В началото на лятото: Двама души се удавиха в Поморие

Спор дали мъжете са влезли преди края на работния ден на спасителите
2 юни 2018 21:45,
11
В началото на лятото: Двама души се удавиха в Поморие

Двама мъже на 33 и 32 години от Пловдив се удавиха в късния следобед на плажа в Поморие пред Интерхотел "Поморие". За малко покрай тях вълните да погълнат и друго момче. Трагедията се разиграла пред очите на 20-ина летовници на пясъка, които разбрали за случилото се при изваждане на безжизнените тела от водата, пише "24 часа".

Засега не са ясни причините на удавянето на двамата и дали са били плувци, но първоначалната версия е, че единият получил хипотермичен шок заради студената вода. Когато видял единият да се дави, другият му се притекъл на помощ, но и той потънал.

Трагедията щяла да стане още по-голяма, ако във водата не се хвърлил бившият концесионер на плажа Апостол Петков, който спасил трети мъж, притекъл се на помощ на давещите се.

Около удавниците се завихри спор дали спасителите са си изпълнили задълженията, тъй като има разногласия дали плажът е бил в работно време.

Според някои двамата пловдивчани са влезли във водата в 17,30 часа, а според други - в 18,10 часа. Работното време на водните гардове е до 18 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
433
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спасението на давещите се е дело на самите давещи се! Жалко за нелепо загиналите, но всеки трябва сам да се пази!
7
5
 
480
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давещ се хваща за косата или отзад под мишниците,защото при опит да поеме въздух и оцелелее,давещия се вкопчва в спасителя си или го натиска надолу и тогава става опасно за двамата.И нали трябва да има шамандури и флаг,които да указват кога да се влиза и до къде да се влиза,освен спасителите.
6
1
 
484
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като чета коментарите ми призлява, по-добре нищо не пишете отколкото ехидни забележки. Едно семейство е загубило и двете си деца.
5
0
 
478
 
! Отговори
Men преди 5 години
Господ да ги прости...
4
472
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЪРВО СА ВЛЕЗНАЛИ НАВЪТРЕ!И ВТОРО КАТО ПОЧНЕ ЕДИНЯ ДА СЕ ДАВИ ТОЙ МОЖЕ ДА ТЕ УДАВИ В ОПИТА СИ ДА ОЦЕЛЕЕ ОТИДЕТЕ ДА СПАСЯВАТЕ ДАВЕЩ СЕ ЧОВЕК ДА ВИДИТЕ КАКВО ЧУДО Е! НАПРАВО ЩЕ ВИ ЗАВЛЕЧЕ НА ДЪНОТО!
3
6
 
6
 
! Отговори
Тольо спасителя преди 5 години
Къв концесионер е охраната на Широката? Хахаххахаха
2
477
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Уж големи мъже, а с акъл на деца. Защо не са се пазели?Сега другите им виновни.
1
474
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и на откриването на мото сезона се утрепаха двама. Дай им старт и им гледай сеира.