През дупките и липсващия път... Към детския лагер на морето

Път към лагер в Обзор създава проблеми, няма го на картата
1 юни 2018 09:44,
4
През дупките и липсващия път... Към детския лагер на морето
Снимка: bTV

Път, осеян с дупки и дори липсваща настилка на места води към детски лагер в Обзор. Отсечката до някогашните държавни детски летни лагери дори липсва в кадастралния план на курорта.

Отсечката е дълга по-малко от километър, но по нея колите се движат на зиг-заг, а камионите се е случвало да губят товара си.

Пътят е проблем и за детските групи, които провеждат тренировъчни лагери в една от базите край морето.

"Шофьорите на автобусите категорично отказват да минават по него и понякога са принудени да оставят децата горе на разклона", признава Ивайло Каснаков – управител на детска почивна база пред bTV.

Първите групи това лято ще дойдат след около седмица.

"Сметоизвозването също се извършва по този път и често колите, които извозват сметта, не минават именно поради тази причина", казва още Каснаков.

Зимните бури са разрушили крайбрежната алея, по която са минавали и автомобили за почивните бази.

"Сега този път е алтернативен, обаче е изоставен и действително е много лош. Беше в съвсем друго състояние, преди да построят този хотел, преди да построят там и други неща. Тук бяха пионерски лагери, не минаваха бетоновози, не минаваха самосвали с пръст и пясък", спомня си Христо Янчев – жител на Обзор.

„Пътят не е наш, общински е, няма как сами да го направим", коментира управителят на почивната база Камелия Райчева. 

От кметството в Обзор обясниха, че регулацията на жилищна зона „Южен плаж" е в проект. Пътят ще бъде разширен, но след отчуждаване на парцели. Средства за асфалтиране община Несебър не е предвидила. Няма и пари за ремонт на алеята, по която след дни ще вървят туристи.      

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
subzero преди 5 години
то хубаво да късаш билетчета за чадър, ама.... Обзор не е община !!! Несебър е общината ,а тя не дава пари за щяло и нещяло !
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътят не е наш, общински е, няма как сами да го направим." Затова сте община, а не катун в полето. Преди време четох за едно родопско село - ами хората си бяха оправили и пътя, и отбивки с чешмички си бяха направили. Да слезеш от колата, да позяпаш, да си починеш. И няма как някой да ме убеди, че едно родопско село има повече пари от община Обзор! Късайте билетчета да паркинг и чадър, мизерници. Съсипахте всичко. Да те е срам да идеш на море в България!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямало път!!!Ами така е при демокрацията и пазарната икономика в България, за които едни подрипваха и ревяха катосещате се какво по площадите и качиха на власт мафията.
1
1
 
5
 
! Отговори
subzero преди 5 години
"...Тук бяха пионерски лагери, не минаваха бетоновози, не минаваха самосвали с пръст и пясък", спомня си Христо Янчев жител на Обзор......" Всъщост Христо Янев е кмет на гр. Обзор