Руските туристи ни заобикалят! Засега са с 15% по-малко

Държим много на тях, но още чакат за визи
28 май 2018 12:15, Петя Славова
243

В началото на новия летен туристически сезон се появи прогноза за спад на руските туристи у нас. Това обаче бе опровергано след посещението на министър Николина Ангелкова в Русия.

Още по темата

Директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов обясни, че към този момент има 15% заявени по-малко полети, но те могат да бъдат възстановени по някакъв начин и допълни, че трябва да се изчака, за да се види дали наистина ще има спад на туристи от Русия по българското Черноморие.

"Проблемът с визата продължава да стои", припомни Драганов в студиото на "България сутрин".

Той дори разказа, че някои български хотелиери поемат по 50 евро разходи на руснаците, за да могат туристите да си изкарат виза.

Поли Карастоянова, която е изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, определи Русия като специфичен пазар, който се влияе много от нагласата на управляващите към дадена страна.

"Туризмът е поле на икономическа дипломация. Най-малките нюанси на отношенията между страните имат своята проекция по отношение на туризма", обясни Карастоянова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ именно агресивното говорене срещу Русия на български политици е причина за очакване на задържане на броя на туристите от тази страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
3
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименКъде бе *** къде ги виде или вече рускините с Бг гражданство се водят за българки.Ми да водят се ама не са.Масово взимат бг граждансвто да ходят на запад.Проститутките са от украйна русия словакия чехия унгария и тн както и по.ноактри.ите!
116
4
 
9
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Черноморието привлича единствено и само изпаднали туристи като най-евтината и долнопробна дестинация. Истната е че имаше горе-долу добър потенциял за национален туризъм, но презастрояването съсипа всичко и черноморието вече няма никъкъв шанс да се възстанови. А нашият бряг няма никакъв потенциал - просто един плажове, които не са кой знае какви, но пък са презастроени, а морето едно от най-мръсните в света. Съчетано с пословичното кофти обслужване не виждам как някой нормален би почивал там...
115
5
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименРускини унгарки полякини чехкини и тн.Все простотутки арабите във франция не ги броят и за жени а за к.р.и и ги изнасилват къде ги видят.Българките които проституират са всъщност ци.анки представящи се за българки!Истинска проституираща българка НЯМА!Тия дет се представят са помакини или ци.анки!
114
6
 
3
 
! Отговори
ЧАР преди 5 години
До Силвия ТИ ЗА БЪЛГАРИЯ ЛИ ГОВОРИШ. Е.БАСИ ОТКАЧАЛКАТА !!
113
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом и по нашето черноморие проститутките са рускини, какво да приказваме повече.
112
6
 
10
 
! Отговори
да ходят в турция преди 5 години
определи Русия като специфичен пазар, който се влияе много от нагласата на управляващите към дадена страна....................................Щом ги дразнят критиките към агресивната политика на Путин , ами да отиват в турция !Ние ще компенсираме с немски и други западни туристи ,които вече не искат да отиват в турция заради политиката на султана ! Султана затова намали цените, 5 евро за нощувка в пансион и 65 евро в пет звезден хотел , но дори при тези ниски цени западните туристи не ходят
111
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12390% от проститутките в Германия са Българки.90% от проститутките в света са рускини
110
8
 
4
 
! Отговори
Кина преди 5 години
Е, няма да плача за руските туристи, впреки, че ги предпочитам пред руските собсвеници на имоти. Дали това не е причината ? Те просто си купуват, вместо да наемат.
109
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 120а българите нямат пари и деца да гледат и не раждат.Абсолютна лъжа!Българина не гледа деца, защото не иска, не защото не може.Както казва моя колежка:-Ако искам да бърша сополи ще имам деца, ама не искам.Като сметнеш колко пари отиват за цигари, кафета, телефони, ненужни парцалки от мола, изхвърляне по кръчми, коли и т.н. се събират едни няколко хиляди на година, които българина предпочита да не дава за отглеждане на дете.
108
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен90% от проститутките в Германия са Българки------Не е вярно ват.ник, рускини са и украинки които сами по себе си са пак рускини защото такава държава Украйна НЯМА.
107
0
 
11
 
! Отговори
СЗО казва преди 5 години
Състоянието на здравето на населението на България се е подобрило устойчиво по редица здравни показатели през последните три десетилетия. Данните показват, че детската смъртност в България драстично е намаляла през последните години. В изследването е посочено още, че продължителността на живота стига до 71,4 години за мъжете и 78,7 за жените.
106
1
 
10
 
! Отговори
на стара слава преди 5 години
До НЯКОЙМорето през соца беше прозорец към външния свят, чейнчбюро и рускини със вагон!Който през сезона не крадеше - зимата нямаше какво да ядеше.Няма местен жител, който да не е построил къща на 2-3 ката за даване под наем!
105
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У'шанки отивайте да целувате за.дници за да идват руски туристи да им чистите л***йната !
104
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 106Ми тогава защо България е първа по смъртност в света, и пенсионерите ровят в кофите ама хвърлят хиляди..В България средната продължителност на живота е 75,6 години, докато в Алкохоликоландия е 62.Ти колко пенсионери ровещи по кофите познаваш?Аз нито един!Даже не, че не познавам ами никога не съм виждал!
103
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 95Българите не ходят на почивка в Сочи, българите са членове на ЕС и българските евроатлантиците мият улиците и пpocтитуират в Германия.Българите като скромен член на ЕС ходят на екскурзии в Гърция и Турция.Руснаците като жители на великата *** са основния контингент за проституция и ниско платена работа в Германия.
102
0
 
5
 
! Отговори
голям праз преди 5 години
да го духат - другаде
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 106"Ми тогава защо България е първа по смъртност в света"----Първо какво е това първа по смъртност? Ако искаш да кажеш по кратка продължителност на живота, *** в сайта на Световната Здравна Организация и виж колко много страни са след България по този показател, включително и любимата ти Русия, където човешкият живот не струва и пукнат грош.
100
7
 
7
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 5 години
ЗА ХОРАТА КОИТО ХАБЕР СИ НЯМАТ ОТ ТУРИЗЪМ А ДАВАТ МНЕНИЕ МОГА САМО ДА КАЖА - МНОГО СТЕ ЗЛЕ АМА МНОГО.ЖИВЕЯ НА МОРЕТО ОТКАКТО СЕ ПОМНЯ. КАЧЕСТВЕН ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ МНОГО МНОГО ОТДАВНА. ПРИ ТОВА ПРЕЗАСТОЯВАНЕ И ПРИ ТАЗИ АЛЧНОСТ НИКОЙ НЯМА ДА ДОЙДЕ НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ. ХОРАТА ИСКАТ ДА ПОЧИВАТ А НИЕ ИМ ПРЕДЛАГАМЕ АЛКОХОЛ И СЕ.КС.ОСВЕН ТОВА ОТ БРЮКСЕЛ НЯМА ДА ДОЙДАТ ЗА ДА НИ ПОМОГНАТ. ОТ ТАМ СА САМО ДИРЕКТИВИТЕ КАК ДА СЕ СТОПИМ И ИЗЧЕЗНЕМ КАТО НАЦИЯ.АКО НЯКОЙ ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ.......
99
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То всички вече заобикалят нашето черноморие, дори и българите .Никой не ще да се къпе в ***, па и да плаща за това.А руснаците пътуват по цял свят щото имат мангизи.Само до Канарските острови има по 4-5 самолета на ден директно от Русия / за справка от България няма нито един директен полет/.
98
6
 
4
 
! Отговори
Kuala преди 5 години
Картинката на днешния туризъм. Наскоро бях на почивка в Шварцвалд в Германия. В едно градче с прекрасна мин. вода, дето било кралска резиденция. Всичко хубаво, ама никакви туристи, по магазините също. Само в почивните станции, дето германците почиват безплатно беше пълно с народ. Една огромна сграда, строена за баня, стои затворена. Отидохме и в Баден Баден, курорт с претенции. Същият леш. Само че там маса надписи на руски. Явно руснаците трябва да спасяват туризма и в Германия, иначе смърт.