Ремонтите по "Тракия" приключват до 15 юни

Рекострукцията на виадуктите по "Хемус" обаче продължават
13
Ремонтите по "Тракия" приключват до 15 юни
Снимка: МРРБ

Ремонтните дейности по магистрала "Тракия" ще приключат до 15 юни, обеща министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Шумен.

Още по темата

Както е известно, в момента тече ударен ремонт на над 20 км между Пловдив и Стара Загора, а движението е двупосочно в едното платно. В тази връзка строителният министър за пореден път призова за търпение от страна на шофьорите.

"Дейностите ще приключат до 15 или 16 юни. Това са 22 км пълна рехабилитация на автомагистралата в двете посоки за движение, като дейностите се осъществяват в рамките на под 30 дни. Работи се денонощно, през месеците май и юни текат активни строителни ремонти по пътищата в страната", подчерта Нанков, цитиран от "Фокус".

Министърът призна, че е тежко да се пътува в подобни условия, "но е тежко да се пътува и по нарушена асфалтова настилка, която особено в активната лента за движение беше нетърпима". "През летния сезон ще се пътува спокойно", обеща министър Нанков. Той обаче уточни, че ремонтът на виадуктите по магистрала "Хемус" продължава.

До началото на активния летен сезон ще приключат дейностите и по пътя Бургас – Слънчев бряг.

Регионалният министър изрази мнение, че правителството води изключително последователна политика в областта на пътния сектор.

"30 години знаем какви ремонти се извършваха, основно с кърпежи поради липса на финансов ресурс. С въвеждането на тол таксите ще разполагаме с по-сериозен ресурс за ремонтни дейности по пътната инфраструктура", смята той.

По думите на регионалният министър тол таксата е справедлив модел, защото който нарушава и амортизира, заплаща повече.

"Правим разчети за нови проекти, които ще реализираме от догодина, включително и автомагистрала "Хемус". Ще правим много по-качествени ремонти на база на по-големия ресурс, който имаме", добави министър Нанков. 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Знахар преди 7 месеца
По-добре да й завържат лентичката на Тракия, че е душегубка! Да и пеят попове, ходжи или, ама повече от войната в Сирия уби!
11
1
 
5
 
! Отговори
А дано ма... преди 7 месеца
" " " " "Работи се денонощно, през месеците май и юни текат активни строителни ремонти по пътищата в страната", подчерта Нанков " " " " "

Къде бе лимон. У вас у банята ли? плочки ли сменяш?
Щото на Хемус затворените мостове от един месец насм 7 пъти минавам и през седмицата и през уикенда ни един не видях да работи от 7 пъти???
Има един самосфал 14 дена стои пълен и не мърда и блока най-отгоре си е същия.
Не ,че нещо/..... само да знеш. Като свършат у вас прати ги малко и на магистралата
10
0
 
7
 
! Отговори
Доволен Гражданин преди 7 месеца
Благодаря за направените ремонти и за това,че правителството и власт имащите се грижат за комфортното ми пътуване по многолентовите, осветени, дренирани, добре поддържани, маркирани магистрали с щадящ автомобилни гуми асфалт с добро сцепление, без гърбици и коловози без скок-подскокчета и проектирана с най-съвременни международни стандарти.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 4

"А кога можем да очакваме ремонта на сегашния ремонт?" - може да го очакваме след едномесечния безвъзмезден гаранционен срок влизащ в сила от момента на първата копка на последния текущ ремонт.
8
0
 
1
 
! Отговори
ЛОНИ преди 7 месеца
БУРГАС
7
3
 
6
 
! Отговори
Румен преди 7 месеца
Ремонтите приключват,парите усвоени,дупките остават.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия са подготовка на есенните ремонти на сегашните ремонти, които предствоят да бъдат ремонтирани пролетта преди летните ремонти.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ударно ви удрят по *** отново
голяма яма за левове е тоя асфалт
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А кога можем да очакваме ремонта на сегашния ремонт?
3
2
 
0
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 7 месеца
комсомолски секретар
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Освен "ударния" ремонт сигурно и качеството ще бъде "ударно" като в тн. нов участък Ст. Загора - Бургаз където колата се тресе като совалка при навлизане в атмосферата. Очаквайте ударен ремонт на сегашния ударен ремонт до 2-3 месеца.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мижи да те лажем!