Ремонтите по "Тракия" приключват до 15 юни

Рекострукцията на виадуктите по "Хемус" обаче продължават
13
Ремонтите по "Тракия" приключват до 15 юни
Снимка: МРРБ

Ремонтните дейности по магистрала "Тракия" ще приключат до 15 юни, обеща министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Шумен.

Още по темата

Както е известно, в момента тече ударен ремонт на над 20 км между Пловдив и Стара Загора, а движението е двупосочно в едното платно. В тази връзка строителният министър за пореден път призова за търпение от страна на шофьорите.

"Дейностите ще приключат до 15 или 16 юни. Това са 22 км пълна рехабилитация на автомагистралата в двете посоки за движение, като дейностите се осъществяват в рамките на под 30 дни. Работи се денонощно, през месеците май и юни текат активни строителни ремонти по пътищата в страната", подчерта Нанков, цитиран от "Фокус".

Министърът призна, че е тежко да се пътува в подобни условия, "но е тежко да се пътува и по нарушена асфалтова настилка, която особено в активната лента за движение беше нетърпима". "През летния сезон ще се пътува спокойно", обеща министър Нанков. Той обаче уточни, че ремонтът на виадуктите по магистрала "Хемус" продължава.

До началото на активния летен сезон ще приключат дейностите и по пътя Бургас – Слънчев бряг.

Регионалният министър изрази мнение, че правителството води изключително последователна политика в областта на пътния сектор.

"30 години знаем какви ремонти се извършваха, основно с кърпежи поради липса на финансов ресурс. С въвеждането на тол таксите ще разполагаме с по-сериозен ресурс за ремонтни дейности по пътната инфраструктура", смята той.

По думите на регионалният министър тол таксата е справедлив модел, защото който нарушава и амортизира, заплаща повече.

"Правим разчети за нови проекти, които ще реализираме от догодина, включително и автомагистрала "Хемус". Ще правим много по-качествени ремонти на база на по-големия ресурс, който имаме", добави министър Нанков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
6
 
! Отговори
А дано ма... преди 5 години
" " " " "Работи се денонощно, през месеците май и юни текат активни строителни ремонти по пътищата в страната", подчерта Нанков " " " " " Къде бе лимон. У вас у банята ли? плочки ли сменяш? Щото на Хемус затворените мостове от един месец насм 7 пъти минавам и през седмицата и през уикенда ни един не видях да работи от 7 пъти???Има един самосфал 14 дена стои пълен и не мърда и блока най-отгоре си е същия.Не ,че нещо/..... само да знеш. Като свършат у вас прати ги малко и на магистралата
10
0
 
8
 
! Отговори
Доволен Гражданин преди 5 години
Благодаря за направените ремонти и за това,че правителството и власт имащите се грижат за комфортното ми пътуване по многолентовите, осветени, дренирани, добре поддържани, маркирани магистрали с щадящ автомобилни гуми асфалт с добро сцепление, без гърбици и коловози без скок-подскокчета и проектирана с най-съвременни международни стандарти.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4"А кога можем да очакваме ремонта на сегашния ремонт?" - може да го очакваме след едномесечния безвъзмезден гаранционен срок влизащ в сила от момента на първата копка на последния текущ ремонт.
8
0
 
2
 
! Отговори
ЛОНИ преди 5 години
БУРГАС
7
3
 
7
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Ремонтите приключват,парите усвоени,дупките остават.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия са подготовка на есенните ремонти на сегашните ремонти, които предствоят да бъдат ремонтирани пролетта преди летните ремонти.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ударно ви удрят по *** отново голяма яма за левове е тоя асфалт
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога можем да очакваме ремонта на сегашния ремонт?
3
2
 
1
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
комсомолски секретар
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен "ударния" ремонт сигурно и качеството ще бъде "ударно" като в тн. нов участък Ст. Загора - Бургаз където колата се тресе като совалка при навлизане в атмосферата. Очаквайте ударен ремонт на сегашния ударен ремонт до 2-3 месеца.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мижи да те лажем!