От 18 проби за вода в Плевенско - 9 извън стандарта

РЗИ е открила нитрати, ешерихия коли, висока мътност
29 май 2018 11:37, Анисия Иванова
2
От 18 проби за вода в Плевенско - 9 извън стандарта
Архив: Булфото

Девет проби от питейната вода в селища на област Плевен не отговарят на стандарта за качество. Това показват данните от мониторинга на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен.

Проверени са осем населени места от региона. От изследваните 18 проби девет са показали отклонения от изискванията в пет селища.

В осем от случаите е открито наднормено съдържание на нитрати - три проби от село Одърне, по две проби от селата Пелишат и Каменец, и една проба от Згалево. Неприемлива мътност е открита в село Вълчитрън, а две проби от Пелишат са показали замърсяване с "Ешерихия коли" и "коли форми".

РЗИ е предприела мерки във връзка с констатираните нарушения във водоснабдяването. Издали са предписание за подобряване качеството на водата и са съставили акт.

При епидемиологичните проучвания на чревните инфекциозни заболявания не е доказана причинна връзка с питейната вода, се посочва в съобщението на РЗИ.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
на тези им е неудобно да кажат че всичката вода е замърсена та са казали половината но хората това не ги грее и дали Ерменков е прав донякъде
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А какво стана в Хасково? Още ли извира уран там? Нали баце нови сондажи обеща?