Прокуратурата: Шефът на КАТ-Благоевград взимал подкупи!

Искани са пари за бърза регистрация на коли и спецномера
23 май 2018 12:00,
23
Прокуратурата: Шефът на КАТ-Благоевград взимал подкупи!
Снимка: Булфото

Арести на пътни полицаи се състояха след поредната акция вчера, проведена този път в КАТ-Благоевград. С белезници се оказа и началникът на "Пътната полиция" в града.

Още по темата

"Сигналът, по който започна да работи Окръжната прокуратура в Благоевград дойде от Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР. Човекът, който публично съобщи, че е подавал подобни сигнали, ще бъде поканен да бъде разпитан като свидетел. Този човек обяснява схемата, която ние сме установили и която беше потвърдена първоначално и от СРС-тата, които е използвала Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР. Действително се касае за корупционна схема. Окръжната прокуратура в Благоевград е образувала досъдебно производство за искане и получаване на подкупи", заяви пред Нова тв говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Имаме доказателства, че са били искани и получавани пари от началника на КАТ, за да наруши служебните си задължения. Подкупите са получавани за бърза регистрация на моторни превозни средства, както и за предоставяне на специални регистрационни номера (в това число последователни еднакви цифри, огледални номера или две по две еднакви цифри)", добави Арнаудова.

По думите ѝ корупционната дейност е продължила 4-5 месеца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари