Пак катастрофа с училищен бус, дете е леко ранено

Инцидентът е станал вчера край маданско село
30 май 2018 11:37,
7
Пак катастрофа с училищен бус, дете е леко ранено
Снимка: архив "Булфото"

Поредна катастрофа с училищен автобус е станала вчера. При инцидента в маданското село Равнища е пострадало леко 5-годишно дете.

До катастрофата се стигнало след като лек автомобил "Фолксваген Поло" се ударил в автобуса.

Според първоначални данни от полицията зад волана на автомобила е бил 33-годишен мъж, който се движел с несъобразена скорост спрямо релефа на пътя и пътните условия, съобщи "Дарик".

Още по темата

На десен завой шофьорът на колата използвал спирачки и автомобилът поднесъл в лявата част на пътното платно. Там се ударил в насрещно движещия се училищен автобус.

При инцидента леко ранено е 5-годишно момче от с. Равнища. Детето е с повърхностна травма по главата, без опасност за живота. Оказана му е медицинска помощ от екип на Центъра за Спешна помощ-Смолян и е освободено.

В училищния автобус са се возили общо осем деца от училищата и детските градини в района, като се е движел по направление с.Равнища - с.Лещак – с.Средногорци. Малчуганите са били с обезопасителни колани.

Веднага след инцидента шофьорът на автобуса е оказал първа помощ да пострадалото дете, като същевременно е потърсена помощ и от спешните медици.

"Автобусите всяка сутрин се проверяват от механик, а шофьорите преминават през медицински преглед, след което им се прави и инструктаж. До ден днешен не е допуснат автобус в неизправност да излезе на пътя, както и шофьор, който има медицински проблеми", твърди Бисер Базеников от Община Мадан, който пряко отговаря за тази дейност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оня ден видях един читак си пушеше докато паркираше училищния автобус пред училището. Верно децата още не бяха се качили, но все пак...
3
0
 
3
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 5 години
Край Мадан прав път няма и никакви винетки не могат да го изправят, защото е планина. Пътят е релефен и това е. Може и да е разбит освен това ама то няма отношение към катастрофата.За петима ученици в село училище няма смисъл да се прави, а и да се направи - няма ги другите деца които да им бъдат съученици. Яко образование ще се получи. По селата е така и в цял свят си развозват учениците с автобуси. Автобусът е голям и един *** с Поло не може да направи голяма беля.
2
8
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Шофьорите на тия автобуси се назначават от кметовете ! Т.е. са отявлени гербаджии ! А се знае ,че всичко що беше некадърно,стана гербаджия ! Та затова са и катастрофите...
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да правим училища да не пътуват ние купуваме автобуси си трепем децата