Морската вода 23 градуса. Откриха летния сезон на морето

Спасители вече бдят за сигурността на туристите
2 юни 2018 09:15, Петя Славова
3
Морската вода 23 градуса. Откриха летния сезон на морето
Снимка: архив, Reuters

Морската вода вече достига 22-23 градуса и е добра за къпане. Това съобщиха от Южния плаж в Слънчев бряг, където на 1 юни бе открит официално сезонът и от 8.00 часа сутринта започнаха работа първите водни спасители, пише "Труд".

Още по темата

Бройката им ще се увеличава поетапно. Девет спасителни поста ще бдят за сигурността на туристите на южния плаж. Летуващите ще разчитат на смелостта и бързината на общо 18 обучени водни спасители. Към момента най-младият спасител на южната ивица е 23-годишен, а най-възрастният на 43 г.

Спасителите отсега предупреждават туристите да са внимателни с мъртвото вълнение. То е изключително опасно и когато е факт, никой не трябва да се къпе.

"Трябва да се прави разлика между различните типове вълнение - мъртво, ветрово и прибойно", каза старши спасителят Здравко Кутрев. За целта летовниците могат да се ориентират по знамето - сигнализацията на вишките.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разни селскиии бекове, които традиционно не стъпват на море го плюят. Толкова нормално поведение за простолюдието. Ние живеем на морето и до сега в историята ни на плажове никой не е хващал нещо или да е боледувал от море. Супер си ни е морето и партито почна днес :)))))) Другото са празни приказки.
2
5
 
1
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Нека фекалотерапията започне сега! Честит фекален сезон по фекаломорието. Производителите на лекарства за разтройство и повръщане пренасочват вече тировете към морските ни курорти.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАПАН ЗА ПАРИ..........................