Тормоз за кюстендилци. Свидетели на Йехова атакуват!

Те не само заливат с брошури домовете на хората, а и влизат в тях
21 май 2018 17:00,
61
Тормоз за кюстендилци. Свидетели на Йехова атакуват!
Снимка: "Монитор"

Мащабна сектантска "акция" са подели Свидетели на Йехова в Кюстендил. Те не само заливат с брошури домовете на кюстендилци, а и влизат в тях. Само през последните два дни група от четири жени и един мъж е посетила десетки жители от областния град.

"Звънят на звънеца, докато някой не излезе. Предлагат ти брошура и започват да те убеждават в техните вярвания и начин на живот. За нас това не е нормално, и въпреки отказа ни, те продължават да нахалстват. Такова нещо от години не ни се е случвало да не говорим, че може някой да се зариби и да премине към тяхната секта", коментира 34-годишна кюстендилка, цитирана от "Монитор".

Тя обяснява, че иначе групата от Свидетели на Йехова били добре облечени мъже и жени. Винаги ходели заедно и убеждавали хората колко по-различен би бил живота им като се присъединят към тях.

"Мисля, че разпознах сред проповедниците и една бивша детска учителка. Това е просто абсурдно", обяснява друга кюстендилка.

В брошурата си пък Свидетелите на Йехова описват, че "Светът няма да се промени и ще стане по-лош". Всеки, който се присъедини към тях пък го очаква щастлив и безкраен живот и край на всички болести и страдания.

Сектата датира от 19 век, като в момента има над 8,2 милиона активни Свидетели по света. Отличителните черти на последователите са, че не почитат Кръста, не приемат кръвопреливане, не празнуват рождени и именни дни, и национални празници. Сред принципите им е да не изпълняват военна служба, както и да не почитат държавните символи. Те живеят, за да служат на Йехова.

По света има регистрирани случаи на самоубийства, провокирани или извършени от Свидетел на Йехова. Безброй са случаите, в които хора умират, защото отказват преливане на кръв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който *** трие и банва постовете на праведниците, е гори в ада.
40
3
 
4
 
! Отговори
slavianskisimvoli преди 5 години
IMA EDNA KNIGA ,,RELIGIITE I SEKTITE V BULGARIA,, BONZO ASENOV PREPORUZVAM VI IA ,SHTE DOBIETE PULNA PREDSTAVA KAKVI RELIGII I SEKTI IMA V BULGARIA ,AMERIKANZITE IMAT INTERES NASHATA NAZIA DA ZATUPIAVA ,EDNA ZATUPIAVASHTA NAZIA LESNO MOZE DA BUDE KONTROLIRANA ZREZ HORA S PROMITI MOZUZI ,EVANGELSKI SEKTI ,MORMONI ,IEHOVA ,ADVENTISTI ,DUNOVISTI ,BABI IAGI VANGI I DRUGA *** SE NAROI
39
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо "тормоз"?
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре бе, онези на жълтите павета, дето ви лъжат и мажат и вие им гласувате като телета,да не са по-добри?Глуци!
37
0
 
16
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Същите са като веганите и зелените. На всяка цена трябва да вярваш в техния начин на живот и точно той е най-праведния. Пълна простотия. Всяка крайност свършва лошо и то ВИНАГИ !
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички проповедници сега щедро раздават обещания, които не могат да изпълнят. Но парите, които им давате са съвсем реални и им осигуряват спокоен и мързелив живот. Но така е с рекламата - винаги удря най- необразованите и най-слабите. Няма религия, която да насърчава човека да се самоусъвършенства - всички действат с внушаване на страх или с обещания за чудеса, които никога не се случват. Вярата сплотява хората и е нужна на всеки да се надява и да се бори. Но тук и сега...после става тъмно.
35
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ауууу колко правоверни станали кюстендилци...Мала, мале....
34
2
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Абе, какъв Йехова, тия не са в час с политическата и религиозна обстановка в България. Ние сега, си имаме истински Бог, Спасител и Покръштител, Патрон на всички българи, Бог Боку Банкенски!
33
0
 
13
 
! Отговори
РусенецЪ преди 5 години
Олеее, до там ли са стигнали?! Тук свидетелите ги биха много. Любопитно е, че от година не виждам и мормони. Те бяха едни униформени, с бяла риза и черен панталон, непременно с преметната чантичка. Оф, милите, и тях ги биеха много. Гледам, че съботяните още се мотат ама поне не са досадни.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснете си в тубата в търсачката "бургас свидетели на йехова" и си земете пуканки.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кюстендилци нямат ли тояги по къщите си само като ги видят свидетелчетата забравят за какво са дошли тръгват си и повече не се явяват.
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво да очакваме от нашата църква,как да ни защитят и поведат.Ченгета,пияни ,похотливи и обратни попове,мазни раса и не умити.Тези поне са прилично облечени.
29
6
 
14
 
! Отговори
ЮС-Колония преди 5 години
Това са "даровете" на американското колониално владичество!
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като суден ми дойдоха двама костюмирани в обюежитието, носели ми "божата вест". След само няколко минути последва въпроса: "Вече знаеш божата вест. Приемаш ли господ или не. Или си с нас, или си срещу всички нас!" Казах спокойно: "Господа, до вчера служих в армията, кактои повечето колеги тук. Правехме за страната си каквото се налагаше, и каквото вие сте отказали за правите за вашата. С вас са само страхливци като вас. Ако търсите някой СРЕЩУ вас, тук ще намерите такива!" Повече нямаше навлеци.
27
4
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
"Те живеят, за да служат на Йехова" А ние, живеем, за да служим на Тангра, а не на еврейският Йех -Хо-Вах!. Те и евреите не са толкова фанатични в служенето на Йех-Хо-Вах;))) Д ане говорим, че тия се водят християни... Йехова не е Бог Отец. И следователно нема нищо общо и с Бог Син (Христос)
26
4
 
23
 
! Отговори
ДА ВИ КАЖА преди 5 години
Имах такова посещение при Майка ми .Ама тя хитра жена - двама с костюми . Майка ми ги нагостила , слушала им философията за живота и накрая им рекла - ще мина във вашата вяра ако ми помогнете да окопаем доматите и картофите - ето ви мотики . Тези се омели за секунди . А иначе тази секта се Финансира от САЩ и Сорос .
25
3
 
9
 
! Отговори
кварталния атеист преди 5 години
(религия => *** народ => слаба държава) ФАКТ!!!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да направят както направиха в Бургас навремето ;)
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам аз къде ще се върнат умрелите- при нас ли? Щото съм гледал филми за зомбита и ме е страх като си го помисля... Е, на квантово ниво всичко е вечно, но тогава раят е просто един облак от енергия, които може и да стане материя, ама черна ли бяла ли? В библията нищо не казват, щото не са знаели какво е атом, примерно.
22
12
 
4
 
! Отговори
Свидетели на Путин преди 5 години
Ние свидетелите на Путин призоваваме към смирение!Трябва да сте халал и кашер за хекатомбата която ви я приготвят болшевиките. Така казаха Путин и Дьорд