Руските туристи ни заобикалят! Засега са с 15% по-малко

Държим много на тях, но още чакат за визи
28 май 2018 12:15, Петя Славова
243

В началото на новия летен туристически сезон се появи прогноза за спад на руските туристи у нас. Това обаче бе опровергано след посещението на министър Николина Ангелкова в Русия.

Още по темата

Директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов обясни, че към този момент има 15% заявени по-малко полети, но те могат да бъдат възстановени по някакъв начин и допълни, че трябва да се изчака, за да се види дали наистина ще има спад на туристи от Русия по българското Черноморие.

"Проблемът с визата продължава да стои", припомни Драганов в студиото на "България сутрин".

Той дори разказа, че някои български хотелиери поемат по 50 евро разходи на руснаците, за да могат туристите да си изкарат виза.

Поли Карастоянова, която е изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, определи Русия като специфичен пазар, който се влияе много от нагласата на управляващите към дадена страна.

"Туризмът е поле на икономическа дипломация. Най-малките нюанси на отношенията между страните имат своята проекция по отношение на туризма", обясни Карастоянова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ именно агресивното говорене срещу Русия на български политици е причина за очакване на задържане на броя на туристите от тази страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като има недостиг на персонал на работниците им се налага да съвместяват две три длъжности и резултата е мръсен хотел кофти храна лошо обслужване нормално е туристите да не искат да се връщат при подобни условия
156
14
 
18
 
! Отговори
8===o преди 5 години
До обективно 182Ами не, не означава. руските туристи са намалели навсякъде поради ,че факта ,че русия обеднява.
155
0
 
3
 
! Отговори
до 174 преди 5 години
Брат, много си сваляш цената - да ти купят водка Ахелой и така да се навиеш да те порят рускините си е бая прецакване...
154
7
 
17
 
! Отговори
обективно преди 5 години
15% по-малко руски туристи в България , означава 15% повече в другите страни .Това означава , че нашата икономика губи едни пари , които занинават в други страни ,вместо в нашата хазна . В Италия , Испания, Франция , Турция и Египет не делят туристите на руснаци , американци и марсианци , за тях всички са важни и желани ,защото внасят пари в държавата , а ние с нашата политика - таз година -15 % , на година -50% и тн и се чудим защо сме бедни.
153
7
 
8
 
! Отговори
Галя преди 5 години
А я и не поеду к вам - грязные отели, постельное белье не меняют, мусор не убирают.Как -то уже отдыхала при таких условиях.
152
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
голям праз!
151
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колкото по-малко руснаци в България, толкова по-добре.
150
8
 
19
 
! Отговори
Joja преди 5 години
Дай боже 100%
149
3
 
17
 
! Отговори
джо преди 5 години
Аман от глупости и простотии. Туристи ще дойдат, когато се съчетаят няколко фактора.Това са улеснения на визовия режим, нормално говорене на политиците и добро обслужване. Хората са приготвили парите и не ги интересува къде ще ги изхарчат, важно е да останат доволни.Всеки турист трябва да е добре дошъл и посрещнат подобаващо. Останалото ще се нареди от само себе си.
148
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 176Идеално. Без руснаци на черноморието, изведнъж почивката ще стане по спокойна и нормална.
147
5
 
17
 
! Отговори
Гларус преди 5 години
Да 'удариш' рускиня е минус 100 точки. Единствената причина да го правиш е ако не си успял да намажеш нещо по-нормално
146
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-миналата година шпорех рускините за две водки Смирноф, миналата за две Савой.Тая година за една Ахелой ще пускат.
145
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са ромки, ами са си чисти българки, има даже българки учителки с висше образивание които пpoституират по пристанищата на Амстердам и ХамбургРуските ядрени физички проституират в Турция за един дюнер, заради катастрофалната нищета в Русия.
144
4
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименЩом кат рускините са стигнали до там да обслужват китайци и араби сметай!За 1 рубла се продават!
143
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СилвияБългарите винаги ще бъдем с НАТО, САЩ и Европейския съюз! В своята 1300 годишна история българите никога не са живели толкова добреБраво!Това е самата истина!Да не дава Господ повече да падаме под руско робство.
142
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът с визата продължава да стоикакъв проблем с визите имате бе каскети? Къде по света не им искат визи на руснаците, че вие ще се правите на най-умни? На българите как им искат визи за Русия?Аман от близачи на руски ***
141
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Турция така си изкарват, че скоро ще им забранят да ходят там.Загубите които нанасят под формата на повреждане на хотелските стаи и кражби на хавлии, кърпи, халати, чаши и каквото се сетиш са по-големи от разходите които правят на почивката..Това си е проблем на хотелиерите.
140
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-малко са защото са изкупили черноморието в очакване Вова да го анексира по кримския сценарий.
139
0
 
18
 
! Отговори
Пешко преди 5 години
Не знам за туристи, ама с живущи тъдява руснаци е пълно. В мола на цариградско всеки пети е рускиня-майка с челяд. 400 000 имота по морето, кой знае колко още в София, отделно в Берьозка не работи един българин, а са на всяка пряка. Така че госпожата от борда по туризъм да не се напряга толко много, защого тия 15% всъщност са си напазарували я апартамент, я къще
138
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 160Че кой руснак и най-вече рускиня ще иска да дойде в България като може да си изкара чудесно в Турция?В Турция така си изкарват, че скоро ще им забранят да ходят там.Загубите които нанасят под формата на повреждане на хотелските стаи и кражби на хавлии, кърпи, халати, чаши и каквото се сетиш са по-големи от разходите които правят на почивката.