Срещу бетона: Асеновградчани бранят зелените си площи

Хората събират подписка срещу строежа на сгради
1 юни 2018 14:10, Петя Славова
3

Асеновградчани бранят с протест зелените площи в града. Хората, събрали подписка срещу строежа на сградите, протестират на мястото, където скоро ще започне строителството на 7-етажна сграда. На място екип на Bulgaria ON AIR събра мнения на недоволните граждани.

"Тук нищо друго освен парк не е имало. Спомням си, че мястото се поливаше, тревата се косеше, а ние тук сме играли. Това място никога не е било частно", настоя възрастна протестираща в ефира на "България сутрин".

Недоволство изрази и друга протестираща, че мястото е общинска зелена площ, а от общината казали, че ще бъде застроено от частна фирма.

"Това е единствената зелена площ в квартала - искаме да я има за децата и възрастните. В общината са внесени 322 подписа, които започнаха да се събират от 12 май, учреди се инициативен комитет, чакаме председателя", недоволна е гражданката.

А една от протестиращите жени се обърна към властите с нестандартен апел - чрез стихотворение за децата.

В 17:00 ч. се организира и концерт-митинг, който ще бъде в подкрепа на децата на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Не софиянци а талпата нали от 2005 година е кмет, сатова посади юрданка и диков и застрояването няма спиране. А тия които протеститрат да погледнат какво става с кмета на Младост!
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не щеме асвалт и бетон, който иска да отива в София, искаме зеленина и чист въздух Софиянците о/c/раха Софията и тръгнаха да с/е/рат из прованса.
1
9
 
5
 
! Отговори
aaa преди 5 години
а като идвате да с/е/рете в София, няма проблем нали?