Тормоз за кюстендилци. Свидетели на Йехова атакуват!

Те не само заливат с брошури домовете на хората, а и влизат в тях
21 май 2018 17:00,
61
Тормоз за кюстендилци. Свидетели на Йехова атакуват!
Снимка: "Монитор"

Мащабна сектантска "акция" са подели Свидетели на Йехова в Кюстендил. Те не само заливат с брошури домовете на кюстендилци, а и влизат в тях. Само през последните два дни група от четири жени и един мъж е посетила десетки жители от областния град.

"Звънят на звънеца, докато някой не излезе. Предлагат ти брошура и започват да те убеждават в техните вярвания и начин на живот. За нас това не е нормално, и въпреки отказа ни, те продължават да нахалстват. Такова нещо от години не ни се е случвало да не говорим, че може някой да се зариби и да премине към тяхната секта", коментира 34-годишна кюстендилка, цитирана от "Монитор".

Тя обяснява, че иначе групата от Свидетели на Йехова били добре облечени мъже и жени. Винаги ходели заедно и убеждавали хората колко по-различен би бил живота им като се присъединят към тях.

"Мисля, че разпознах сред проповедниците и една бивша детска учителка. Това е просто абсурдно", обяснява друга кюстендилка.

В брошурата си пък Свидетелите на Йехова описват, че "Светът няма да се промени и ще стане по-лош". Всеки, който се присъедини към тях пък го очаква щастлив и безкраен живот и край на всички болести и страдания.

Сектата датира от 19 век, като в момента има над 8,2 милиона активни Свидетели по света. Отличителните черти на последователите са, че не почитат Кръста, не приемат кръвопреливане, не празнуват рождени и именни дни, и национални празници. Сред принципите им е да не изпълняват военна служба, както и да не почитат държавните символи. Те живеят, за да служат на Йехова.

По света има регистрирани случаи на самоубийства, провокирани или извършени от Свидетел на Йехова. Безброй са случаите, в които хора умират, защото отказват преливане на кръв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
9
 
3
 
! Отговори
интелект преди 5 години
До все тая,Първо....относно учителката,която уж била разпозната.Не е сигурно, нито се казва коя е. Пък и да е била бивша учителка , какво от това , о неразумни и ......Не може заради един да слагаш една цяла гилдия хора под един знаменател. Познавам доста читави хора от този бранш , но явно ти си многоооо......далеч от тези неща.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на мен ми предлагаха вечен живот на оня свят, но като им казах, че не искам, спряха да ми звънят на вратата.
19
0
 
24
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
Всичко, което трябва да знаете за йеховистите: Ако, не дай си Боже ви се наложи преливане на кръв, тази секта го забранява. Благодаря за вниманието.
18
1
 
25
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Що ни съ пробват в Саудитска Арабия! Голям успех ще имат там. Хахаха ;))))
17
22
 
2
 
! Отговори
IC0 преди 5 години
"По света има регистрирани случаи на самоубийства" ами има случаи на самоубили се фенове на ЦСКА - айде да забраним ЦСКА, а? Хора се самоубиват по цял свят, независимо от религиозни или други убеждение, това е трагедия и е гнусно да изполваш трагедия за атака на религиозно вероизповедание което не те кефи. ***! Иначе за мен учението им е небиблейско и не ме кефят, но това не е повод за сеене на омраза. Ако те бяха проблема на България
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кюстендилци череши имате много, ама по някоя пръчка от тези черешови дървета не ви ли остана ?
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия ги изгони тези *** а нашите кога?
14
9
 
1
 
! Отговори
666 преди 5 години
До ОтегченТи си обладан от Сатаната!
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз живея в София и в Петък ми звъняха на вратата същите "Свидетели на майка си". Само като ги видях, директно им "благодарих" и затворих вратата под носа им. Аман от сектанти, *** и ки ли още не същества по тая земя.
12
3
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
***, та *** опорна точка. Изчезвай глупав ***...
11
1
 
23
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Кой беше този умник, който ги регистрира в България! Те са огромна напаст и в Смолян! Звънят, агитират нахално, бутат ти материали в ръцете! Основатели в града на сектата/ забранена почти в цяла Европа/ са брат и сестра гърци/!!!!???/ Трябва пълна забрана на дейността им в България!
10
0
 
31
 
! Отговори
Отегчен преди 5 години
А толкова е простичък за решение проблема. И се нарича "любезност на българина". И да, говоря от личен опит. Отишли в магазинчето при жена ми. Тя, усмихната, любезна. Нищо не ми казва докато не ги заварих случайно. Едната говореща с акцент и една дърта българка. Тихичко прошепвате /ама така, че да се напрегнат да ви чуят/ : "Ако ви видя още един път в радиус от 200 метра до мой близък, ще ви разпоря и ще изям черния ви дроб". Кажете го усмихнато и ги гледайте в очите. От половин година ги няма.
9
2
 
19
 
! Отговори
все тая преди 5 години
В Кюстендил в самата община има сектанти. Не са май от тези в статията, но са зомбирани и се кланят на някакви извънземни. И изобщо не е изненада, че някаква бивша детска учителка станала сектантка. Масово даскалките са сектантки, много са лесни за зарибяване защото са глупавички и като ги покани на кафенце някой момък с костюм и стават още по-глупавички. Отделно, сектите винаги са се стремили да зарибяват учителки, много са им подходящи за дейността
8
2
 
17
 
! Отговори
Агносис преди 5 години
Който има разум, той разсъждава. Който няма, разчита на въображаемите си приятели. Че на всичкото отгоре ако не им се вържеш на бълнуванията те заплашват с какво ли не, в т.ч. и с вечни мъки. Я у лево всечки религии, най-проспериращите нации са забравили какво беше това. Хора с видими душевни проблеми казват какво е добре за душата на другите. Чао ви.
7
7
 
16
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
САЩ каквото и да създадат, за нищо не става.Но за тях губеща инвестиция няма, докато има хартия и мастило
6
1
 
20
 
! Отговори
Свидетел на Паунов преди 5 години
Отидете да видите как кмета паунов бие челото в църквата, играейки го вярващ.А в същото време за всичко иска подкуп. Съсипа залтен град
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В КН за бой не са ли чували???
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марш от православна и велика България!!! Ходете заблуждавайте хората в крайбрежието на Танганайка.
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орешарски е виновен. ГЕРБ са невинни. Най-невинен е Боко Тиквата - портиерът на Европа, станал за присмех на всички по време на така шумно пропагандиранато ЕвропредЦедателство. Всички ни видяха колко струваме.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След оня протестански проповедник на кралската свадба си умирам от смех по западните религиозни изв ра ще ни я.