HelpBook: Висящи кабели, дупки, боклуци...

Граждани сигнализират институциите за нередности по пътя
6 юни 2018 13:15,
4
HelpBook: Висящи кабели, дупки, боклуци...
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

Представяме ви кратък обзор на сигналите в платформата HelpBook.info през изминалите дни.

Първият е за опасно съоръжение, което принадлежи на автомивка в София, район Слатина. Въпросната стойка виси над тротоара и пречи за нормалното преминаване, гражданинът се притеснява, че конструкцията ще се свлече на пътя и може да пострадат хора.

Вторият е за поредните дупки на пътя, този път в кв. "Драгалевци". Улицата се асфалтира избирателно, като повечето дупки се подминават. Живущите на нея са принудени сами да ги запълват с камъни и подръчни средства, за да опазят колите си. Потребителят моли Столичната община да обърне внимание на проблема.

В унисон с предходния сигнал, получихме оплакване от гражданин, чийто проблем все още не е решен. За втори път сигнализира за огромна дупка, намираща се на паркинг до магазин. Все още няма отговор чия отговорност е паркингът и дали ще се ремонтира изобщо. Опасни кабели стърчат от дупката нагоре, а проверка все още не е извършена.

Получихме и сигнал за изхвърлени мокети, умивалници и битови отпадъци, които мухлясват вече втора седмица. От изпратените снимки е видно, че мизерията е покъртителна.

Гражданин от кв. "Западен парк" пък се оплаква от големи и шумни климатици, които са разположени на постройка, използвана за склад.

В същото време проблемът с бездомните кучета продължава с всички сили, този път в с. Кранево. Потребителят отбелязва, че обича животните и трябва да се помогне както на тях, така и на хората около тях. Кучетата често се събирали на глутници по 5-6, стряскат и лаят по хората. Получихме светкавичен отговор от приемната на гр. Добрич, като сигналът е препратен към компетенциите на Община Балчик.

Потребител от същия град се оплаква от незаконно поставени кабели от интернет оператор. По закон всички кабели трябва да се намират под земята, а в случая се намират на покрива на жилищна сграда. Опасенията са, че след извършения наскоро ремонт, нищо чудно проблемите пак да се повторят и дори да ескалират.

Подобна гледка се забелязва и в гр. Варна - висящи и оплетени кабели, които застрашават не само живущите в сградата, но и преминаващите случайни минувачи.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Смях преди 5 години
До ЧиновникТи пък като си толкова умен и красив сигурно ще подминеш всичко това с тиха неприязън и после ще пишеш злостни коментари, но тук и не по адрес на виновните. Жалък си...
3
1
 
7
 
! Отговори
Ебач на чиновници преди 5 години
Ало, богоизбраните, ние сме свободни хора, а вие за една жалка заплата си продавате гъзовете, ***!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 5-6 години гледам в ютюб колко активни са гражданските организации в Русия и Украйна Снимат на видео всякакви нарушения , изискват от държавните служители да си вършат работата Само можем да се поучим от тях - Стоп хам , Дорожний контрол , Хрюши против , много хора самостоятелно се борят с нарушенията Ние не показваме такава гражданска активност
1
14
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Вие от простолюдието си мислите, че като щтракате снимчици с телефоните сте станали "гражданско общество". Да, ама НЕ! Пак сте си същите примитивни ***.