Младите с мотиките, радва се министър Порожанов

Интересът се дължал на подкрепата на правителството
21
Младите с мотиките, радва се министър Порожанов
Снимка: архив "Булфото"

През последните години има интерес от все повече млади хора към земеделието и това се дължи и на подкрепата на правителството, похвали се ресорният министър Румен Порожанов.

Според него директните плащания от държавата, които вървят паралелно с евросубсидиите, са допълнителен инструмент за мотивиране на хората да се захванат със земеделие.

Той обаче призна, че след 2020 г. родните производители ще могат да разчитат на по-малко пари от Европа, защото се налага преразпределение на бюджета след отделянето на Великобритания от ЕС.

Порожанов обясни, че в бюджета след Brexit ще има 20 милиарда евро недостиг.

"ЕК предвижда намаление от 5 на сто на общия бюджет за земеделие, така че след 2020 г. той ще е 365 милиарда евро. От тях 276 милиарда са за директните плащания, а останалите са за развитие на селските райони", каза министърът.

За нашите земеделци бюджетът за директните плащания от Брюксел ще е намален с 0,7%.

Единствено за прибалтийските държави ще има увеличение с 4 на сто.

За да се компенсира вноската на Великобритания, се предвижда има увеличение с 11,4 на сто на вноската за всяка страна членка на ЕС, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
онази с мотиката преди 5 години
Искам видео или снимков материал към всеко изказване на министрите от правителството на ГЕРБ! Иначе тези лъжат и само крадът, пардон усвояват документално финанс. средства!
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще копат биткойни!
13
0
 
10
 
! Отговори
хич не са горките преди 5 години
До Анонимен 2Тоя мотиката я мисли за вафла!
12
1
 
14
 
! Отговори
бай х преди 5 години
През последните години има интерес от все повече млади хора към земеделието .. главно канабис ... и това се дължи и на подкрепата на правителството, похвали се ресорният министър Румен Порожанов
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ГЕРБ не беше дощъл на власт, този господин вече щеше да е в затвора. ЗАСЛУЖЕНО!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смеете се на бай Тошо и комунизЪма, ама по него време тук наистина имаше заводи за електронна техника, фармация и каквото се сетите.Сега МИНИСТЪР се радва, че в 21ви век, в Европа младите хващали мотики от нямане на къде.Тук в нормалните държави даже за оставка не се говори, а за освидетелстване от институции с психиатрична специализация.
9
0
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Малко съм т.ъп че ще питам.ВБ се оттегля заедно с вноската си и заради това намалят субсидийте.Влизат по малко пари.Е нали ще отпаднат и субсидийте за ВБ.Танто за кукуриго.Вярно е че големите в ЕС са донори на пари но това е по други направления.Субсидийте за сел.стопанство в ВБ бяха по големи от тези в БГ.Тоест тук не бяха донори а консуматори
8
0
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
снимката кърти...респект :)
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че защо на зърнарите им дават пари? И аз искам, бе! И аз работя! Само джипове и мypви сменят, на работниците - 25 лева надник! Нафтичка се продава на селяните, зърно без фактурка...
6
1
 
35
 
! Отговори
Слав преди 5 години
Аз виждам друго ама нейсе... Младите имат интерес към емиграция(евакуация). Най големите мотики са в парламента.
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Порожанов мотика виждал ли е?
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми това са хора които са растяли по време когато селския труженик беше издигнат на пиедестал и младите гледаха с умиление комбайнера първенец на селото който вече работи за следващата петилетка...
3
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най корумпираната,най шуробаджанашката,най бедната,най прогнилата,най болната на чело със суджука с прякор 30% за герб от всяка обществена поръчка.
2
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез горките живеят в някакъв техен измислен свят...
1
0
 
46
 
! Отговори
Ханко преди 5 години
Да не се радва чак толкова ..големия интерес е свързан с парите , които отиват изключително за " наши" фермери , някои , от които са само на хартия , а допълнителните 11% за вноската плащаме всички ..тарикатско а..?!