12 ранени при ПТП-то до Враца, в буса не е имало деца

Пробата за алкохол на 64-годишния шофьор е отрицателна
28 май 2018 12:23,
12
12 ранени при ПТП-то до Враца, в буса не е имало деца
Снимка: Архив, Булфото

В катастрофата край обходния път на Враца между бус и лек автомобил са пострадали 12 души, четирима от тях са в по-тежко състояние, съобщиха от врачанската болница.

Още по темата

Според лекарите няма опасност за живота на по-тежко пострадалите, които са били в леката кола, пише "24 часа".

От полицията уточниха, че в автобуса не са пътували деца.

Автобусът, пътуващ от Лиляче към Враца, в който имало 20-ина пътници, не спрял на знак "стоп" на разклона за Криводол и бил ударен от движещ се "Опел" с монтански номера по направлението от Видин към София. При удара бусът се е наклонил на дясната страна и смазал с тежестта си немския автомобил.

Шофьорът на автобуса е на 64 г. и е служител на общинската фирма "Тролейбусен транспорт" ЕООД от месец март 2018 г., съобщиха от Община Враца.

До този момент не е имал инциденти на пътя. Взета му е проба за алкохол, която е отрицателна.

Заради катастрофата движението по обходния път на Враца е затруднено, а пътни полицаи регулират трафика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все така ще буде докато в закона не се променят нещата и движещият се по път с предимство при ПТП да му уважат предимството само ако се е движел с разрешена скорост. При такива ПТП-та трябва да се вини шофьора на МПС-то движещо се по пътя с предимство, ако се е движел с превишена скорост. Само ако не е превишил скоростта, вината да е в шофьора на МПС-то по пътя без предимство. Проблемът е, че КАТ ще трябва да работят, за да установят с каква скорост се е движело МПС-то по пътя с предимство.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам пътя с гугъл, спорно е дали шофьора на буса не е спрял на знака Стоп, поставен на десетина метра преди кръстовището. За да се блъснат, буса е преминал през две ленти на пътя в посока София-Видин, за да навлезе в третата, където се твърди, че са се ударили с Опела, движещ се в посока Видин-София. Това почти винаги се случва, когато МПС-то по главния път се движи с скорост превишаваща с много разрешената скорост, която в случая е до 70 км/час. Най-вероятно Опела е бил с над 160 км/час
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Активист на БКПАми защото, другарю, не е нормално човек на 64 години да седне вкъщи и да чака да хлопне мандалото. Ако се чувства в добра кондиция разбира се. А и с пенсията си от 200 лева няма да изкара много. Италианците, дето са мързеливи (не повече от нас) могат да работят и мъже, и жени до 67, а после ако искат продължават на договор, а на нас все ни е много.
6
0
 
10
 
! Отговори
В тази връзка преди 5 години
Ами то и в болницата във Враца, където са закарали пострадалите, хората не са по-млади. И въпреки това се опитват нещо да правят. Но на кой му пука. Че и заплати не им бяха давали. С малки изключения всичко извън очертанията на Околовръстното на София е оставено на самотек и доизживяване.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колата се е забила в автобуса и няма светофари.
4
1
 
7
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
На 64 години !!! Що не се е пенсионирал???
3
0
 
11
 
! Отговори
нострадамчо 2-ри преди 5 години
Съвсем скоро пенсионната възраст ще стане 70 г. и то при условие ,че не им фалира системата.Много са некадърни онея горе ,като им гледам неадекватните закони който подтикват към не--осигуряване съвсем скоро ще оцапат панталонките.Кой ще работи тука освен възрастни хора вперили поглед в оцеляването и в заветната 170 левова пенсия и най-често социална-- ако е бил аргатин или Е.Т.Само гледайте, като спрат еврофондовете --никой няма да иска да управлява.
2
4
 
9
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Шофьорите на автобуси не трябва да са по възрастни от 57 год. !!Ако се разровят ще видят ,че взема по една торба хапчета на месец!
1
1
 
8
 
! Отговори
оцет пииниси преди 5 години
Е за това говорим --64г. Тука ще е така. шофьор на 70г. охранител на 80,стругар до 100----спасението е в армията или полицията,ама като бях млад не знаех.