Гърмен на протест - срещу ромите и незаконните им къщи

Шествие припомни драматичните събития преди 3 години
24 май 2018 19:20,
52

С шествие в гоцеделчевското село Гърмен си спомниха за драматичните събития отпреди 3 години. Тогава местни жители бяха пребити от група роми. Последваха множество протести. Те доведоха до над 100 заповеди за събарянето на незаконни постройки в ромската махала.

Днес обаче много малка част от тях са изпълнени, а хората в Гърмен отново имат проблеми с ромското население, предава Bulgaria ON AIR.

Шествието започна от сградата на общината в Гърмен и продължи до мястото, където преди три години тежко пострадаха няколко мъже от селото. Местните хора изразиха недоволството си от бездействието на институциите, които през 2015 г. установиха, че почти всички постройки в ромската махала са незаконни, но впоследствие принудително бяха съборени само малка част от тях.

Местните хора твърдят, че сега в ромския квартал една след друга никнат нови незаконни постройки.

В Гърмен казват, че заради масовите протести преди 3 години е имало кратко затишие на ромските набези. Сега обаче в селото отново се краде.

Хората в Гърмен са категорични, че няма да спрат да протестират срещу ромите и незаконните им постройки.

До последно ще настояват издадените над 100 заповеди за събаряне на незаконните постройки да бъдат изпълнени, предаде Антон Чавдаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП защо не подкрепи протестиращите? Те нали са опозиция. Да заемат една градивна позиция вместо да предизвикват само безполезни скандали.
34
2
 
4
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Абе модераторе - като триеш коментари поне кажи на какво основание и къде е расисткото в това да искаш затворниците да се само издържат, а не жертвите им и роднините на жертвите да ги изхранват чрез данъците си? КЪДЕ Е РАСИСТКОТО В ТОВА ДА ИСКАШ НЯКОИ КАТО НАРУШАВА ЗАКОНА ТО ТОЙ ДА БЪДЕ НАКАЗАН, А НЕ ДА ОТИВА НА ПОЧИВКА ЗА СМЕТКА НА ЖЕРТВИТЕ СИ!ДЪРЖАНИЕТО ВИ НЕ Е ЕВРОПЕЙСКО, А ОТКРОВЕНО ДИКТАТОРСКО И ЦЕНЗУРИРАЩО КОЕТО Е ТИПИЧНО ЗА ВСИЧКИ АВТОРИТАРНИ ДИКТАТУРИ. КОЛКОТО И ДА ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИ-
33
2
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
сам да си изгради килията. С парите да се купуват инструменти и строителни материали и материали от които сам да си сглоби обзавеждането. Ако е затворник от последваща вълна и вече има построени жилища то парите да отиват за изплащане на наем. Като удобствата като канализация, достъп до вода за банята и тн. да отговарят на заработката.Така никои няма да прави глупости, защото никои няма да иска да влиза в затвора. А тези които излязат от затвора ще са възпитани вече в труд и ще имат занаят!
32
2
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
2. Моментално приемане на закон за персонална отговорност на държавния служител!След като взимат заплати и за да се случват нещата в поне това хилядолетие трябва държавните служители да носят персонална отговорност за простотиите си, а не както сега когато ги съдиш държавата от данъците ти покрива простотиите на калинки и ***. Когато държавен служител Х е отговорен и знае, че ако не си върши работата ще му вземат и ризата от гърба, то събарянето на незаконни къщи няма да отнема десетилетия!
31
3
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Просто е крайно време всички данъкоплатци в тази държава да започнат масов бойкот на държавата и да спрат да плащат каквито и да е данъци. Ако 2 месеца не плащаме данъци и депозираме исканията си ще ги изпълнят веднага. Исканията са следните:1. Всички права на плащания и помощи от държавата и институциите и са обвързани с данъците. Ако не си плащал данъци (смятат се само данъци върху приходи от труд или дейност, не от помощи), ти за държавата не съществуваш! Нямаш право на глас при избори и тн
30
4
 
4
 
! Отговори
Асан Кьоравио преди 5 години
Вие си протестирайте,не ни пречите ! Но редовнони се отчитайте със социалните помощи -да има за бира и кифтета...
29
2
 
0
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Neihgborhood watch.
28
4
 
18
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Направете като в щатите бе момчета, една две нощни акции със шишета пълни с една специална течност. След това си организирайте собствена охрана, въоръжена за предпочитане. Нали имате ловджий.
27
2
 
6
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Кмета и съветницте чий го държат? Направете една подписка и ги свалете и изберете някой други, белким ви свършат работа. Ама като ви знам "мат'ряла" - едва ли..
26
16
 
4
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 5 години
Роми е имало оше при Хан Аспарух , поне ромите с това се хвалят че са Аспарухови роми и подковавали конете на Хан Аспарух
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
доктор доктор болно бях лошо ми стана
24
2
 
9
 
! Отговори
со ке рес преди 5 години
и за по малко от седмица къщата построена с същите материали като лего рециклирана даже ...
23
2
 
12
 
! Отговори
ЕДВАРД КРИГ преди 5 години
КАКВОТО Е ЗАЛОЖЕНО В ДНК ТО НА *** ОТ ИНДУСТАН СЕ ПРОМЕНЯ 1 НА 100 !само без да тръкате коментара без расизъм ам ха !
22
7
 
23
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
В Чехия са ги стерилизирали в Италия са ги изселвали за Германия няма да спомена, само ние си ги уважаваме!
21
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бразилците разбират само от сопа или кол. колко по често ги съветваш толкова по добре усвояват.
20
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** са прекрасен електорат, грижливо хрантуткан от всички партии. Никой няма да ги барне, защото са лесни за манипулация, а гласът им тежи точно толкова, колкото и на този който внася данъци всеки месец.
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стори ми се,че писах тук но ме цензурираха въпреки,че не използвах обидни думи или насаждане на омраза,просто имах различно мнение явно,това беше мноого демократично хаха,кажете какво точно трябва да коментираме или направо ни давайте аутокю като в северна корея
18
3
 
22
 
! Отговори
ДС преди 5 години
Аз затова питам - ДО КОГА ?
17
3
 
23
 
! Отговори
До ДС - продълж. преди 5 години
Показвайки документа, удостоверяващ, че е платила данък върху наемите, получени от този магазин, тя искала да докаже, че не е скрила от данъчните служби дохода от магазина и ето, сама идва да пита защо не й удържат и данък сгради и смет. Но чиновничката веднага й съставила акт за глоба. Сумата беше малко над 1 000 лв, не помня точно цифрата.Ето така се отнасят спрямо нас, а за ромите всичко е позволено!Как да уважаваме институциите на нашата държава?
16
3
 
13
 
! Отговори
До ДС преди 5 години
Преди 5-6 г. съседка беше пратила възрастната си майка да присъства при връчването на документа с разрешение за ползване на новопостроена сграда, в която те имаха магазин.Бабата не разбрала, че в срок до 1 месец трябва да иде с този документ в общината. След 1 год. съседката сама отишла в данъчната служба да пита защо няма известие за данък смет и сгради за този магазин. Когато разбрала за пропуска на майка си, представила документ, че е платила данък върху наема, взет за този магазин - продълж.