Започва ремонт на 10 км от "Хемус" във Варненско

АПИ обещава: Ще се работи с пълна мобилизация заради сезона
Обновена: 31 май 2018 22:08 | 31 май 2018 21:55, Анисия Иванова
5
Започва ремонт на 10 км от "Хемус" във Варненско
Архив: Булфото

Започват ремонтно-възстановителни работи на общо 10 км от автомагистрала "Хемус" на територията на област Варна, съобщиха от АПИ.

Ще се работи в два участъка. Първият 6-километров участък е между пътен възел "Невша" и пътен възел "Млада гвардия" /от 375-ти до 381-ти км/, а вторият - 4 км, е в района на Девня /от 389-ти до 393-ти км/. Ремонтните дейности включват цялостно обновяване на асфалтовата настилка, възстановяване на отводняването, нова хоризонтална маркировка, както и ремонт на прилежащите пътни съоръжения.

На пътноподдържащото дружество е разпоредено на обекта да се работи с пълна мобилизация, като целта е ремонтните дейности да завършат колкото може по-бързо предвид предстоящия туристически сезон.

Първо ще се ремонтира платното за Варна, а трафикът в двата участъка ще се извършва двупосочно в платното за София. След приключване на ремонтните работи в платното за Варна движението в посока София ще бъде ограничено, а превозните средства ще преминават във вече ремонтираното платно за Варна.

В участъка между 375-ти и 381-ви км ще бъде ограничено качването на магистралата при п.в. "Невша", а пътуващите в посока Варна ще се пренасочват по пътя I-2 Русе-Варна и ще се включват в автомагистрала "Хемус" при п.в. "Млада гвардия". При започването на ремонтните дейности в платното за София ще се преустанови слизането от магистралата към Невша и Белоградец на п.в. "Невша".

Излизането от магистралата ще се осъществява на п.в. "Млада гвардия. Ще бъде ограничено включването в "Хемус" при п.в. "Невша", а пътуващите за София ще използват пътя I-2 Русе- Варна до пътен възел "Каспичан".

В участъка между 389-ти и 393-ти км затворен за движение ще бъде п.в. "Неофит Рилски", а пътуващите ще могат да използват пътя I-2 Русе-Варна и ще се включват в автомагистрала "Хемус" на п.в. "Девня". Изходът от магистралата в посока с. Гъбарница и с. Неофит Рилски ще бъде на п.в. "Ветрино". При започване на ремонтните дейности в платното за София в този участък, слизането към с. Гъбарница и с. Неофит Рилски ще се осъществява на пътен възел "Девня".

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта до 90 км/час, се посочва в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Мене преди 5 години
Отсечките са кратки, така че отпускарите да не се притесняват. Плюс това ще си има означения и просто ще трябва да смените платното. Чудо голямо! Има нужда от този ремонт.
4
3
 
1
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Кое е в плачевно състояние мой, ти изобщо хабер имаш ли само проектирането колко милиона е, на хартия да я видиш, не в реалността? Тва не е за всеки да прай магистрали, сичкото професори брат..
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баща ми е бил малък тато са го почнали тоя прослувут Хемус. А сега на мен децата ми веече големи стават, а магистрала няма. А което го има е в трагично състояние. Бе иска *** коментирам, че пак ще ме баннат за седмица сигурно!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно навреме за да вгорчи отпуските на всички, които все още имат неблагоразумието да почиват по българското черноморие. Няма такива тъпоъгълни триъгълници като нашенските чиновници.
1
1
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Откакто се помня тая "магистрала е все в ремонт.А още не е открита