Производители на череши: Всичко ще оставим по дърветата

Хората се оплакват, че ги изкупуват по 60 ст. на килограм
Обновена: 5 юни 2018 20:14 | 5 юни 2018 20:14,
45

Производители на череши излязоха на протест на АМ "Тракия" срещу ниските изкупни цени.

Хората се оплакват, че продукцията се изкупува за по-малко от 60 стотинки на килограм и загубите им са големи.

До блокада на пътя така и не се стигна, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

По думите на черешопроизводителя Петър Лазаров, продукцията се продава под себестойност - 70 ст. на килограм е определената от прекупвачите цена. За декар от черешова градина държавата плаща по 272 лв.

"От тази цена нищо не остава. Не съм решил дали ще продължавам да бера или ще оставя всичко по дърветата", закани се производителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАбе, човек, толкова ли не схващаш, че им ги изкупуват за стотинки, а после ги продават на цени поне 6 пъти по-високи, като така ощетяват и крайния потребител? То пък бива, бива прости хора, най-малките неща трябва да ви се обясняват!
6
9
 
19
 
! Отговори
БУНТАР преди 5 години
ИМА РЕШЕНИЕ----ПУСНЕТЕ ЧЕРЕШИТЕ ДА СЕ БЕРАТ ОТ --КЛИЕНТИТЕ --ПО 30 СТ КИЛОГРАМ И ЩЕ СПЕЧЕЛИТЕ ДРАГИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ЧЕРЕЩИ В ИТАЛИЯ ПУСКАТ ДА СИ НАБРЕШ И ЗАПЛАЩАШ МИНИМАЛНА ЦЕНА А ВИЕ ИСКАТЕ КОСМИЧЕСКИ ЦЕНИ
5
2
 
35
 
! Отговори
хъ преди 5 години
Цената се определя от прекупвачите. Производителите, като не са доволни и за това явно имат основание, да си правят кооперации и обединения и да играят сами на пазара. И да посочат кои са прекупвачите и какви са методите им.Като са излезли на магистралата какво очакват да се случи? Най-много да ги глобят, че пречат на движението.
4
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уважаеми производители,АЗ като краен потребител не желая висока цена на черешите!Ако сте много кадърни,намерете си пазар,организирайте си почти затворен цикъл,избегнете посредниците и тогава ще имате нормална цена! Иначе защо АЗ и много други ще ви плащам за капризите и невъзможнжстта да си организирате нещата!?На 07.05.2018г. в Турция,гр.Одрин-1кг.добри череши струваше 5 т.лири или 2,20 лв на дребно,а кг. хубави ягоди 4 лири-1,84 лв.!Е що да купувам от вас бе Пръшляци?
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко в земеделието се субсидира...А относно изкупната цена, би следвало да си намерят пазари самите производители
2
0
 
23
 
! Отговори
предприемач преди 5 години
Мда. много добра идея за магазин в чужбина.Да наемат 10-тина квадрата в лондон за 50000 паунда месечно, закачат ремаркето на москвича, товарят черешите и тъпите англичани ще им чупят ръцете да ги взимат.
1
36
 
19
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Някой кара ли го да се занимава с този бизнес? И защо държавата ще финансира подобна дейност? Плаща ли подобни субсидии на други производители? Засял едни дървета, нищо не прави, одрусва черешата и после ниска била цената..