 6, а защо не и 5млн. Примирете се със сведени глави и напред към светлото бъдеще в ЕС! Нужно е да изчистим населението, което е кофти материал и да останем само хора с пари и възможности. Ако всички, които останат са с пари - тогава няма да има бедни и всички проблеми ще са решени!!!Свободата, равенството и братството изискват жертви, който го отрича е мръсен ***!!!!!!!!!!
308
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хобаво е така. Карайте си се. Сеофия срещу провинция, град срещу село ... А през останалто време, умните ще ви съберем земята и ще контролираме всичко."Гражданска война" плашат нянкои. Абе чедо, каква гражданаска войан ? Кой ще я поведе ? Седите си един ден, хвърлята ракията срещу телвизора, виката "Писна ми" и тръгвате ли ? Не става така. Това отнема месец, че и години. Месеци, в които капителите и фирмите ще бъдат изнесени в чужбина. А като се спре тока и водата, стой па гледай :) Мммм-мм-мм
307
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На българите им е сбъркано чипа ... И си личи.
306
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че то с ГЕРБ направо сме във война, война за оцеляване !!!
305
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази *** до 2030 година вече няма да съществува на никоя карта
304
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Парите не са всичко.Огромните задръствания, всекидневният стрес, живот в апартамент, вместо в собствена къща.Не бих желал такъв живот."Бачкаш и пътуваш всеки ден в града. И ти си през задръстванията (дори повече) и ти си "стресиран" (ама що за нежни цветя - все стресирани) и ако ти е толкова за къща - има не малко къщи и в градовете.Ей това е простащината - да злепоставил друг с едничката цел, да се покажеш, като "по-вървежния".
303
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 331Освен ако Ен е някоя отчаяна за деца и мъж, който да я "гледа", повечето жени наистина обичат мъжете, с който искат да сключат брак. Ако просто поговорят с тях "Абе, ще се женим ли", а мъжа отговори с "Не сега" и жената просто стане и си тръгне ... О дна любов ще да е било, едно чудо.
302
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само от Гинка, може да се види че не ставате за нищо балгарите..Толкова е явно че там са двете групировки ГЕРБ И ДПС, ЗАД ГИНКА - ИНЕРКОМ.ГОРД СЪМ ЧЕ НЕ СЪМ БЪЛГАРИН .
301
8
 
15
 
! Отговори
Кон боб яде ли? преди 5 години
Защо ли масово хората когато стъпят на Германска земя или Френска почват да се сношават и да правят деца.Тези земи са божи дар😎Трябва да си луд да родиш в България и да очакваш добър живот.
300
3
 
4
 
! Отговори
До 331 преди 5 години
Щом някоя жена иска брак, а мъжът не иска му поставя въпроса или се женят, или го напуска.Какво толкова сложно има? И си намира друг, който иска брак.Явно й приятелките ти не искат брак и си търсят извинения.
299
3
 
14
 
! Отговори
до 285 преди 5 години
Така е прав си. Хората трябва да започват да се женят по-рано, само дето на никой не му се жени (на мъжете най-вече). Жените пък които искат брак не щат да раждат незаконни деца и ето ги омагьосаният кръг. Имам много приятелки над 30, 35 години които са готови да имат семейства, ама не се намира мъж да им предложи брак защото без брак се живее по-лесно и като на благоверния му писне и жената и детето - шут в *** без последствия и цял живот кеф. Ето ви още една причина - не само малкото пари.
298
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4е за какво да раждат в България да мизерстват с децата си ли? или да строят светлото бъдеще? или да слугуват без пари на новите ново - богаташи? моля някой да ми каже 3 при4ини младите да останат и да раждат в България?
297
0
 
8
 
! Отговори
ликвидират нацията преди 5 години
военни днес докладваха че северна България се обезлюдява ударно чака се минус 19% спрямо тази година намаляване на населението..НАглите престъпници на власт в София ликвидират ударно една от най ценните нации обезпечаващи несъзнателна охрана на целия свят - българо говорящата..
296
0
 
8
 
! Отговори
провеждат ликвидация преди 5 години
ООН отчете че наглите престъпници в София са най напред в света по ликвидиране на населението..Блокирали са раждаемоста с нагло ненужен престой в училищата /докато увредят трайно девойките.тровят населението с хлор , на първо място в света сме по убити с инсулти,инфаркти и рак..
295
1
 
4
 
! Отговори
провеждат ликвидация преди 5 години
наглите престъпници заграбили с измама и спец наркотици власта в София след 1989 година ползват доказнао престъпни групировки маскирани като партии за организирано ограбване на милиарди годишно от народа.Провежда се и ликвидация на населението. човешките майки са вече трайно повредени от терористични и педофилски камери инсталирани незаконно в ясли градини и училища..Виновнит е начело с Борисов и Цветанов още с а на свобода и харчат милиарди ограбени от бедния народ з а корупционни обекти.
294
2
 
22
 
! Отговори
2050 преди 5 години
Аз ви го казах още преди 2 години. БГ през 2050 ще е 5 млн население и всеки 4 ще е ***. Правете си сметка каква грозна картинка ще е, каручките ще са повече от колите и ще сме Сомалия в Европа.Няма да се оправим, даже не се и надявайте.