Гражданите по петите на сгафилите граждани в grajdanite.bg

Мобилно приложение помага на КАТ да глобява нарушителите
5 юни 2018 09:45, Петя Славова
26

Мобилно приложение, разработено от четирима младежи, помага на Пътната полиция да глобява нарушителите. Най-честите санкции са заради неправилно паркиране, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Засичане на пътя мотивира четири момчета да създадат мобилното приложение, чиято цел е да се подобри културата на пътя, а нарушителите да не остават безнаказани. Започват работа по приложението през 2015 година.

Днес то вече е налично на сайта grajdanite.bg. Приложението работи за андроид, iOS, има и версия за компютър.

Всеки гражданин може да заснеме пътно нарушение и може да изпрати снимката към Пътна полиция. След като нарушението бъде заснето, човек трябва да попълни своите данни, да даде повече информация за самото нарушение и да се съгласи с условията на платформата.

Момчетата имат и идеи за законодателни промени, за да може по-лесно да бъдат намирани и санкционирани нарушителите.

Днес има подадени над 90 000 сигнала, както за пътни нарушения, така и за градски проблеми, а над 5000 нарушители вече са глобени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мобилни приложения, а засилено полицейско присъствие трябва по рисковите улици в големите градове!! И първо бой до посиняване в ареста, както са правили едно време!! Джигити от мобилни приложения не разбират, тояга требе...!!
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано по скоро узреем за български Стоп хам Даже в Молдова имат
18
6
 
2
 
! Отговори
1312 преди 5 години
доносници ..
17
2
 
1
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До azДа, защото трябва да могат да те извикат като свидетел евентуално ако се обжалва акта.
16
2
 
3
 
! Отговори
az преди 5 години
около_тепетата - пробва ли да сложиш отметката "изпрати до кат" ? Аз получих тези съобщения (освен стандартните, които се получават след подаването на сигнала) седмица след сигналите. Всичко, което съм написал е вярно - искат лични данни и обясняват, че без тях сигнала до КАТ е невалиден.
15
5
 
3
 
! Отговори
около_тепетата преди 5 години
до 8 - аз-ът"...дори получих мейл с молба да си снимам лична карта..." По-големи глупости не бях чел скоро. Не знам за кого тролваш, но това са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. Аз лично съм пуснал над 30 сигнала чрез платформата и как пък нито веднъж не са ми искали лични данни по електронната поща. Писмата, които се получават са напълно идентични.
14
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До анонимен 7Абсолютно си прав !Къде е държавичката???Прибира паричките от всички типове данък свързан с автомобилите и оттам насетне,оправяй се данъкоплатецо.Абдикирарала държава от всякакви задължения вече 28-ем год.но разбира се, виновни сме си ние ,че го търпим.След 500год.нещата щели да се променят.
13
10
 
2
 
! Отговори
zvezdichka преди 5 години
Целта на момчетата далееееееч не е да подобрят нещата на пътя, а е далеч по - прозаична. Още откакто са създали пратформата , обикалят по застрахователинте компании и им предлагат да си купят базата данни с нарушителите, за да им предлагат по - високи цени на каско и гражданска. И абонамент предлагат за представяне на месечна база на нарушителите. Така докато някои снимат и си мислят, че оправят света, други печелят пари на гърба на труда и ентусиазма им...
12
4
 
4
 
! Отговори
дедо преди 5 години
това добре но имам един базисен въпрос - как ще гарантират че това което се снима и прати не е монтаж. не ме разбирайте погрешно , аз съм много за но трябва да изчистим всички съмнения за да сме преди събитията, не след тях
11
4
 
6
 
! Отговори
Redhorn преди 5 години
Хубава работа ама както винаги бългърска.Това с личните данни най-много ми хареса.Ходенето до кат и попълване на формуляри също е много улесняващо потребителите на тази апликация.Значи снимам,пращам си пълните данни,вземам си половин ден неплатен за кат само за да разбера някой ден,че снимания от мен е бил просто поредния брат'чед на шефчето на полицията.Добре-добре.Хайде друг път ;)
10
7
 
5
 
! Отговори
az преди 5 години
Този сайт грубо нарушава GDPR регулацията публикувайки номера на мпс-та!
9
7
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
*** колегата отдолу е прав - тва е простотия. Това е "да покажеш нарушителя на всеослушание". Да го видат останалите ползватели на приложението. Ако не идеш до кат, така си и остава. Дотам. И? При положение, че селския бек, от на майка си дерето си е изср...л таралясника върху тротоара, очевидно че на него не му пука особено, колко човека ще го видят и какво ще си помислят за него?ЯВНО МЛАДЕЖИТЕ ЗА ЗАХЛЕБИЛИ ГРАНТЧЕ, И ИМАТ ПАРИЧКИ ЗА РЕКЛАМКА.
8
4
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Помага друг път. Ако снимаш някой, който е в нарушение трябва да си изпратиш личните данни (дори получих мейл с молба да си снимам лична карта), после да отидеш до кат и да се подпишеш на един документ...---E, ако е така за чий ми е това приложение? Ако ще ходя до АКТ ми е по-лесно да си го снимам с телефона без да се занимавам с глупсоти и там да подам сигнала, нали пап е същото ?Или аз не разбрах нещо?
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а приложение сигнализиращо недостатъчно места за паркиране с изпращане на сигналите към общината кога ще направят. не е лошо да имаш възможност за сигнал, но когато администрацията сами ни настройва един срещу друг а в същото време липсва градско планиране българина много лесно се хваща на битовизми и си го изкарва на съседа
6
2
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Господиииии, колко си смело зад монитора..........
5
4
 
25
 
! Отговори
az преди 5 години
Помага друг път. Ако снимаш някой, който е в нарушение трябва да си изпратиш личните данни (дори получих мейл с молба да си снимам лична карта), после да отидеш до кат и да се подпишеш на един документ, който удостоверява че точно ти си снимал. След това евентуално като издирят нарушителя пак трябва да отидеш в кат, за да му връчат акт или глоба. Ввъзможно да се срещнете с нарушителя и че той ще получи твоите лични данни. Ако нарушителя обжалва пред съда се налага да ходитш и на всяко дело.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече го изтеглих мале сега ще ги побъркам :)))
3
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Полицията няма как да е 24 часа навсякъде. Нищо не ти пречи като гражданин да сигнализираш когато видиш нереденост нали?
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Т.е. ние да вършим работата на пътна полиция?
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще видим издислав в уч.кола???????