Симеонов в действие – събаря "Какао бийч" в Слънчев бряг

Строени са без проект, опасни са, отсече вицепремиерът
Обновена: 4 юни 2018 14:29 | 4 юни 2018 14:15, Анисия Иванова
170
Симеонов в действие – събаря "Какао бийч" в Слънчев бряг
Снимка: Facebook

5 култови заведения от комплекса "Какао бийч" на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат премахнати, съобщи в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

Те били изградени без никакъв одобрен проект и без строително разрешение, а мерките им за сигурност не гарантирали безопасност на големия брой посетители.

Сред нарочените за премахване заведения са прочутото "Бедрум", едноименното "Какаобийч", "The 1", "Ла Кубанита".

За събарянето им Валери Симеонов подал сигнал до министъра на регионалното развитие Николай Нанков преди седмица-две. Според него процедурата по събарянето им вече била задвижена.

"Ако нещо с тези молове, както са се кръстили, стане, недай си Боже, тези огромни метални конструкции паднат и смачкат 20-30 души, тогава ще разберете за какво става въпрос, ще разберете защо съм се фиксирал върху тях. Те са абсолютно незаконни. Съгласно ЗУТ след като имаш 200-300 човека, обектът трябва да е 1, 2 или 3-та категория. А това са 4000 човека, по 4000 билета входни такси са регистрирани. И още нещо - има и бариера на общински път, незаконни паркинги, навеси. Там просто е на принципа решил Маджо, Брендо ли е и си направили каквото искат", заяви Симемонов, цитиран от "24 часа".

Той отказа коментар дали нарочените за премахване обекти попадат в одобрената схема от Министерството на туризма за разполагане на временни обекти.

"Не ме карайте да коментирам неподготвени хора, разбирачи по всичко", бе отговорът на Симемонов по повод забележките от министрите Каракачанов и Ангелкова, че Слънчев бряг не е казарма или санаториум.

"Важно е да покачваме качеството на туристическия продукт. Туристите не трябва да си тръгват недоволни от качеството на храната, на морската вода и т.н. Има няколко законопроекта, които ще позволят на институциите да си вършат работата по-лесно. Това са закона за шума, за апартхотелите, за преместваемите обекти", добави вицепремиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СтивиТи нормален ли си да сравняваш Слънчев бряг с Ибиса? Ибиса може и да се слави с бурния нощен живот но в същото време Ибиса е под егидата на ЮНЕСКО,така че там нещата са разумно балансирани а не като на Слънчев бряг.
97
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво Симеонов унищожи на наркоманите тяхното царство
96
23
 
5
 
! Отговори
Мизерник преди 5 години
"Луд умора няма "- гласи една народна мъдрост.А когато имаш и власт, лудостта става неконтролируема и общественоопасна ! Заради този самозабравил се велможа,крак вече няма да ми стъпи по българското Черноморие!
95
3
 
26
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Валери е абсолютно прав.Кои ходят в Слънчака? Най бедните, дегенератите и обикновено не повтарят. По-добре е да се вдигне качеството на самия курорт, ако за това изгубим пияниците и пикаещите и спещите по улиците - ами ще ми е мъчно.Ама съм сигурен, че ще го преодолея.
94
21
 
6
 
! Отговори
Жалко преди 5 години
Валери Симеонов затваря Какао, защото синът му е пропаднал там и се е закачил към амфетамините?! Maybe.. както и да е, като го затвори, на негово място ще направят друго. Валерката няма да е власт много време, а ние музиката ще си я слушаме и много след него! :)
93
0
 
13
 
! Отговори
Mitaka преди 5 години
Слънчев Бряг е 99 технополис партита, които се провеждат едновременно на Битака. Между фалшивите очила за 5лв и кърпи адибас друса колкото може техно, баровете по крайбрежната са празни на 90% в пика на сезона при пълни хотели, обаче ще се изтрепят кой ще пусне по-силна музика.
92
4
 
9
 
! Отговори
Схеми преди 5 години
Ще махнат тези заведения, но какви ли нови ще се появят?! Може би на някои с по-сериозни връзки...
91
14
 
4
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Старият Козел скоро ще изпадне от политиката и НСоборние и се е заел да си разчисти терени в бургаския район !
90
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не ми е ясно в цялата история. Тези дупки за друсалници и ***, функционират от поне 5-6 г. Досега защо не са проверени от съответните чиновници-търтеи м?----------тоа па , не му било ясно... Ти някога в животеца си, пробвал ли си да подадеш жалба срещу нещо в България?!Не са проверявани,щото са на абонамент там където трябва с такса "спокойствие". Корупцията е повсеместна. Страшно е.
89
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяла зима що не разчистиха , а пак в активния сезон ще вдигат прахоляк.
88
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само на Слънчев бряг ли има незаконни постройки?
87
0
 
4
 
! Отговори
SILANCE преди 5 години
До АнонименАко и Одобриш,вместо да Удобряваш ...
86
0
 
3
 
! Отговори
SILANCE преди 5 години
До АнонименДа,БЕ,да! Понеже досега никой дори не се е сетил за тези неща...
85
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Валерката, принципен човек. Сега да подгони и трафика с афганистанци в който лично участва и цена няма да има.
84
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щял да събаря хотелите на Милен Велчев и на свинаря. Направо е като побеснял далавери симеонов. А за накрая си оставил събарянето на сградата на скат и на каналджийското депо козият рог.
83
1
 
2
 
! Отговори
Грюгер преди 5 години
Ще...
82
1
 
43
 
! Отговори
К преди 5 години
Браво! Сега да съборите и 50% от хотелите. може да заприлича на курорт, а не на преизподня...
81
17
 
30
 
! Отговори
А преди 5 години
Ще му повярвам на този, че има чисти намерения, ако влезне в ромските махали и събори всички незаконни къщи ! Най-лесно му е да събаря бизнеси !
80
1
 
58
 
! Отговори
Плескам се по челото преди 5 години
До Анонимен 82Аз лично 2 години не съм стъпвал там, може би и да са по-високи вече. И проблема не е в цените, а в цялата мутро-психология и селяния. Турбо-мега-селяци, без никаква култура, образование, интелект.. Имат мозък за пазят равновесие, да бият, да заплашват, да гледат лошо, да ходят като роботи, и стремеж да изкарват пари от въздуха.. За жените, които се навъртат около посочените типове, няма смисъл да коментирам, порцеланови, безмозъчни кукли..
79
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 84Ако това стане цяла Европа ще разбере че държавата се управлява от мафията и няма да е добре.