Заради птичи грип: Умъртвяват птици в Добричко

Акцията се провежда в птицеферма в село Стефаново
3
 Заради птичи грип: Умъртвяват птици в Добричко
Снимка: архив "Булфото"

Птици, заразени с птичи грип, се умъртвяват в село Стефаново, община Добрич.

Полицията не допуска хора в близост до птицефермата на Иван Кирилов, в която имаше огнище на птичи грип и преди няколко месеца, съобщи БНР.

Не се знае със сигурност какъв вид е птичият грип, тъй като директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич д-р Андонова все още не дава информация.

В късния следобед в петък от БАБХ-София е изпратено потвърждение до Областната дирекция в Добрич. До този момент камионите с умъртвени птици са преминавали през селото въпреки забраната за преминаване на МПС над 5 тона. 

Кметът на селото Марин Хаджийски не е получил данни от  властите за заразата. Той е разбрал за нея по време на семейната си разходка, когато видял служителите в защитно облекло край птицефермата.

Кметът е потърсил връзка с областния управител на Добрич и е разпратил свои подчинени да призоват жителите на селото да приберат домашните си птици заради заразата.

Екологичната комисия в Добрич ще бъде свикана в понеделник, когато се очакват и подробности.
 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От както сме в ефросъюза кокошки и говеда са вечно болни.Колонията България не трябва да произвежда.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Птичия грип е измислен във една веганска лаборатория, защото вегана смята, че е по-добре птицата да умре от грип откол,кото жестоко да бъде изядена Същото е и със свинския грип веганите упорито се мъчат да затрият хората все пак ако хората умрат агнета ще останат гживи тях не ги лови свински и птичи грип ако търсите виновни туй са веганите.