Кравата Пенка избяга в Сърбия! Върна се, но я чака... смърт!

БАБХ иска да бъде умъртвена, защото е излязла от ЕС
Обновена: 31 май 2018 15:42 | 31 май 2018 14:30,
154
Кравата Пенка избяга в Сърбия! Върна се, но я чака... смърт!
Кадър: БНТ

Доскоро кравата Пенка бе една от многото в стадото на кюстендилското село Копиловци. Днес обаче съдбата й вълнува хиляди.

Преди дни Пенка избягала от стадото и преминала българо-сръбска граница. Собственикът й, Иван Харалампиев от Копиловци, я търсил в продължение на две седмици.

В крайна сметка животното било открито в близост до Босилеград и върнато у нас.

Според Иван кравата Пенка избягала, защото е била подгонена от вълци.

"Минала е през КПП-то, през бариерата е минала на Олтоманци, нито са я спрели полицаите, нито митничарите, минава в Сърбия, минава през тяхната бариера и отива у Сръбско, без някой да направи опит да я спре", разказва собственикът й пред БНТ. 

Харалампиев обясни, че преди дни го уведомили, че кравата е открита от мъж в Сърбия, който се грижел за нея.

Сръбските власти се свързали с него и преди да влезе на българска територия, кравата била прегледана от ветеринар. Иван показва и служебна бележка за това.

У нас обаче животното било спряно от граничните служби.

"Митничарите казват: "Трябва да дойде доктор". Идва доктор от БАБХ и казва: "Тази крава веднага трябва да бъде умъртвена", разказва перипетиите си собственикът на Пенка.

Мотивите да се иска умъртвяването на кравата - напуснала е Европейския съюз и е отишла в друга държава.

Иван все пак бил пуснат да премине у нас с кравата, но с уговорката, че до няколко дни тя ще бъде умъртвена. Мъжът е отчаян, защото кравата скоро ще роди теленце.

От Агенцията по храните казаха, че предстои да излязат с решение по казуса, тъй като в момента случаят се разследва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
22
 
! Отговори
Очуден преди 5 години
Как така цяла крава минава неколкократно границата ни?! Това е невъзможно! Бойко и Цв Цв казаха, че границата ни е супер яка и надеждна, може би най-сигурната на света, през която и пиле не може да прехвръкне, и заради сигурността на границите ни трябва да ни приемат в Шенген с вчерашна дата!
51
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия нямат ли някакви по-важни неща са обсъждане и мъдрене и по-сериозни проблеми, а се занимават с Пенка и байото..Няма да ни пипат Пенка! Е за това вече и аз съм готова да ходя да свиркам пред парламента..Горкото бременно животинче.
50
0
 
31
 
! Отговори
Фани преди 5 години
Да се посегне на бременна крава е грях! Дори и най-закоравелите касапи не колят бременни животни... само по времето на Иван Костов, като ликвидираха ТКЗС-тата, под ножа минаха и бременни крави, овце и кози!
49
4
 
17
 
! Отговори
Драскачи преди 5 години
Драскачите е докараха до писане за крава ... драги зрители тази държава няма да е бъде. Факт
48
1
 
28
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
Еврократите от парламента в Брюксел, който с действията и бездействията си се самодоказа, че е туморно образувание в снагата на Европа, са не само безполезни със безумните си правила и закони, които форсират на хората, но и директно опасни! Случая с Пенка е поредната експресия на това. Хайде сега да отиде някой жОрналиС да вземе интервю от българските Евродепутатки (с небългарски имена) *** Мейдел и Мария Габриел, и да ги попита в директен текст защо Пенка трябва да умре! Как ли ще отговорят...
47
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие сериозно ли???
46
1
 
20
 
! Отговори
Грюгер преди 5 години
Българската делегация долетяла от Русия е заплашена от карантина и ветеринарен контрол...
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май някой пак иска да намаже със суджук
44
0
 
22
 
! Отговори
Грюгер преди 5 години
границата не се ли пази?огради, ограждения, плашила? Аз се чудя къде отидоха мигрантите от лъвов мост... а, те през горичката та в Европа
43
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенке, бягай и не се връщай! Тук няма живот за теб. В някой държави си свещено животно и убииството на такива от твоя вид се наказва със смърт. Ходи в Индия и си живей живота
42
16
 
2
 
! Отговори
ВСИЧКО ЖИВО БЯГА преди 5 години
ОТ РЕЖИМА ПУТИН:И второто сибирско тигърче, пуснато на свобода от руския президент Владимир Путин, премина границата и избяга в Китай, предаде Франс прес, позовавайки се на местните медии.Хищникът е бил локализиран в провинция Хейлунцзян. Той е прекосил граничната река Амур. Придвижването на втория тигър, кръстен Устин, се следи от сателит благодарение на предавател, монтиран върху нашийника на животното.
41
0
 
14
 
! Отговори
Мачедонац преди 5 години
Пенке, Пенке, краво ти ньедна македонска... и тебе ли ке те делиме?!
40
1
 
45
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Ясно! Убивайки кравата, ще покажем на началниците и големците в Брюксел какви сериозни и фундаментални евроатлантици сме! А защо не правим същото с хилядите кафяви ислямски терористи, влизащи нелегално на територията ни от държави извън Европейския Съюз? Едва ли Пенка е по-опасна за България от тях...
39
0
 
43
 
! Отговори
ввв преди 5 години
Редно е вълците също да се локализират и избият. Най-вероятно и те са били извън ЕС. Същото важи и за повечето видове прелетни птици. БАБАХ да се захваща и с щъркелите. При това приоритетно, защото не само, че напускат пределите на ЕС без съответните документи, но и територията на континента ни !
38
10
 
2
 
! Отговори
Ханс преди 5 години
Пенка в екарисажа, а на собственика да плати пишман краваря, ако няма пари в кауша!!!
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По-малката сестра Ая" втора част... Надявам се поне тази история да има щаслив край.
36
1
 
25
 
! Отговори
НАПРАВО преди 5 години
***----ЧЕ НЕКОГА КРАВИ,ОВЦЕ,КОЗИ СИ МИНАВАХА СВОБОДНО В СРЪБСКО И БЪЛГАРСКО И НИКОЙ НЕ СЕ И СЕЩАШЕ ДА ГИ КОЛЯ ,ЧЕ СА ПРЕМИНАЛИ ГРАНИЦАТА--АБЕ ЕВРОГЕЙТЕ СА СИ ПЪЛНИ *** И КА.УТИ---КАТО НАШИО ЧОВЕК--ГОЛЕМИЯ БРАТ ТЪРСИ--ТЕ ТИ ГО--ГАЗ ОТ ТУРЦИЯ НА ЦЕНА--ХАХАХ,БЕЛЕНЕ--ПАЗАРНА ИКОНОМИКА--ПЛАЩАЙТЕ И ЩЕ ВИ Я НАПРАВИМ--*** ОБЛЕЧЕН С ВЛАСТ-АНТИБЪЛГАРСКО ***..Л..НО
35
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия са изкукуригали отвсякъде.
34
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сръбска крава влезе тук, връщане няма да има, "гладни" *** и мънгусти тук колкото щеш. Щеше да стане на суджук.
33
0
 
37
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Видиш ли политик,го застреляй на момента ако обичаш родината си и милееш за нея!