За четвърти път: Лекари от Ловеч блокираха пътя за София

Медиците настояват за яснота за бъдещето на болницата
27 май 2018 19:11,
18
За четвърти път: Лекари от Ловеч блокираха пътя за София
Снимка: архив "Булфото"

Ловешки лекари блокираха за четвърта неделя пътя София-Варна в знак на протест срещу тежкото финансово състояние на болницата в Ловеч.

Пртестиращите настояха за повече яснота около бъдещето на лечебното заведение. Междувременно от здравното министерство съобщиха, че до края на следващата седмица ще бъдат изплатени заплатите на работещите в болницата.

Ловешките медици не са получавали заплатите си февруари, март и април, припомня "Дарик".

Доскоро болницата е била без медикаменти и пациентите са били принудени да си ги купуват. В резултат на тежкото финансово положение на здравното заведение много лекари и медицински сестри напуснаха.

В навечерието на поредния протест от Министерството на здравеопазването обявиха в съобщение до медиите, че до края на идната седмица ще бъдат изплатени възнагражденията на персонала в болницата и по този начин щяло да се преодолее изоставането.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Нещо не разбирам преди 5 години
Тука гледам някакви хорица се оплакват, че е блокирана магистрала и много се жалят, та да внесем яснота - на Абланица магистрала няма. Строи се от 40 години, но още не е стигнала тази точка. Няма и да я стигне скоро. Нормален първокласен път. Второ, всеки има право да протестира, за да гарантира здравеопазването в града, в който живее. Може да скачате за таралежите в Кресна, но хората в Ловеч права нямат. И последно, движението се пропуска през 10 минути, за да не ви смущават спокойствието.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време личен лекар беше сестрата на рецепцията в поликлиниката и директно пращаше при точния специалист.Сега се плаща директно от месечните ни вноски за лични лекари,те първо не достигат и второ специалистите емигрират.Не давам съвети,само примери.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И НАКРАЯ ЩЕ ОСТАНАТ НЕКОЛКО БОЛНИЦИ В ПО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ИВСИЧКО ОСТАНАЛО ЛЕШ ...ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДАЖЕ АКО ИМА ОСТАНАЛА НЕКОЯ СТАРА ЗЕЛЕНА УАЗКА С БЯЛ ЧАРШАВ И НОСИЛКА
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за да се въведе електронна здравна карта не протестират! Там да видят кои са без здравни осигуровки шизофреници, които ТЕЛК-а е отсвирил и са без инвалидни пенсии. Кой да им плаща здравните осигуровки? Държавата си спестява едни 135 лева месечно за минималната инвалидна социална пенсия. И после били неосигурени. На тях все пациентите са им виновни.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
@6Хайде патологът ще си отвори траурна агенция, ами работливият анестезиолог какво да си отвори - стая за сън ли? А хирургът къде ще оперира - в частния кабинет ли? Вземи да помислиш малко с ***.
12
4
 
9
 
! Отговори
До: 5 преди 5 години
Кажи им, че са за арест следващия път като се размаже някой на Микре и въпреки мизерията си, хората се отзовават и спасяват. 10 минути са загубили от безсмисления си живот заради каузата да има болница в един умиращ областен град. Дано се засрамиш поне пред себе си.
11
4
 
8
 
! Отговори
Божеее преди 5 години
Като чета коментарите тук и се притеснявам. Ако не сте разбрали, да знае - повечето лекари и мед. сестри в Ловеч са на пенсионна възраст и ако решат от утре могат да си седнат вкъщи. Но приемете, че за разлика от вас има и хора, на които в главите им не са само пари. Протестът не е за пари, а за бъдещето на боницата. Неграмотници да определят кой е кадърен и кой не. Заслужавате и последната болница в провинцията да затвори и да се редите на опашка и с парите в джоба при професорите.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добрият лекарски протест е едномесечното предизвестие. Болници бол по света и у нас.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СКАПАНО УПРАВЛЕНИЕ И ПРЕХОД ...ВСИЧКИ ЛАМТЯТ ПАРИ ИНТЕРЕСИ БИЗНЕСИ ПОЛИТИКИ А НЕ ОСЪЗНАВАТ ЧЕ ВЕЧЕ НЕМА ДА ИМА ЛЕКАРИ В ТАЯ ДЪРЖАВА И НЕ САМО СТАРАТА ШКОЛА Е В ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ А СЪУЧЕНИЦИТЕ МИ ЗАВЪРШВАТ И БЕГАТ ...
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно е митинг на магистрала е забранено има оторизирани места за организирани мероприятия да попитаме има ли отговорно лице и коее в община ловеч
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата загива
6
3
 
12
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 години
Е как да лекуваш неосигурени и да не фалираш ? Я отидете в частна болница и ще видите ред и чистота каквато я няма и на запад ! Ама преди да ти обърнат внимание кликват в компютъра и виждат кой си и какъв си !!! А в държавната е "влачи куче рейс"
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като си работлив лекар . Отвори си сабинет. Лекувай. Създай си име. Слажи си цени
4
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия лекари са за арест.. Не може да блокираш с протесс платното на магистралага.На пиши своя проблем до директора до Министъра.До НС Но да тероризираш пътуващи по магистр. Хемус. Е престъпление
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не лекуват срам ли нямат та на митинги ходят те са за гонене с малки изключения
2
11
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тез пък къв *** искат сега
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А *** ТИЯ ДЯВОЛИ ПАК ИСКАТ ПАРИ.И КРАДАТ И ЗАПЛАТА ИСКАТ.АЛО КАТО НЯМАШ ЗАПЛАТА НЕ СИ НУЖЕН.Отвори си кабинет. И работи, какво ревеш.Аз като се освободих от държавна работа преди 30г.да не съм умрел.