Къщите до Пловдив – все по-търсени, цените – ?30 000

Брокери: 30% от имотите в града и региона са купени с кредит
Обновена: 28 дек 2018 15:48 | 22 май 2018 16:15, Анисия Иванова
11
Къщите до Пловдив – все по-търсени, цените – ?30 000
Снимка: Imoti.net

С 19% са нараснали продажбите на имоти в Пловдив и региона през първото тримесечие на 2018 година, спрямо същия период на миналата 2017-та. Това отчетоха брокери на недвижими имоти по време на бизнес закуска на Imoti.net в града.

Оказва се, че едни от най-търсените имоти във втория по големина град в България са къщите в близост до Пловдив. Според експертите това се дължи на факта, че за 20 000 – 30 000 евро купувачите могат да намерят къща на 15 км от Пловдив, но не и да закупят апартамент в града за същата сума.

На територията на Пловдив най-търсени са жилищата в близост до индустриалните зони. Данните показват, че първо жилище купуват хора между 25 и 35 години. От началото на годината половината имоти са били продадени "на зелено", т.е. докато все още са били в строеж, съобщават от агенцията.

30% от жилищата в Пловдив и региона са били закупени с кредит, сочат данни на агенциите за недвижими имоти. Интересна тенденция е, че в последните месеци брокерите отчитат повишен интерес към покупка на панелно жилище. Причина за това е, че новото строителство предлага по-малки по площ апартаменти.

По време на бизнес закуската на Imoti.net в Пловдив брокери на недвижими имоти се обединиха около мнението, че е нужна регулация в бранша. Експертите предложиха да се създаде регистър и Камара на брокерите, която да защитава интересите им.

Бизнес закуската на Imoti.net в Пловдив е част от проекта "Годишни награди на Imoti.net", който насърчава добрите практики в сектора. Мисията на Imoti.net, който е част от Investor Media Group, е да подкрепя коректните участници в имотния бизнес, така че потребителите на техните услуги да могат да правят правилен избор в свой интерес по всяко време.

В полза на потребителите Imoti.net стартира и поредицата "Доверен брокер" със съвети за разграничаване на коректните и некоректни посредници при сделките с имоти.

Бизнес закуската е част от проекта "Годишни награди на imoti.net" с генерален спонсор Банка ДСК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мм че не е лошо.
7
0
 
5
 
! Отговори
Брокер с опит преди 5 години
"Хубава" къща на 15 км до Пловдив за 30 000 евра - разбирай, нуждаеща се от основен ремонт, но без да трябва да буташ стените и (може би) нов покрив.Но пак е по-добре от нова, с измамническа квадратура КУТИЙКА и сто комшии във входа!
6
0
 
6
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 5 години
Информацията е поднесена хлабаво и вие с право се хващате се за думите. По-същественото обаче е друго - между редовете. Не дали хубава къща до П-в струва 20-30 000 евро (щото и за двойно повече пари едва ли има - автомат. гараж, инстарация за напояване на градината и т.н.), а че има повишен интерес към имоти в региона, ЗАЩОТО СЕ РАЗВИВА БЪРЗО, ТА КОЙТО ИСКА ДА ИНВЕСТИРА, ДА ПОБЪРЗА! Надявам се, че сега преводът е добър. P.S. Не съм брокер и не смятам да ставам!
5
1
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
в Ягодово не вярвам да има къща за под 50-60 хил.евра ....поне преди 4-5 години като ходих, така ми се стори :-)
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2То в Пловдив може и да има, но явно тези от района около Пловдив бягат,след като продават къщи за 30000?
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубава къща за 20-30000 евро на 15 км от Пловдив? Къде е? Това е някакъв брокерски номер за зарибяване.
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли хора в Пловдив още ?
1
1
 
18
 
! Отговори
Много преди 5 години
общо казано е това къща. За хубава такава до 15 км. от Пловдив, за 20 000 евро можеш само да се снимаш с нея!