Пореден случай на нахапан от куче. Този път Мис Лято – Алина Дуарте

Жената обвинява не кучето, а стопаните
2 юни 2018 07:45, Петя Славова
116

Пореден случай с ухапване от куче. Този път пострадалата е - Мис Лято - Алина Дуарте. Жената, обаче не обвинява кучето, а стопаните, които не са полагали необходимите грижи за животното.
Още по темата

Алина разхожда доберманите си, когато към тях се приближава хъски. То напада кучето на младата жена, а докато ги разтървава, хъскито захапва ръката й, съобщава Bulgaria ON AIR.

С нахапана ръка Алина отива до "Пирогов", за да бъде превързана. Има късмет, че няма засегнати нерви или сухожилия. А при нея в болницата отива и стопанката на хъскито, която била нахапана от собственото си куче.

Алина призовава хората които искат да си вземат куче, да се запознаят с особеностите на породата му и най-вече със собствените си способности. Ако породата го изисква е добре кучето да бъде заведено на училище за дресировка.

Алина призовава хората да не се плашат от кучета, въпреки че понякога се случват подобни инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
1
 
! Отговори
лош преди 5 години
Познавам тези кучета.Алина е много готина мацка,винаги поздравява и се усмихва. Кучетата са гальовни и не съм виждал да нападат човек или друго куче.Гледал съм старонемска овчарка и знам как някои стопани преиначават само и само да има скандал.Съмнявам се самата тя да е викала медиите понеже винаги страни от кавги и сплетни и според мен е доста над нещата.
69
1
 
1
 
! Отговори
Мария преди 5 години
Не е коректно да си правиш медийна реклама по този начин. Как може да кажеш ,че твоите две кучета са пуснати без каишка , докато хъскито е вързано и да е виновна стопанката на вързаното куче. От тук нататък всякакъв коментар е излишен.. Друг е момента,че свидетели във въпросния парк, където ходим и ние всеки ден , казват съвсем различно нещо за случката - просто другата жена не търси медийна изява. Алина, не трябваше да излизаш по медиите- вредиш и на другите в парка по този начин!
68
0
 
2
 
! Отговори
Пръцковец преди 5 години
Много сте заухави всичките тука. Или всички кучета да са вързани и с намордници, или всички да са пуснати. Агресивните направо да ги приспиват! Хъскитата са си *** и злобни.Стават само за дърпане на шейна, каквото им е предназначението.
67
0
 
2
 
! Отговори
Хъски преди 5 години
Хъскито е работна порода и трябва здрава ръка при възпитанието.Поне 2 километра на ден разходка.Прави ми впечатление, че много хора взимат породи без да отчетата спецификата им.За 3-те добермана не искам дори да коментирам. Това си е глутница.И двете плачат за санкции. Доберман и хъски нямат място в градска среда, трябва много тичане и разходки.Имам коли и бяхме ухапани от пинчер, така че - кучето си е куче.Като видя доминантно поведение или страх в др. куче - заобикалям, никакви контакти!
66
2
 
17
 
! Отговори
Съсед преди 5 години
То в кучешкия парк стават такива неща.А не виждам нейните кучета да са намордници, както е по наредба, нито пък на повод.Проблема е, че общината не санкционира всички нарушители, а те са ..повечето.
65
4
 
6
 
! Отговори
Г-н (Др.) Нерезанов преди 5 години
Бих нахапал стопанката по коремчето...
64
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе тая вуйна Дуарте, като са я изплющяли ,кученца ли е родила?
63
1
 
5
 
! Отговори
Мечтател преди 5 години
Ще ми се едно от трите и да си плющя стопанката по 6-7 пъти всеки ден!
62
8
 
25
 
! Отговори
Кучкар помияр! преди 5 години
Няма да се спре с тази напаст, "кучкар да се наричам първа гордост е за мен!" , Млада жена гледа 3 добермана, ами ако това не са отклонения , не знам кое е , хвани отгледай едно дете и като отидеш в градинката виж как се сгушва когато се доближи някое куче и тогава се вземи още 5 кучета и успех в живота. А забравих, не мен като ми се зъби куче в природата ми е да го сметна за заплаха и да го гръмна!
61
1
 
18
 
! Отговори
Ветеринар преди 5 години
Ако двете кучета имаха намордник , щеше ли да се случи?
60
3
 
8
 
! Отговори
Много кока и бело преди 5 години
"Стопанката я било страх да ги разтърве"То и аз не бих отишъл да разтървавам бой с 3 добермана... няма нормален да иде да го направи. Айде 1 да е ще ида, но ЦЕЛИ 3 ЗВЯРА - Не
59
5
 
17
 
! Отговори
ОБЯСНЯВАМ преди 5 години
В началото на клиБчето кучето и скочи да я *** както добре го е дресирала, но тя го избута в стил "Не тука че има камери, Блеки" :D За кой не е разбрал - тази 100% се рапа с кучетата си
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със се-ляшки манталитет и визия на тайландски траве-стит не се достига нивото на цивилизования свят.Много се извинявам на тайландските тра-вестити, защото те видимо имат чувство за мярка и естетика.Вярвах, че младите поколения ще надскочат мутрен-ския манталитет на родителите си, но явно младите, които достигат нужното ниво, просто отиват да живеят в цивилизацията.
57
2
 
5
 
! Отговори
Куче преди 5 години
Ние сме на всеки милиметър, ние сме на всеки милиметър, и такааааа до края на света. Бау баууууууу
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А освен тази женичка мисля, че един младеж разхожда същите кучета понякога. Веднъж разхождайки моето джако, едното се спусна от една гадинка към нас, последвано от второто. Викнах на момчето да ги прибере и с едно свирване си отидоха при него. Наистина са тренирани, но собствениците ги изпускат от поглед за секунда и в тази секунда става белята. Отделно едно куче е ОК да е тренирани, но с две влизат в режим на глутница и е страшно
55
2
 
2
 
! Отговори
АЛЛ преди 5 години
Нормално,като имаш куче да стават такива случки ,нищо й няма на мис ***
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен всичко останало, ако домсъвета НЕ иска кучета в блока, поне така е в САЩ, кучето заминава на село при баба и дядо или в приют.
53
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм кучемраз, просто нека се уважават правилата. Кучето на каишка и да му се събира акото. Иначе прковете са и за деца, и за кучета, и за велосиоедисти. Някак си трябва да оцеляваме заедно. Въпрос на култура и възпитание
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, всеки ден си ги разхожда из центъра. Миналата година я засичах на НДК непрекъснато - аз с бебето, тя с кучетата. Може да са тренирани и дисциплинирани, но тя пуши и си зяпа нанякъде, и в това време кой ги контролира кучетата? Общо взето крадецът вила дръжте крадеца. Лесно можеше нейните да са нападателите. Нека вдяка едра подора да е на каишка и няма да има проблеми нито с хъскита, нито с добермани тогава
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен намордник в НОРМАЛНИТЕ държави кучетата, които нямат сертификат за разплод, се кастрират.Това, ако се случи в САЩ, кучетата ги приспиват заедно с глоба за стопанките.